Taki ogon miały stare auta, pamiętam to.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kopie prądem!!
Collapse
X
-
No właśnie też mnie ten temat intryguje bo miałem ten problem w Roverze a teraz w Civicu ani w Maździe nie. Nigdy moje auta nie miały tych pasków uziemiających a nie kopały poza tym Roverem made in uk
Comment
-
Na kopanie prądem wpływ ma dużo czynników - to jak się ubieramy, po jakim podłożu chodzimy, powietrze itp.
Nigdy do tej pory w Tourze nie miałem z tym problemu. Ale jak ostatnio były te mocne mrozy to powietrze zrobiło się bardzo suche i codziennie po wyjściu z auta jak tylko dotknąłem blachy na drzwiach to był mocny przeskok (momentami nawet bolesny).
A teraz mrozy się skończyły, znowu jest wilgotno i znowu problemu nie ma. Mogę Hondę obmacywaći nic się nie dzieje.
Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC
Comment
-
Czasem na kopanie używam płynu w spryskiwaczu. Po prostu pryskam mgiełkę na fotele. Sprawdza się, ale trzeba to robić dość często. Im więcej człowiek wsiada i wysiada, tym szybciej efekt znika. Jeśli macie płyn do płukania tkanin antystatyczny, to też powinien pomóc - wystarczy rozrobić z wodą i można pryskać. Tyle, że rozwiązanie mało trwałe.
TENZI ANTYSTAT Płyn spray antyelektrostatyczny
Jakby ktoś mógł potwierdzić z tym paskiem, czy to faktycznie działa w IX, to też bym kupił. Mnie to kopanie nie przeszkadza, ale żona wyklina każdą iskręLast edited by pasikonik; 13-03-2025, 08:32.
Comment
Comment