Witam!!! niecałe 2 tygodnie temu kupiłem Honde Civic. w umowie jak sie okazało błednie był wpisany mój adres, kod pocztowy dobrze tylko miejscowość źle. czy w tej sytuacji można na umowie przekreślić i napisać poprawnie obok? gorzej z drugą umową bo nie mam numeru telefonu do tego faceta który posiadą drugą umowę nie mam jak się z nim skontaktować,jest możliwość ominięcia tego, zmienie na swojej umowie a u niego będzie błędna miejscowość czy to ma jakieś znaczenia. Z góry dziękuje za odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
nietypowa sytuacja!!!!
Collapse
X
-
Musisz napisać oświadczenie do umowy, że w oryginale umowy jest błąd. Mniej więcej wygląda to tak:
1. Standardowo nagłówek "OŚWIADCZENE"
2. Piszesz, że w umowie kupna sprzedazy wystąpił błąd. Podajesz miejsce błędu, czyli np "wystąpił bład w adresie zamieszkania kupującego"
3. Piszesz na czym błąd polega np "błąd polega na błędnym podaniu miejscowości, którą na umowie jest XXX, lecz powinna być YYY".
4. Podpisujesz się czytelnie wraz z datą.
W takiej formie idziesz gdzie chcesz i urzędy nie robią problemu.Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi
Comment