Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instalować LPG czy nie, civic VI.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

wolałbym żeby ktoś kto ma hondę civic z instalacją LPG powiedział mi co myśli o STAG, bo wiadomo, że na forum ac będą raczej słodzić

Comment

STAG to tylko producent komponentów. Czy założysz STAGa, czy BRC, czy Vialle, czy Prinsa, czy LandiRenzo etc. musi instalacji dokonać właściwa osoba. Na LPG oszczędza się po założeniu instalacji, a nie przed.

Ja mam VI gen 5D 1.4 iS i sterownik STAG 4+, reduktor Alaska oraz wtryski Hana 2000 (czerwone). Teraz Hany się popsuły i częściej wolą zakładać Barracudy zamiast nich (a to polski produkt, więc jest także wsparcie rodzimego biznesu). Poza tym STAGa wyreguluje większość serwisów w Polsce, a z np BRC są problemy (i z regulacją, i ze sposobem montowania - bardzo niechlujny i odbiegający od norm).

Jak znaleźć dobry zakład? syriuszteam dobrze Ci radzi.

Comment

Przed instalacją LPG doprowadz auto do idealnego stanu technicznego - szczególnie silnik.
        Spalanie LPG powinieneś mieć ok. 20% większe niz na PB. Przy mniejszej roznicy za mocno dostają po tyłku zawory wydechowe.

STAG jest jak najbardziej ok - porządne, łatwe do regulacji sterowniki. W komplecie z HANA naprawde dobre instalacje. Kluczowy jest poprawny montaż i dobra regulacja całości.
        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

pany, instalacja jaka do d16yd? duzo kilometrow po miescie, ogolnie jeżdze wszedzie... 800zl na paliwo to duzo do samej pracy

Comment

Zerknij nanpost 17ty w tym temacie.
            EX Civic FN1
            EX Civic ED7
            EX Civic EP2
            EX Civic FD7 FL
            EX Civic FN2
            EX Civic FG1
            EX Civic FD7
            EX Civic EM2
            EX Accord CL3
            EX Accord CG8
            EX Civic MB6
            EX Civic MB4
            EX Civic MB2

Comment

same pozytywne opinie

znaczy się STAG będzie dobrym wyborem !

Comment

Tak, Stag jest dobrym wyborem.
                Znajdz dobrego instalatora obok siebie i zakładaj.
                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                  Tak, Stag jest dobrym wyborem.
                  Znajdz dobrego instalatora obok siebie i zakładaj.
                  https://lpg-forum.pl/
                  A po czym poznam,że gość jest dobrym instalatorem ?

Comment

Zamieszczone przez Adamekkk Zobacz posta
                    A po czym poznam,że gość jest dobrym instalatorem ?
                    Chyba jedynie z opinii ludzi ktorzy u niego zakladali... Najwiecej opinii znajdziesz na forach poswieconych instalacjom LPG.

Czasem warto sie przejechac kawalek do dobrego speca niz pojechac do cymbala...
                    The 1st. - EJ9
                    The 2nd. - ES7
                    The 3rd. - FD7
                    The 4th. - CU2
                    ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Czytaj to fiorum i wybieraj: https://lpg-forum.pl/
                      Źli instalatorzy sa tam natychmiast weryfikowani

Comment

Autoryzowany Stag w okolicy powinien załatwić sprawe, trzeba przewalić fora żeby sie upewnić. Zestaw Stag 4 ECO(sterownik stag, osprzęt AC) do silnika 1.4 zamontuje ci z wlewem pod klapką za około 2300. 2 lata gwarancji, wizyty co rok lub 10tys km w tym pierwsza po 1000km na regulacje. Pali litr wiecej jak pb. Mam to od kwietnia i czuje że to najlepszy mod na razie.
                        Last edited by irekTki; 27-06-2014, 22:27.

Comment

Jestem z Białegostoku, i okazało się, że STAG tutaj jest produkowany, więc jestem w domu

Comment

Zamieszczone przez irekTki Zobacz posta
                            Autoryzowany Stag w okolicy powinien załatwić sprawe, trzeba przewalić fora żeby sie upewnić. Zestaw Stag 4 ECO(sterownik stag, osprzęt AC) do silnika 1.4 zamontuje ci z wlewem pod klapką za około 2300. 2 lata gwarancji, wizyty co rok lub 10tys km w tym pierwsza po 1000km na regulacje. Pali litr wiecej jak pb. Mam to od kwietnia i czuje że to najlepszy mod na razie.
                            Autoryzowany Stag? Niekoniecznie. Często autoryzowane warsztaty robią taki syf że szkoda gadać. Niby lepiej do autoryzowanego niż takiego bez autoryzacji, alle to także trzeba weryfikować.

Masz od kwietnia? Nawet nie wiesz na czym jeździsz. Przez 3 m-ce mało kto jest w stanie przetestować instalację LPG, chyba, że robi 10 kkm/miesiąc.
                            Za 2300, powiadasz? Cóż, nie chcę Cię martwić, alle najczęściej za mało, aby założyć coś, co posłuży dobrze i długo. Moja kosztowała 2900 dwa lata temu. I nie mam problemów, zrobiłem 40 kkm.

Pali litr więcej niż Pb? A ile Pb pali? 6 czy 10/100km? Bo powinno być 20-30% więcej LPG niż Pb. W innych przypadkach silnik pracuje na zbyt ubogiej/bogatej mieszance.

Ja również polecam lpg-forum.pl i dział polecanych warsztatów. A jak ktoś ma obiekcje, czy jego instalacja jest dobrze założona, niech wrzuci zdjęcia do działu 'Galeria' z prośbą o ocenę. Obawiam się, że Przedmówca byłby bardzo zmartwiony opiniami o swojej instalacji...

Comment

Zamieszczone przez qzyck Zobacz posta
                              Autoryzowany Stag? Niekoniecznie. Często autoryzowane warsztaty robią taki syf że szkoda gadać. Niby lepiej do autoryzowanego niż takiego bez autoryzacji, alle to także trzeba weryfikować.

Masz od kwietnia? Nawet nie wiesz na czym jeździsz. Przez 3 m-ce mało kto jest w stanie przetestować instalację LPG, chyba, że robi 10 kkm/miesiąc.
                              Za 2300, powiadasz? Cóż, nie chcę Cię martwić, alle najczęściej za mało, aby założyć coś, co posłuży dobrze i długo. Moja kosztowała 2900 dwa lata temu. I nie mam problemów, zrobiłem 40 kkm.

Pali litr więcej niż Pb? A ile Pb pali? 6 czy 10/100km? Bo powinno być 20-30% więcej LPG niż Pb. W innych przypadkach silnik pracuje na zbyt ubogiej/bogatej mieszance.

Ja również polecam lpg-forum.pl i dział polecanych warsztatów. A jak ktoś ma obiekcje, czy jego instalacja jest dobrze założona, niech wrzuci zdjęcia do działu 'Galeria' z prośbą o ocenę. Obawiam się, że Przedmówca byłby bardzo zmartwiony opiniami o swojej instalacji...

AHA czyli tak naprawę wybór dobrego warsztatu jest trochę jak wygrana na loterii? :P

Comment

Zamieszczone przez Adamekkk Zobacz posta
                                AHA czyli tak naprawę wybór dobrego warsztatu jest trochę jak wygrana na loterii? :P
                                Aż tak źle to nie jest instrukcja szukania dobrego montera była już podana.

Comment

Working...
                                X