Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kopie prądem!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Taki ogon miały stare auta, pamiętam to.

Comment

Dokładnie, tuż obok tylnego koła .

Comment

Chlapacze jeszcze stare auta miały. Dziś żadne nie ma i w zimie często kamieniami sypie na szybę czołową. Przykre jak producenci zapomnieli o takich tanich podstawach, które powinny być

Comment

No właśnie też mnie ten temat intryguje bo miałem ten problem w Roverze a teraz w Civicu ani w Maździe nie. Nigdy moje auta nie miały tych pasków uziemiających a nie kopały poza tym Roverem made in uk
          Honda Hybrid 3,4L/100km
          sigpic
          https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Na kopanie prądem wpływ ma dużo czynników - to jak się ubieramy, po jakim podłożu chodzimy, powietrze itp.
            Nigdy do tej pory w Tourze nie miałem z tym problemu. Ale jak ostatnio były te mocne mrozy to powietrze zrobiło się bardzo suche i codziennie po wyjściu z auta jak tylko dotknąłem blachy na drzwiach to był mocny przeskok (momentami nawet bolesny).
            A teraz mrozy się skończyły, znowu jest wilgotno i znowu problemu nie ma. Mogę Hondę obmacywać i nic się nie dzieje.
            Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
            Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

Ogólnie beka, bo mamy w rodzinie dwa Civici, którymi jeżdżę i oba kopią prądem stąd tez zacząłem szukać tego wątku, a z kolei Accord, Seat ibiza i Skoda Octavia, którymi także często się przemieszczam nie kopnęły mnie nigdy.
              Może jednak jest to kwestia uziemienia Civiców...

Comment

Czasem na kopanie używam płynu w spryskiwaczu. Po prostu pryskam mgiełkę na fotele. Sprawdza się, ale trzeba to robić dość często. Im więcej człowiek wsiada i wysiada, tym szybciej efekt znika. Jeśli macie płyn do płukania tkanin antystatyczny, to też powinien pomóc - wystarczy rozrobić z wodą i można pryskać. Tyle, że rozwiązanie mało trwałe.
                TENZI ANTYSTAT Płyn spray antyelektrostatyczny

Jakby ktoś mógł potwierdzić z tym paskiem, czy to faktycznie działa w IX, to też bym kupił. Mnie to kopanie nie przeszkadza, ale żona wyklina każdą iskrę
                Last edited by pasikonik; 13-03-2025, 08:32.

Comment

Working...
                X