Witam. posiadam civica 1.5 16V 90km d15b2...Niepokoi mnie spalanie ktore wacha sie miedzy 8-9l/100km...Co prawda mam ciezka noge...Pomyslalem o gazie...Ale czy to sie oplaca?Ile kosztuje instalacja gazowa do tej hondy?czy ten silnik nadaje sie do gazu?nie bedzie zadnych problemow po zalorzeniu gazu?jakie beda ubytki na mocy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gaz do D15B2
Collapse
X
-
Spalanie masz w normie... A skoro masz ciężką nogę to się nie dziw że nie spala 7jeździj delikatniej to zobaczysz różnicę... Spokojnie litr zejdziesz. Co do problemów z gazem, to zależy co założysz i kto będzie zakładał, bo jak paproch z najtańszych części to na bank będziesz mieć z nią cyrki. Nie podam Ci konkretnej instalacji, ale u ojca w Mercu w124 jest BRC zakładana w Italii i chodzi pięknie. Ubytki w mocy... to zależy jaką instalację założysz, ja w swojej 1.3 (gaźnik) odczuwam dużą różnicę. Ale gaźnik to zupełnie inna bajka.
Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...
-
Policz sobie opłacalność tego, weź pod uwagę, że te pieniądze (1700) jak przeznaczysz na paliwko to będzie ok ~340L. Przeanalizuj sobie ile kilometrów robisz... i kiedy to się opłaci. Analizowałem to samo w moim przypadku i powiem Ci szczerze, że jak mało kilometrów robisz to gra nie jest warta świeczki. Takie zdanie ode mnie. Pozdrawiam.
Comment
-
Problemy z gazem to wina 2 rzeczy, kiepskiej jakości instalacji i pseudo fachowców, którzy po prostu nie potrafią dobrze wyregulować gazu. Aha... uważaj na jedną rzecz praktykowaną przez naszych "mistrzów" - często kupują poszczególne części instalacji od różnych producentów(to co gdzie tańsze) i składają do do kupy, co skutkuje tym że nie zawsze wszystko ze sobą współgra.Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...
Comment
-
Też mam D15B2.
Ja mam taką oto instalkę :
- BLos
- parownik Emmegas ML94
- przełącznik Stag 2 L
- emulator wtrysków
no i butla w koło + wlew pod klapkę.
Silnik śmiga na tym zestawie całkiem przyzwoicie. Spadku mocy nie odnotowałem, większych problemów dotychczas nie było.
Comment
Comment