A jakiej wielkości butle mieszczą się do Tourer'a?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Instalacja gazowa do IX gen montowana przed zakupem nowego pojazdu - warto?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez hondur87 Zobacz postaA jakiej wielkości butle mieszczą się do Tourer'a?
Ja zakladam w przyszlym tygodniu.
Zastanawiam sie tylko czy pojsc w BRC Sequent 32 czy moze w Staga 400. Koszt 3000 vs 2600 zl (z nawilzaniem zaworow), zbiornikiem 60 litrow i wlewem pod korkiem.Last edited by Thomas; 26-10-2016, 08:57.
Comment
-
Ważne żebyś trafił na dobry zakład który montuje instalację. Żeby nie było druciarstwa
Popatrz na forum LPG może w twojej okolicy polecają jakiś zakład.
Jeżeli wszystko będzie ok z montażem, pojeżdzisz długo bez problemów.
W/W instalacja to sprawdzony produkt i wiele samochodów na tym jeżdzi. Mam w drugim aucie tylko wcześniejszy model i jestem bardzo zadowolony.
Osiem lat bez usterki tylko regulacja i filtry.
Spalanie średnio powinieneś mieć 7,5-8,5l. Jeżdżąc po mieście lub gnając po autostradzie około 10l.
Z lubryfikacją sprawa dyskusyjna. Smarowane są TYLKO zawory dolotowe. A wylotowe które się bardziej grzeją niestety nie.
Po założeniu lpg regulacja zaworów co 20kkm. Świece wymień w okolicy 100kkm.
Więcej info znajdziesz na naszym forum w dziale LPG.
Comment
-
Zamieszczone przez luzny41 Zobacz postaWażne żebyś trafił na dobry zakład który montuje instalację. Żeby nie było druciarstwa
Popatrz na forum LPG może w twojej okolicy polecają jakiś zakład.
Jeżeli wszystko będzie ok z montażem, pojeżdzisz długo bez problemów.
W/W instalacja to sprawdzony produkt i wiele samochodów na tym jeżdzi. Mam w drugim aucie tylko wcześniejszy model i jestem bardzo zadowolony.
Osiem lat bez usterki tylko regulacja i filtry.
Spalanie średnio powinieneś mieć 7,5-8,5l. Jeżdżąc po mieście lub gnając po autostradzie około 10l.
Z lubryfikacją sprawa dyskusyjna. Smarowane są TYLKO zawory dolotowe. A wylotowe które się bardziej grzeją niestety nie.
Po założeniu lpg regulacja zaworów co 20kkm. Świece wymień w okolicy 100kkm.
Więcej info znajdziesz na naszym forum w dziale LPG.
Comment
-
Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz postaBędę robił w ASO Honda Toruń :-)
Comment
-
Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz postaBędę robił w ASO Honda Toruń :-)
Comment
-
Pomyśl też o odpowiednim oleju przy użytkowaniu samochodu na lpg.
Arkan istotnie ASO w Krk. Montuje lpg.
A sciślej współpracuje z zakładem który się tym zajmuje.Miałem propozycje od nich, kupna nowego civica i montażu od razu instalacji. Ale nie skorzystałem.$$$Last edited by luzny41; 04-02-2017, 20:49.
Comment
-
Zamieszczone przez luzny41 Zobacz postaPomyśl też o odpowiednim oleju przy użytkowaniu samochodu na lpg.
Arkan istotnie ASO w Krk. Montuje lpg.
A sciślej współpracuje z zakładem który się tym zajmuje.Miałem propozycje od nich, kupna nowego civica i montażu od razu instalacji. Ale nie skorzystałem.$$$
Comment
-
Zamieszczone przez arkan Zobacz postaCo za czasy, że już w ASO Hondy zakładają gaz. Można się zdziwić, choć podobno w Łodzi też i w Krakowie nawet, a w Katowicach (AUTOKOPEX) traktują to jak diabeł święconą wodę.
Comment
-
Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz postaZ jakiego powodu nie skorzystałeś?
Celowałem w trzyletniego i taki kupiłem.
Comment
-
Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz postaŻe co, że wiocha? czy o co chodzi? wydaje miesięcznie 600 zł na paliwo.
Comment
-
Sporo na ten temat było już pisane i szkoda się powtarzać.
Spalanie na dystansie 50 tyś km - 8.5 l
Wymiana filtrów co przegląd czyli co 10 tyś km. Koszt przeglądu - 120 zł.
Regulacja zaworów co 20 tyś km - koszt ok 250 zł.
Świece wymieniał już luzny41 i pisał ile to go wyniosło.
W moim ASO nie widzieli konieczności szybszej wymiany świec niż instrukcyjnie. Ale przy 100 wymienie pewnie.
Poza tym -tankować i jeździć.Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017
Comment
Comment