Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic VIII - zestaw LPG

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic VIII - zestaw LPG

Witam,

Posiadam auto Honda Civic VIII 2009 r. silnik 1.8 VTEC z przebiegiem 200 000 km. Od dłuższego czasu zastanawiam się nad montażem LPG. Wybrałem polecany warsztat w Busku Zdroju gaz-parts. Zaproponowano mi taki zestaw. Hondą jeżdżę dynamicznie, korzystam z jej wysokoobrotowej charakterystyki. Mam kilka pytań do Was. Rocznie będę robić około 11 000 km. Moje spalanie kształtuje się na poziomie 7,5 - 8,5 l/100km.

1. Czy Honda Civic VIII 1.8 dobrze znosi gaz uwzględniając wysokie obroty ?
    2. Czy ten zestaw jest ok, prośba o opinie.
    3. Czy warto ustawić dotrysk benzyny przy wyższych obrotach?
    4. Jak wygląda kwestia wypalania głowic zaworowych ?
    5. Czy montować lubryfikację ?

STAG Q BOX PLUS
    EMULACJA POZIOMU PALIWA
    ACR01
    ACW02
    WĘŻE PARKER
    FARO
    OBEJMY OETIKER
    WLEW W KLAPKĘ
    ZBIORNIK W KOŁO 44L
    Last edited by Panicz; 31-07-2019, 10:52.

1. Tak
    2. Qbox Basic wystarczy. Reszta ok.
    3. Nie. Dotrysk ustawia się w autach 70KM+ na cylinder jak ciśnienie i wtryski nie wyrabiają. Jak instalacja jest dobrze wyregulowana to nie potrzeba.
    4. Głowic nie wypala jeśli jest dobrze wyregulowana. Jedyna rzecz to trzeba tylko trochę częściej sprawdzać luzy zaworowe
    5. W żadnym wypadku.

Pamiętaj , że najważniejsza jest jakość montażu i regulacja na drodze.

Jeśli chcesz mieć poprzednie to założone to mogę Ci polecić kogoś pod Krakowem.
    Last edited by Gość; 31-07-2019, 21:21.

Comment

Zamieszczone przez Xxsoft Zobacz posta
      Jeśli chcesz mieć poprzednie to założone to mogę Ci polecić kogoś pod Krakowem.
      Podrzuc tego gaziarza z KRK. Przyda sie na potrzeby regulacji w niedlugim czasie.
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
        Podrzuc tego gaziarza z KRK.
        Fast Garage
        Sołtysowska 1/19
        881-372-309
        Kraków

Lub na poprawki/regulację tutaj:

Modyfikacje wykonujemy rozsądnie, nie narażając silnika na nadmierny wysiłek. Wybierając nas, wybierasz pewną markę. Dołącz do grona zadowolonych klientów.

Comment

Koledzy 17 tysięcy km zrobione na LPG, jestem zadowolony. Średnie spalanie to 10l/100 km.

Co ile km należy robić regulację luzów zaworowych ?

Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka

Comment

Hej chlopki pytanie, otóż ja tez przymierzam się do gazu w Mojej gani i powiedzcie Mi zaproponowali Mi takie rozwiazanie:
            Witam. Do tego samochodu możemy zaproponować kilka instalacji wtryskowych.
            Najlepsza BRC "Sequent 32" w wersji OBD kosztuje 2800 zł
            BRC kit ALBA 2500 zł
            ZAVOLI WINNER z elektroniką BRC 2300 zł
            Mamy też w ofercie STAGa KME AGISa w cenie od 2300 zł w zależności od użytych komponentów.

Co o tym myślicie?
            sigpic HONDA - The Power of Dreams

Comment

Ja gdybym mial teraz do swojej zakladac LPG to bez watpienia bralbym STAG.

