Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kopie prądem!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• kopie prądem!!

Witam.od paru juz miesiecy zauwazylem ze mam przebicia pradu a mianowicie gdy wysiadam z samochodu i chce zamknac drzwi to mnie kopie zawsze prad;/ mysalem na poczatku ze moze jestem naelektryzowany ale teraz to juz powoli boje zamykac samochodu czy otwierac sobie bramy;/ czy ma ktos taki problem czy tylko ja?? mialem czekac do przegladu ale chyba jade wczesniej bo wkurzajace jest to..

Mnie czasem kopie ale to tylko jak jeżdżę w kurtce i to nie każdej tylko jednej specyficznej, widocznie ładuję się podczas jazdy i rozładowuję o drzwi przy wysiadaniu.

Comment

Proponuję kurtkę Canda 1925, wrażenia niezapomniane.
      Nie wiem jak działa fotel elektryczny, ale wielkiej różnicy zapewne nie ma.

Comment

ale nawet teraz jak jest cieplo i jezdze w samej bluzce to dzieje sie to samo...ale dziwne bo wczesniej tak nie mialem.. a kurtki nie zmienilem...

Comment

Może to być jeszcze wina dywaników. Ja też czasem miałem że mnie kopało prądem przy zamykaniu drzwi po wyjściu z auta. Ale w dieslu najzwyczajniej nie ma skąd się wziąć wysokie napięcie. Tutaj też na 99,9% jest spowodowane elektryzowaniem się jakiś tkanin.

Comment

Wysiadając ocierasz się o welur i dlatego "kopie".
            C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Abstrachujac w ogole od samochodow.

podzielam zdanie ze na bank sie elektryzujesz i samochod nie ponosci zadnej winy za taki stan rzeczy. Z mojego doswiadczenia... Niemal w kazdym centrum handlowym gdzie chodze z wozkiem to za kazdym razem jak zlapie za czesc metalowa - zostaje kopniety... ostatnio juz nawet zeby tego uniknac ciagle trzymam za metalowe czesci

Nie wiem co jest ze mna nie tak bo niewazne w co jestem ubrany efekt jest taki sam... Trzeba unikac kontaktu z alergenem
              The 1st. - EJ9
              The 2nd. - ES7
              The 3rd. - FD7
              The 4th. - CU2
              ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

To nie wina auta w moim przypadku najczęściej przyczyną notorycznego "kopania" są buty z gumą podeszwą, które uniemożliwiają wyładowanie zgromadzonej wewnątrz energii..

Comment

Ja czytałem o tym artykul i naukowcy sie wypowiadali ze to efekt stosowania konkretnych tkanin na siedzeniach i odziezy - powstaje roznica potencjału elektrycznego i przeskakuje iskra. Była to publikacja po słynnych pozarach na stacjach paliw kilka lat temu. Podczas tankowania przeskok iskry i zapłon przy dystrybutorze ( sa filmy z kamer przemyslowych na youtube)
                  Chyba nawet Lowcy Mitow potwierdzali tę tezę.
                  Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

chyba bedzie trzeba jezdzic jak Bog nas stworzyl;d

Comment

Najlepiej się uziemić

Comment

Chyba to nie wina kurtki,pare dni jezdzilem bez i to samo,dzisiaj nawet iskra byla ja nie chce umierac;( smieje sie juz w tego bo nic wiecej nie pozostaje

Comment

Masz problem uzyj drewna

Comment

Witam. Choć "po czasie", ale może pomogę innym użytkownikom. Ja tak miałem w kilku autach, że raziły piorunami. Wystarczyło od spodu z tyłu zamontować "ogon" (pasek) anty-elektrostatyczny, który lekko "włóczył się" po asfalcie i problem znikał jak ręką odjął! I to zawsze! Spróbować nie zaszkodzi, bo to około 20zł kosztuje. Pozdrawiam. Artur K. ze Zgorzelca.

Comment

Ja właśnie ostatnio jestem rażony piorunami przez moją Angielkę... a przecież dobrze ją traktuję :/ Sprawdzę Twój sposób i odpiszę. Pozdrawiam

Comment

Working...
                              X