Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przewóz rowerów Civic X Sport/Sport+

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Byle nie było nacisku na szkło. Brak możliwości otwarcia można przeżyć
    Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
    Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Comment

Pierwsza dłuższa trasa z rowerami na dachu zaliczona. Trzy rowery na dachu. Przez szklany dach zaczyna go już słychać od 70km/h. Prędkość przelotowa około 120-130km/h (max 150). Z silnikiem 1.5 wyprzedzanie to żaden problem. Dzięki systemowi mocowania rowerów (Thule 591) i wysokości samochodu, pakowanie trzech rowerów na dach to dosłownie 3 minuty.

Comment

Możesz zrobić zdjęcie stopy bagażnika od strony dachu? Interesuje mnie to, jak przylega do szyby.
        Sartek

Były: Honda Civic Type-S Plus 1.8 MT 2010 (VIII gen); Honda CR-V 2.0 MT Lifestyle 2013 (IV gen)
        Jest: Honda Civic 1.5T MT Sport Plus 2018 (X gen)

Comment

DE627C09-6DEC-4D7E-B7A6-BE516F1D362C.jpgD0947696-BA27-49DF-8A0D-A1B55B653B64.jpg

Comment

Niewiem czy zdjęcia to oddają, ale w ogóle nie przylega. Jest też inaczej montowany niż np. THULE który też rozważałem. W Thule mocowanie jest w „rowku/rynience, przy Cruze jest boczna ścianka i ściskanie do środka dachu ( porównaj zdjęcia z postu #11) sartek, widzę że jesteś z Poznania tak jak ja więc możesz podjechać i zobaczyć na żywo.
            Last edited by Lysek_81; 27-06-2019, 12:32.

Comment

CB0BAE76-2EFC-4BFA-9DA4-8B50659F02F1.jpg
              Niestety po zdjęciu bagażnika zostały po nim wgniotki, po obu stronach dachu. Jakby tego było mało przednia belka przesunęła się o 20cm w tył. (Bagażnik montowany przez pracowników gdzie go kupiłem) Jednak zachwyt był zbyt wczesny.

Comment

Ile ważyły te rowery?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Comment

Trzy rowery + trzy uchwyty + belki 58kg

Comment

Zamieszczone przez Lysek_81 Zobacz posta
                    Trzy rowery + trzy uchwyty + belki 58kg
                    No właśnie. Maksymalne obciążenie dachu to 45kg tylko. Swoją drogą bardzo mało w porównaniu z innymi autami.

Comment

Waga, wagą ale przy prędkości 0km/h Im szybciej tym, na tylna łapy, większe obciążenie.

Comment

Generalnie wszystko byłoby OK, gdyby przednie belki nieprzesuneły się do tyłu. Producent nie przewiduje możliwości zakładania bagażnika do wersji ze szklanym dachem.

Comment

Trochę zagmatwane to jest moim zdaniem. Faktycznie według katalogu Hondy bagażnika zamontować się nie da. Ale z drugiej strony, w moim dowodzie rejestracyjnym widzę maksymalne obciążenie 45 kg, czyli tak jak w wersji bez otwieranego dachu. A dowód rejestracyjny to jednak ważniejszy dokument niż katalog. Tylko że ja nie mieszkam w Polsce, trzeba sprawdzić jak to wygląda w polskich dokumentach - chociaż powinno być tak samo, w końcu EU. No i Cruz twierdzi, że bagażnik pasuje także do wersji z otwieranym dachem. W dokumentacji bagażnika masz informację o maksymalnym obciążeniu?

Comment

29FD86D7-9D93-42FA-9473-862AD1E4C522.jpg
                            Nośność belek była wystarczająca.

Comment

Mam pytanie. Czy każdy z bagażników Thule da się przerobić do sport+. Czy musi to być jakiś specjalny model bagażnika tej firmy?. Dokładniej chodzi mi o to czy aktualne modele podchodzą pod przeróbkę czy szukać jakiegoś starszego?.

Comment

Zamieszczone przez grzesiinek Zobacz posta
                                [ATTACH=CONFIG]46159[/ATTACH]
                                To moja przeróbka zestawu thule. Dwa lata użytkowania przez zimę i zdaje egzamin. Na dachu box z nartami, z rowerami na dachu jeszcze nie testowałem.
                                Witam, Możesz mi napisać jakie to jest zestaw thula. I jak myślisz czy po tej przeróbce nie będzie problemu z przewozem rowerów nic się nie przemieszcza?

Comment

Working...
                                X