Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gust Muzyczny?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gust Muzyczny?

Yo. Siedzę sobie z kawą i rozmyślam (jak ktoś na czacie kiedyś napisał - tutaj dużo ludzi rozmyśla). Patrzę na swoje stare płyty. Dużo tam miałem muzyki Disco Polo
    Później jak byłem starszy więcej weszło Trance, Elektroniki, House - tylko wszystko takie łagodne rytmy bez rycia głowy.
    Teraz jak jestem starszy, to widzę w swojej bibliotece, że mam sporo Rocka, Klasyki - osławione skrzypki które katowałem na czacie i fortepiany Oraz dużo starej muzyki z lat 80-90. Wszystko łagodne brzmienia bez wysokich basów czy dźwięków przypominających psujący się sprzęt.

U ojca też zauważyłem, że słuchaj kiedyś metalu (haha ojciec metalu;p znalazłem stare kasety i zdjęcia z długimi włosami, na tle MZ 250;p - niepodejrzewałbym), później słuchaj Disco Polo (dlatego pewnie ja słuchałem w pewnym okresie). Teraz Ojciec jest zmuszony słuchać tego co ja. Mam mocniejsze głośniki i nawet jakby chciał czegoś innego posłuchać to nie da rady. Po za tym udaje, że nie słucha ale jak leży na łóżku macha nogami, a jak go przyłapie, że podoba się mu moja muzyka, to uda, że nie i się śmieje.

Hmmm.. Siostry też muszą słuchać tego co ja bo wyboru nie mają A jak mnie nie ma to też katują moje utwory

U matki gust zawsze w klasykę szedł i tak pozostało.

A jak u was sytuacja wygląda na przestrzeni lat?

Jakos Disco Polo nigdy nie było moją domeną chyba że na klawym weselichu
    Potem była zajawka chwile na techno takiego bardziej lajtowego, potem długo długo polski hip hop ale stare stare zespoły typu PFK, Kaliber, Grammatik, Fenomen.
    Ostatnie 4 lata to zbieranina wszystkiego od klasyki, po stary rock, Ray Charles, Elvis...hehhe i kilka innych podobnych specyfików.
    A teraz z racji bombla który uwielbia kotki dwa, mucha w mucholocie wracamy do korzeni Co czasem zapodam na SB
    Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

Czyli powrót na "szczenięce lata" u Ciebie.

Comment

Kiedyś to wiadomo było disco polo, zawsze w niedzielę leciało rano w TV, potem przeszedłem na rap, Polski trochę czarne rapsy. Ale potem to minęło, era szerokich porów, szerokich tiszertów, bluz i joł joł. Od tamtej pory bardziej rock, muzyka lat 80' 90'. Techno i tego teraz nowego dupsetu nie znoszę :P

Comment

Discopolo ? Omg, ja bym się nawet nie przyznawał na Waszym miejscu .
          U mnie rock, metal, techno, trochę klasycznej, trochę popu, trochę trance, trochę j-rock, osty z gier (te najbardziej lubię bo często definiują podane przeze mnie kategorie). Hej hop itp. ain't my style.

Comment

Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
            Za gówniarza to było :P

Comment

Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
              U mnie rock, metal, techno, trochę klasycznej, trochę popu, trochę trance, trochę j-rock, osty z gier (te najbardziej lubię bo często definiują podane przeze mnie kategorie). Hej hop itp. ain't my style.
              Czyli u ciebie wszystko leci, co wpadnie w ucho;p

Ja tam nie lubię metalu, nie lubię ostrego rocku, nie lubię jak Pablo Dub/p steepu itp. Generalnie nie lubię "muzyki" która przypomina połączenie wystrzałów, huków i wszelkiego rodzaju psującego się sprzętu albo bezpodstawnego darcia ryja

No, a jak pisze Pablo Disco z Polo było dobre za gówniarza, teraz mnie denerwuje. Wszystkie piosenki podobne do siebie, ten sam rytm, trochę zmienione słowa itp...

Comment

Pankiew, no nie bardzo. Podana grupa nie obejmuje "wszystkiego".

Comment

Jedynym "za" dla Disco polo to wyśmienicie wódka na weselach pod to wchodzi. Nic wiecej
                  Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

Disco Polo - chyba każdy kiedyś słuchał choć najczęściej jak pisze Adaszek wraz z dużą ilością wódeczki
                    Ja dawno temu słuchałem metalu i ciężkiego rocka(długie włosy, koszulka Metalica i łańcuchy przy spodniach), później zacząłem uczęszczać na dyskoteki więc bardziej utwory techno Następnie wpadłem w klimaty polskiego Hip-Hopu, którego dalej czasem słucham, w obecnej chwili to zależy od nastroju i aktualnej chęci, można by rzec że wszystkiego po trochu(Hip-Hop, Techno, Pop, Rock)
                    Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
                    sigpic

Comment

W latach 80tych zaczęło sie od alternatywnego rocka (oraz pochodnych) i.....zostało tak do dziś
                      Jako, że mój syn gra w zespole jazzowym (perkusja), to tego tez czesto słucham - no ale raczej się na jazzie nie znam.

