Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Filmiki / Fotki / reszta śmieszności :)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak tylko zobaczyłem ten filmik to przypomniało mi się jak na działce sam tępiłem krety karbidem,a na koniec okazało się że całkiem sporo nadrążył pod paleniskiem.
    Całe szczęście ze wtedy nie paliłem na nim bo załadowałem w dziury na trawniku w sumie 3 kilogramy

Comment

• Czym ten Type-R go tak skrzywdził, że już go nie lubi

IMG_20210724_071049.jpg

Trzeba mieć niezłą wyobraźnię, aby porównywać ze sobą takie silniki

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...ml?isPreview=1
      Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

• Jak dla mnie to trzeba nie mieć wcale wyobraźni
        Do tego to chyba siara "0 -100 Civic w martwym polu " z taką różnicą momentu.
        Powinno być jeszcze dodane : potem jadę na stacje benzynową i opróżniam skarpetę,na koniec w serwisie opróżniam konto ,przez dwa tygodnie bujam się autem zastępczym zanim nie naprawią mi tych wszystkich vanosów.Civic na swoim VTEC-u ma mnie codziennie we wstecznym lusterku ,w martwym polu tylko na światłach jak zdążę dojechać.
        Last edited by m26; 24-07-2021, 09:27.

Comment

• Generalnie to nie jest uczciwe porownanie aut bo to inna liga. Co do paliwa to moje 5.0 V8 tak od 160km/h w gore pali mniej nic Civic 2.0. Im szybciej, tym roznica w spalaniu wieksza. Co do psucia bywa roznie, Civic tez swiety nie jest. Jedyne auto ktore mi zdechlo w przeciagu ostatnich 2ch lat na drodze to wlasnie Honda z failem pompy paliwa. Jaguary jezdza bez zastrzezen. Mojej zony Jaguar jest sumarycznie w utrzymaniu o okolo polowe tanszy od mojego Type R jak patrze po rachunkach, mimo wiekszego spalania. Takze tutaj wyolbrzymiles w druga strone nie mniej niz gosc sprzedajacy BMW.
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Alix,to jest v12,za samo rozebranie tego w przypadku jakiejś awarii koszta są już spore ,a jak masz kupić choćby uszczelki to zaczyna się jazda.
            Jak zacznie pukać jakaś szklanka (a zacznie )to nie regulujesz zaworów jak w Hondzie ,tylko podnosisz wałki a potem musisz ogarnąć 48 popychaczy.
            Idziesz wymienić swiece to kupujesz cały worek a nie 4. Rozrząd też ma swoją cenę bo nie jest wieczny jak w Hondzie,a vanosy i ich "trwałość" to już legenda.
            Poupalasz Hondę to trochę tam zeżre,a poupalasz tą 12-stkę albo pojeździsz po mieście to pokaże swoje prawdziwe oblicze.
            Takie cos też żłopnie olej.Wymiana pierścieni w Hondzie to kilka setek,a wymiana w tym silniku to cena niejednej całej Hondy.
            Last edited by m26; 26-07-2021, 12:00.

Comment

• Wiesz ja na upalaniu za kolegami po gorkach tez Civikiem przepalam wiecej niz V8ka. Honde musialem rżnąć do siódmych potów zeby nadążyć za peletonem 911stek i na blacie bylo 17 na setke podobny motowyjazd ostatnio Jagiem i na blacie 15,2 bo to dla niego naturalne rewiry.

A od Vanosow tez sa spece, robilismy w kumpla Alpinie w V8 i to nie byl rocket science za miliony monet. Za doprowadzenie żony Jaga do 100% sprawnosci zostawilem w Geremka 4200... za tyle do Civa to nawet pary amorkow czy dwusprzegla nie kupie jak walna. Turbo nowe 9tysi. A w takim wozku nikt powazny nie bedzie sie bawil w regeneracje.

Generalnie jest wiele mitow co do duzych silnikow. Tak utrzymania jak i napraw. Mozna madrze kupic kawal fury i nie zbankrutowac nie trzeba sie ograniczac do rzedowej czworki z salonu...
              Last edited by Alix; 27-07-2021, 21:40.
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Powiem tak: ja bym go nie chciał za darmo ,bo nie wziął bym sobie świadomie takiego grzyba na kark.
                Od wszystkiego są fachowcy i wszystko można naprawić,tylko po co się w to pchać .
                Mogę zrozumieć jedynie fascynata który będzie się tym bujał dla samego siebie.
                Sam mam moto które jak ktoś kiedyś określił jest "źródłem nieprzerwanej radości i problemów",tak samo jak to auto ze swoim v12.
                Temat o śmiesznościach to trzeba coś wlepić

Ja niedawno zrobiłem tak samo (dosłownie) wstałem i wrzuciłem kule do łazienki .Różnica w tym że ja nie potrafię tańczyć
                -wsiadłem na motor... Przejechałem się raz i do teraz stoi bo czekam na części.
                Będę dalej tym jeździł tak samo jak fascynaci swoimi przereklamowanymi bawarkami v12,chociaż daje rogala co chwilę w drugą stronę.

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                Honde musialem rżnąć do siódmych potów zeby nadążyć za peletonem 911stek i na blacie bylo 17
                To co tak słabo upalacie ? 17 to jeszcze nie tak źle...

Comment

• Wiesz to nie N-grupowe Evo bez regulaminowej zwężki zebym przez dwulitrowke byl zdolny przepuscic 80 litrow na setke Wiecej niz 17 mozna spalic Rka chyba tylko nie spadajac ponizej 250km/h na autostradzie albo na "szybkim" torze.

V12stke w zyciu zamierzam miec. Albo od Jaga albo od BMW ale bedzie. Inwestycyjnie topowe wersje najlepiej trzymaja wartosc.

To i ja dolacze mema:

IMG-20210728-WA0000.jpg
                  . .

Comment

• Pojawily sie akcesoryjne wydechy do Tesli: https://insideevs.com/news/543648/te...-coal-exhaust/
                    . .

Comment

• Hydrofobowosc powloki ceramicznej w rozumowaniu kierowcy Tesli
                      . .

Comment

Working...
                      X