W mojej jest BRC i generalnie mam klopot z dokladnym wystrojeniem bo wszedzie warsztaty glownie w STAGu sie lubuja... Poza tym mialem STAGa w jednej z poprzednich Hond Siostra ma STAGa w Mazdzie i po 60tys. wciaz wszystko dziala perfekcyjnie.
              The 1st. - EJ9
              The 2nd. - ES7
              The 3rd. - FD7
              The 4th. - CU2

Comment

Ok rozumnie. Napisali w zależności od użytych komponentów i tutaj się na tym nie znam. To chodzi ze ja coś mam zaproponować czy po prostu zadać pytanie o komponenty? Chyba ze wiesz jakie powinny być to może zapytam o nie?
                jeszcze wysłałem zapytanie o instalacje landi renzo ale czekam na odpowiedz.
                Ja w zasadzie w starej Audi 80 tez miałem instalacje stag i problemów nie był ale to monowtrysk był i inny silnik.

Comment

Ja mialem STAG 4-QBOX ale to bylo ladnych pare lat temu. Domyslam sie, ze od tamtej pory jest juz przynajmniej kilka nowszych jednostek.

Mysle ze ogarniety gaziarz w cenie do 3000zl cos sensownego powinien wysmerfowac.
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2

Comment

Napisz skąd jesteś, można będzie poszukać dobrego zakładu.
                    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
                      Ja mialem STAG 4-QBOX ale to bylo ladnych pare lat temu. Domyslam sie, ze od tamtej pory jest juz przynajmniej kilka nowszych jednostek.

Mysle ze ogarniety gaziarz w cenie do 3000zl cos sensownego powinien wysmerfowac.
                      No właśnie dlatego pytam, czy powinienem zapytać o komponenty czy sam coś powinien mi zaproponować?

Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
                      Napisz skąd jesteś, można będzie poszukać dobrego zakładu.
                      Pochodze z Dzierżoniowa to okolice Wrocławia. Brc znalazłem w Świdnicy na ulicy składowej i to od nich dostałem odpowiedź.
                      Last edited by WujcioPawcio; 03-06-2020, 11:54.

Comment

Skup się bardziej na dobrym zakładzie montującym lpg. Nawet najlepsza instalacja ze złym montażem sobie nie poradzi i w drugą stronę, dobry montaż kiepskiej instalacji wydobędzie z niej to co najlepsze
                        Osobiście użytkuję instalację BRC i od 30 tys. km bez zastrzeżeń.

Comment

Do Wrocławia najbliżej masz polecane zakłady.

Na podstawie danych z lpg-forum.pl. W celu obejrzenia galerii przykładowych montaży, należy najpierw zalogować się na forum. Legenda: kolor czerwony - polecane zakłady montażowe kolor żółty - punkty legalizacji butli wg listy TDT
                          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                          Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zamieszczone przez grzees Zobacz posta
                            Skup się bardziej na dobrym zakładzie montującym lpg. Nawet najlepsza instalacja ze złym montażem sobie nie poradzi i w drugą stronę, dobry montaż kiepskiej instalacji wydobędzie z niej to co najlepsze
                            Osobiście użytkuję instalację BRC i od 30 tys. km bez zastrzeżeń.
                            Właśnie. Dlatego zapytałem tutaj a nie pojechać do pierwszej montowni gazu. Ja sugeruje się opiniami z Google. Ale wolałbym z forum z polecenia bo patrząc na ceny benzyny w Holandii 1.62€ za litr, to jednak rozpatruje montaż gazu
                            Last edited by WujcioPawcio; 03-06-2020, 13:08.

Comment

Ja u siebie mam Staga z elektroniką QNEXT PLUS. W poprzednim aucie też miałem Staga, u taty Stag... W jednym aucie miałem trudności z trzymaniem wolnych obrotów, ale po przejechaniu 90 tys. km na gazie wtryskiwacze wymagały wyczyszczenia.
                              Zakładam tą instalację, ponieważ gazownik w moim mieście zna się na niej, więc nie ma problemów z jej ustawieniem.
                              W Hondzie przejechałem 10 tys. km na LPG i na pierwszym przeglądzie dokonali lekkiej korekty dawki. Używam pełnego zakresu obrotów i nigdy się nie zdławił, nie strzelał, żadnego błędu...

Komponenty są ważne, ale ważniejszy jest montaż i konfiguracja.

Comment

Working...
                              X