ps. disco polo nawet na mocno zakrapianych weselach mnie przerasta.
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Mnie na tak zaraziła mama pod koniec l.o takimi zespołami jak omega nirvana, Pearl Jam, per harum i itp choć przyznam że lubię też klasykę ale na mp3 to i katolicki hip hop i rudi szybert się znajdzie. Wiec powiem tak mój gust muzyczny to wszystko co wpada w ucho... i przy czym fajnie się jedzie. Np ścieżka dźwiękowa z 60 sec z cagem i Jolie

Comment

Zamieszczone przez grzes41gt Zobacz posta
                          Disco Polo - chyba każdy kiedyś słuchał
                          Każdy kto był na jakimkolwiek weselu

Ja jako młodszy słuchałem głównie muzyki techno (od prekursorów typu Kraftwerk zaczynając), rave i house... aczkolwiek będąc z płcią przeciwną - zazwyczaj polskiego rocka bo to co tu dużo mówić, to dużo lepiej od wcześniej wymienionych działało Generalnie rock/hardrock/metal z wiekiem był mi coraz bardziej po drodze - od Cranberries zaczynając, przez ukochane Guano Apes (uwielbiam zachrypnięty głos Sandry Nasic), Lacuna Coil, Artrosis na powermetalu jak Iced Earth czy Hammerfall kończąc. Z czasem wpływ na to co słuchałem miały coraz lepsze sprzęty audio - z walkmana Sony i miniwieży Philipsa przeszło się na Harman/Kardon z B&W, potem jakieś odsłuchy z Krellami i Focalami Utopia w tle na różnych Audio Show - które niestety bezlitośnie obnażały jakość realizacji takiej muzyki, więc trochę próbowałem wykonań klasycznych (głównie muzyka organowa), co jednak nie było spójne z moimi klimatami - fajne dla delektowania się dźwiękiem, ale tak na co dzień (może za 20 lat...); druga kategoria muzyki przewijających się przez takie imprezy to Jazz - akurat to mnie denerwuje czasem nawet jako tło w restauracji Już wolę disco polo Potem się połączyły niespełnione trendy klasyczne z metalem więc polubiłem metal symfoniczny - Nightwish (przynajmniej dopóki królował tam operowy głos Tarji Turunen), Epica czy progresywny (Messuggah, Gathering) no i oczywiście a'la klasyczne wykonanie Metalliki - Apocalyptica (w połączeniu z moją ulubioną Sandrą Nasic w Path vol. 2 mmm miodzio, mam nawet jako dzwonek w telefonie ). Jako że muzyki tej w większości nie spotyka się w radiu itp. (tym bardziej od kiedy zniknęła Radiostacja, Eska Rock i parę innych ) po drodze wsłuchałem się w R&B, którego lubię też posłuchać w ufoku z uwagi na dolne zakresy pasma No i te teledyski z chęcią się ogląda z wiadomych powodów - aż o wypadek nietrudno Podobnie jak Joe lubię też soundtracki z niektórych gier (np. z Need For Speed) czy filmów (Mortal Kombat I i II, seria Fast & Furious). Na pendrive w aucie pozostał też repertuar rockowych ballad polskich i nie tylko dla żony No i oczywiście Lulek TV (jadą, jadą misie; jesteśmy jagódki...) i Super Simple Songs / Nursery Rhymes itp. dla dzieciaków...

Co do rapu/hip-hopu jakoś nie zostałem ewidentnych miłośnikiem, ale niektóre bardziej znane kawałki m.in. Paktofoniki, Jamala, Eminem'a, Pitbull'a - całkiem lubię
                          Last edited by Alix; 17-11-2014, 12:26.
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Co do konkretnej muzy to każdy fan Hondy i gier konsolowych nie może obojętnie przejść koło tego utworu:

Generalnie jak ktoś nie w temacie to polecam zapoznać się z dyskografią zespołu Black Mages. Lider zespołu Mistrz (genialny kompozytor) Nobuo Uematsu stworzył masę świetnych kawałków min. odpowiada za soundtrack z serii Final Fantasy (tych starych najlepszych).

Comment

Ja nie wiem co większość z tym HH polskim:/
                              Co nie słyszę jakiegoś kawałka to zawsze o smutnej, niespełnionej miłości albo o ziomkach z dzielnicy których los pokarał; innym razem jak to policji nienawidzą; jak w więzieniu siedzieli i ziomków teraz wielbią cześć i chwała tralalal; kolega w szatni zawsze jakiś kawałek śpiewa w którym same wulgaryzmy lecą a jak pojawi się jakiś inny tekst, to wydaję się głupi;p

Zapodajcie coś z tego waszego metalu, zobaczymy co to wy słuchacie.

Ja to ostatnio słuchałem jakiegoś wykonania chóralnego, zakończenia spektaklu Romea i Julii. Kozak wykonanie coś po francusku nazwa, sam nie znajdę, jak chcecie siostry poproszę by poszukała Nuta przednia hahah.

A co do muzyki z gier, to chyba większości płci męskiej będzie się podobac, tak samo pewnie jak muzyka z filmów. Ja tam lubię ścieżkę z Piratów z Karaibów, Mission Imposible, Gladiatora i dużo by wyemianiać Fajne jest z Trasformersó Arrival To Earth - pana Jablonskyego nie pamiętam imienia ehehhe

Comment

Working...
                              X