Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gaz do D15B2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gaz do D15B2

Witam. posiadam civica 1.5 16V 90km d15b2...Niepokoi mnie spalanie ktore wacha sie miedzy 8-9l/100km...Co prawda mam ciezka noge...Pomyslalem o gazie...Ale czy to sie oplaca?Ile kosztuje instalacja gazowa do tej hondy?czy ten silnik nadaje sie do gazu?nie bedzie zadnych problemow po zalorzeniu gazu?jakie beda ubytki na mocy?

Spalanie masz w normie... A skoro masz ciężką nogę to się nie dziw że nie spala 7 jeździj delikatniej to zobaczysz różnicę... Spokojnie litr zejdziesz. Co do problemów z gazem, to zależy co założysz i kto będzie zakładał, bo jak paproch z najtańszych części to na bank będziesz mieć z nią cyrki. Nie podam Ci konkretnej instalacji, ale u ojca w Mercu w124 jest BRC zakładana w Italii i chodzi pięknie. Ubytki w mocy... to zależy jaką instalację założysz, ja w swojej 1.3 (gaźnik) odczuwam dużą różnicę. Ale gaźnik to zupełnie inna bajka.
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

No wlasnie ja napisalem przedzial 8-9 ale czesciej jest to 9l/100km...A wie moze ktos ile moze kosztowac taka instalacja gazowa?

Comment

ok. 1700zł, tyle było jesienią jak zakładałem.

Comment

Policz sobie opłacalność tego, weź pod uwagę, że te pieniądze (1700) jak przeznaczysz na paliwko to będzie ok ~340L. Przeanalizuj sobie ile kilometrów robisz... i kiedy to się opłaci. Analizowałem to samo w moim przypadku i powiem Ci szczerze, że jak mało kilometrów robisz to gra nie jest warta świeczki. Takie zdanie ode mnie. Pozdrawiam.

Comment

Dirty a jaka zakladales?Tez masz d15b2?I jak sie zachowuje po zalozeniu gazu?Szczerze mowiac to czesto ludzie pisza ze maja problemy z gazem.Zastanawiam sie czy to jest wina slabej albo zlej instalacji?

Comment

Problemy z gazem to wina 2 rzeczy, kiepskiej jakości instalacji i pseudo fachowców, którzy po prostu nie potrafią dobrze wyregulować gazu. Aha... uważaj na jedną rzecz praktykowaną przez naszych "mistrzów" - często kupują poszczególne części instalacji od różnych producentów(to co gdzie tańsze) i składają do do kupy, co skutkuje tym że nie zawsze wszystko ze sobą współgra.
              Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Też mam D15B2.
                Ja mam taką oto instalkę :
                - BLos
                - parownik Emmegas ML94
                - przełącznik Stag 2 L
                - emulator wtrysków
                no i butla w koło + wlew pod klapkę.

Silnik śmiga na tym zestawie całkiem przyzwoicie. Spadku mocy nie odnotowałem, większych problemów dotychczas nie było.

Comment

Czytałem ostatnio w "Motorze", że przy prawidłowo wyregulowanej i "zadbanej" sekwencji spadek mocy w porównaniu do Pb powinien wahać się w granicach 3% - 6%, czyli praktycznie tyle co nic. Ja mam u siebie BRC IV gen. i w sumie prawie nie odczuwam różnicy na gazie.

Comment

A ile trzeba zaplacic za taka instalacje?

Comment

Z tego co się orientuję to ok. 2500 - 3000 zł

Comment

Powaznie?Troche duzo.Wczesniej pisali 1700zl.Zna ktos moze jakiegos dobrego gaznika z trojmiasta lub okolic Grudziadza lub okolic Elblaga?

Comment

1700 to chyba zwykła instalacja a ja podałem cenę do sekwencji.

Comment

no kolego u nas za 2000 jest sekwencja zwykła 1300 bo mój tata zakłada do swojej hondy

Comment

Tak tylko że do d15b2 nie założy się sekwencji.
                              Najpierw trzeba by przerobić silnik na pełen wtrysk.

Comment

Working...
                              X