Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 1.5 16V z 92r + gaz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

powiedz im że jeśli nie naprawią problemu to chcesz wymienić instalację na inną ponieważ ta nie działa tak jak powinna bo masz do tego prawo!!! postrasz ich

Zamieszczone przez gumol1987 Zobacz posta
    Hmm panowie Honda = zero gazu! Jeśli komuś autko na LPG dobrze jeździ i nie narzeka to spoko. Pamiętajcie że to jest do czasu...
    Gumiś mówisz że taniej... jak chcesz taniej jeździć to sobie kup seicento ;p albo golfa II w dieslu ;p
    Moja Hania pali 8 w mieście, ale wiedziałem co kupuję dlatego nie narzekam
    Gaz jest dobry na krótki czas... ale jeśli chcesz tym autkiem pojeździć pare długich lat to potem możesz tego żałować... rozbierz za 5,6 lat silnik to sie przekonasz o czym mówie...
    kolego ja jeżdze na gazie już 4 latka i zero problemów jedni wolą gaz inni nie i tego nikt nie zmieni ale może masz rację co do problemów za kilka lat ale ja czaję już hanie z 2006 he he
    Last edited by Gość; 16-02-2009, 20:39.

Comment

Zamieszczone przez Gumis@ Zobacz posta
      powiedz im że jeśli nie naprawią problemu to chcesz wymienić instalację na inną ponieważ ta nie działa tak jak powinna bo masz do tego prawo!!! postrasz ich
      robie co moge jezdze i mecze ale jak narazie na darmo;/;/ juz mi zawor w butli wymieniali... i parownik... a zawor dlatego ze do butli o poj. 42 litry weszlo mi na stacji 41.5:| powiem ze zaluje niekiedy tej instalacji...

Comment

powiedz im stanowczo że jak nie będzie działać instalacja tak jak należy to rezygnujesz z niej i muszą ci oddać kase a jak nie to sprawę skierujesz do sądu.Gdzie ci zakładali tą instalacje?
        Last edited by Gość; 17-02-2009, 20:35.

Comment

panowie gaz nie jest taki zły ale jak go zakładają paproki to wtedy same problemy!!!!!!!ja mam juz 3 auto z gazem i żadnych większych problemów śmigam za pół darmo.

Comment

a zakladali mi ja w krosnie na ulicy skladowej (tan-gaz)

Comment

koledzy a ja wam powiem tak że najlebsza instalacja to brak instalacji...

Comment

hmm.. narazie nie zarabiam.
                (zarobilem tylko na auto sezonową pracą) no i myslalem ze naprawde bedzie paliła 7l/100km
                no niestety teraz pali mi troszke wiecej.
                niedlugo sprawdze sonde i inne mozliwosci jesli wszystko bedzie ok to wsadze gaz bo nie stac mnei narazie jezdzic w benzynie jak auto pali 10na setke ;-)
                -jesli paliło by te 7 (przy normalnej jezdzie) to gazu za chiny bym nie wrzucił do hondy ;]

Comment

ja na butli gazu (33 litry) robie okolo 400km raz udalo mi sie 430 zrobic ale to na trasie tak to 350 minimum ale chodzi masakrycznie...

Comment

ja też robie na gazie 400km ale nie narzekam na prace silnika

Comment

ja narazie czekam bo parownik mi wymienili i mowili ze to ma byc to i czekam zeby sie niby ustawil... ciekawe co z tego bedzie zrobilem 600km juz na nim a przerywa jak przerywal... cos mi sie wydaje ze pojade jeszcze raz po przejechaniu 1000km a jak to nie pomoze to niech zabiora to szambo z mojego auta...

Comment

dobrze mowisz.
                        albo niech zrobią to dobrze albo wykrecaja wszystko i kasa spowrotem

Comment

posiadam takie autko jeżdze na gazie od 4 lat i nie ma tragedii jest ekonamicznie co 10 tyś filterek olej i regulacja zaworków i co 30 tyś przegląd gazolinki I SZOSUJE BEZPROBLEMOWO oczywiste jest to, że benzynka to niebo dla hondzi

Comment

Ja w swoje Hani też mam gaz i nie narzeka. Bardzo dużo jeżdżę autem i na razie nie stać mnie żeby jeździć dziennie 100-150km na benzynie. Generalnie na gazie auto traci trochę mocy, ale to jest kwestia ustawienia. Ustawiłem sobie gaz ze pali 12 na 100 i nie narzekam na osiągi a i tak jest taniej niż na benzynie.
                            http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=12570

Comment

Pajejek20 tez jestem z krosna i niestety panowie ze skladowej od dawna sa partacze wiec to mnie nie dziwi. Rowniez mam hanie na gazie od ok 1.5 roku i nie narzekam. Gaz firmy autronic. Wszystko ladnie pracuje. Dla tych ktorym szkoda silnika na jade na lpg dodam ze jezeli ktos duzo jezdzic to napewo wiecej zaoszczedzi ze po tych kilku latach zrobic niewielki remont typu uszczelka, glowica, pierscienie ew. panewki. Oczywiscie jestem przeciwnikiem po odpaleniu na zimnym silniku przelaczania na gaz juz nie mowiac o kreceniu powyzej 5tys na gazie bo fakt to jest katowanie. Dlatego warto zawsze miec paliwka za 20zl w baku jakby sie nawinal jakis kolega z gŁolfa czy bmw

Comment

JA posiadaqm gaz w swoeje Hondzie i jestem zadowolony jeżdżę prawie za "free" hehe nie dusi mi jej owszem nie jest tak dsynamiczna jak na bęzynie ale sporo śmigam po mieście i nie narzekam jestem zadowolony:0 A jeśli potrzebóje wiecej mocy i szybciej sie zebrac do tego mam możliwośc przełączenia na bęzynke ;D

Comment

Working...
                                X