Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mycie naszych aut w warsztatach ASO

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mycie naszych aut w warsztatach ASO

Witam
    Tak wygląda moje auto po myciu i wysuszaniu w UZNANYCH WARSZTACIE ASO w WARSZAWIE,

oczywiście mimo tłumaczenia że ja obchodzę się z autem jak z jajkiem i tego nie było, to oni tłumaczą to zwykłymi śladami użytkowania, dodam że moimi.
    Auto 3 lata temu maiło delikatny refreshing lakieru, delikatna polerka, wosk ito.
    Po tym okresie było myte bezdotykowo, 2 razy na rok delikatnie mikrofibrą maguires, jak woskowałem maskę to tylko pady maguieres + mikrofibra. Nie pamiętam żebym auto osuszał mikrofibrą mimo iż takowe posiadam workstuffa. Jeżeli auto było myte to zawsze na 2 wiadra i TAKI OTO EFEKT po jednym myciu, zobaczyłem po przyjeździe autem do domu. IDZIE SIĘ ZAŁAMAĆ.
    TAK WYGLĄDA CAŁE AUTO PO MYCIU/OSUSZANIU w WYKONANIU ASO
    DSC_5350.jpg
    Last edited by vegol; 11-08-2024, 11:51.

Jak ktoś pozwala sobie myć auto w ASO i innych warsztatach to tak jest. Chyba nie spodziewałeś się mycia z zachowaniem chociaż jednej z zasad detailingu?

I tak nieźle bo wiele ASO ma już zamontowane automatyczne szczoty żeby było szybciej i taniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

O myciu auta nie było mowy, mieli mi zlikwidować drobną szkodę, a mycie wychodzi że zrobili.......

Comment

Ja zawsze zaznaczam żeby nie myć auta. Często jest to „gest” w stronę klienta w ASO.

Szkodę blacharsko/lakiernicza ? Jeśli tak to po takich naprawach auto muszą umyć bo nie chciałbyś go oglądać całego w syfie po szlifowaniu i innych czynnościach

Comment

Szkoda?, wymiana elementów bez lakierowania. Nie wiedziałem że takie ASO robi aż tak rażące błędy.

Comment

Według nich to nie są błędy a ukłon w stronę klienta że gratis dostanie umyte auto.
            Nie mniej jednak pamiętaj że przynajmniej 70% ludzi nie zwróci na to uwagi bo i tak jeździ na szczoty…

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
              Nie mniej jednak pamiętaj że przynajmniej 70% ludzi nie zwróci na to uwagi …

Ja bym powiedział że nawet 90%, skoro druga wizyta u nich i mina ich magika czyściciela by to potwierdzała, słowa " to normalne ślady użytkowania" Jasne a jak ktoś stosuje się do autodetailingu to jest traktowany jako dziwak i na pewno rysował swoje auto za każdym razem gdy je mył no bo przecież nie da się inaczej. I nie ma tu znaczenia że mi umycie auta zajmowało prawie kilka godzin. Wiem że ludzie nie zwracają uwagi na swirle rysy po czyszczeniu ale, traktowanie klienta jako tego winnego i odbijanie piłeczki jest nie na miejscu.

Comment

Dlatego przy każdej wizycie w ASO zaznaczałem że proszę nie myć auta.
                Widziałem też że ludzie na desce kładą kartkę „NIE MYĆ”

Comment

Ten ich ukłon w stronę klienta właśnie tak się kończy.. niestety, ale jeśli chodzi o myjnie w ASO to mam jak najgorsze zdanie w tym temacie. Najlepsze jest to, ze w ogole nie myją kół, co jest jakąś abstrakcją.. bo u nich "mycie oznacza tylko mycie nadwozia"

Comment

W ASO z myciem to jest jakiś automatyzm, kiedyś jeszcze na gwarancji przed przeglądem B wypucowalem auto na błysk. A oni auto umyli ,czyli pobrudzili. Na moją interwencję odpowiedzieli że tak mają w rozpisce. Nieprawdopodobne ale prawdziwe.

Comment

Problem zgłoszony do ASO, zobaczymy czy z godnością rozwiążą problem, który sami stworzyli czy pójdą w zaparte że to jednak ja tak myję swoje auto. Dodam jeszcze że po ich myciu zrobił się pewien zaciek na lakierze, nie wiem z czym oni przy nim kombinowali.
                      Last edited by vegol; 13-08-2024, 22:06.

Comment

Working...
                      X