Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 1.5 16V z 92r + gaz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic 1.5 16V z 92r + gaz

Witam
    Posiadam Honde Civic z 1992r silnik 1.5 16V i zastanawiam się nad założeniem gazu ale troche sie waham Jeśli ktoś posiada takie autko z gazem lub wie cos na ten temat to proszę o opinie jak sie zachowuje civic z gazem i czy jest sens zakladac gaz, czy sa z nimi problemy na gazie itp.
    pozdrawiam

Po pierwsze, najpierw czytamy regulamin, a potem pierwszy post piszemy w dziale powitań.
    Po drugie, używamy opcji szukaj zanim coś napiszemy (temat był omawiany na forum w kilkunastu wątkach), a gdy nie znajdziemy - patrz punkt następny.
    Po trzecie, dopiero wtedy piszemy i zakładamy nowy temat.
    Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

ja mam gaz i jest ok nie narzekam

Comment

Ja również założyłem gaz, i... nie narzekam, jest wszystko ok ale uważaj, musisz do tego znaleźć dobrego gazola, bo wystarczy że ci nie wgra odpowiedniej poprawki do komputera i będziesz miał non stop problemy z komputerem, będzie Ci wywalać błędy, pozatym zainwestuj w dobrą markową instalację żebyś na pewno nie miał problemów. I takto powineneś być zadowolony, u mnie spadek mocy nie odczuwalny

Comment

Kolego OLEJ GAZ!!! naprawdę po co to komu?? nie po to wymyślono benzin aby bawić się w małego Hitlera i gazować hondę. błagam cie nasze hanie nie pala jakiś kosmicznych ilości paliwa, poza tym pożegnaj się z odcinką na gazie tego nie ma i jak troszkę cie poniesie po którymś kręceniu do konca skali przekręcisz silniczek.

PS. jestem taki przeciwnikiem gazu bo wadziłem zaworki w toyocie. wygladały jakby je ktoś młotkiem opukał....
          Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

he he to ciekawe ja tam swoja hondzie krece i nic sie nie dzieje

Comment

Twój samochód, twoja kasa, tylko powiedz mi po co gaz?? tak logicznie mi to wytłumacz...
              Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

powiem tak ja zalozylem do swojej hondy gaz jakies 3 miesiace temu za 1900zl i powiem tak!! zaluje ze to zrobilem auto dusi sie z ruszaniem sa problemy jezdze o nich podlaczaja pod komputer i sami nie wiedza co i jak... ostatnio wymienili mi parownik na nowy ale to chyba nic nie dalo powie mi ktos w czym moze tkwic problem?

Comment

ja posiadam instalacje BRC i nie mam zdanych problemow z gazem auto chodzi znakomicie a dlaczego gaz he he prosta odpowiedz bo na gazie jest taniej

Comment

ja tez mam BRC;/ i masakra ze tak powiem;/ a znajomy w takiej samej hondzie ma autronica i 0 problemow;/

Comment

to widzisz może ci żle cos wyregulowali jedz do nich i powiedz jaki masz problem napewno ci pomoga

Comment

Mam 6 gen...Mógłbym zagazować Poloneza,Golfa,BMW...Ale w życiu Hondę.I nie dlatego że jestem adminem...Mam fatalne wspomnienia z poprzednich wozów i nie mam zamiaru "syfić" silnika.Mogę nawet płacić 5 zeta za litr ale nie wsadzę gazu.Musiałbym dużo jeździć żeby nawet koszt instalacji się zwrócił.
                        ビートル ジョン

Comment

Hmm panowie Honda = zero gazu! Jeśli komuś autko na LPG dobrze jeździ i nie narzeka to spoko. Pamiętajcie że to jest do czasu...
                          Gumiś mówisz że taniej... jak chcesz taniej jeździć to sobie kup seicento ;p albo golfa II w dieslu ;p
                          Moja Hania pali 8 w mieście, ale wiedziałem co kupuję dlatego nie narzekam
                          Gaz jest dobry na krótki czas... ale jeśli chcesz tym autkiem pojeździć pare długich lat to potem możesz tego żałować... rozbierz za 5,6 lat silnik to sie przekonasz o czym mówie...

Comment

A ja też nie narzekam, instalka za 1000pln i buja jak zła. Spadek czuć ale nie jest tragicznie. Audi 80 1.8 w tyle... silnik zdrowy niedawno z sąsiadem rozebraliśmy wszystko oki.

Comment

gumis wszystko dobrze tylko chodzi o to ze od kad zamontowalem gaz jezdze do nich raz w tygodniu bo nie da sie jezdzic;/;/ auto przy ruszaniu jest mulaste i gasnie;/;/ wogole porazka;/

Comment

Working...
                              X