Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

uszkodzone drzwi kolejny raz te same

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• uszkodzone drzwi kolejny raz te same

witam koledzy, mam problem nastepujacy
    jakies 1,5msc temu kolega uszkodzil mi lekko drzwi malutka wgniotka spisalismy oswiadczenie no i wszystko pieknie dostalem 700zl za malowanie drzwi -nie robilem jeszcze tego bo bylo to tylko widoczne delikatnie. Dzisiaj mialem przygode druga jechalem i koles mi przyrysowal lewy blotnik tylni i drzwi kierowcy. Teraz moje pytanie czy mam powiedziec ze mialem uszkodzone drzwi i nie zostaly naprawione (to napewno zanizy szkode albo wcale nie zaplaca) czy nic nie mowic.Tylko teraz jak nie powiem, a oni dojda do tego to moze byc kiszka.Moje drzwi teraz sa wgniecione dosc mocno i teraz musze je naprawic. Jedno OC bylo w hdi drugie w warcie.poradzcie co mam zrobic teraz
    vdfxv

jesli poprzednia szkoda była tak nie wielka jak opisujesz to bym sie wcale nie odzywał,chyba ze jest w tej samej firmie zgłoszona,wazne jest to w jakim były stanie przed stłuczką

Comment

no firma ubezpieczeniowa inna, a szkoda poprzednia na 1 rzut oka niewidoczna(to bylo llekkie zarysowanie i wgniecenie) a teraz cale drzwi do roibienia llub wymiany, boje sie ze jak nie zaznacze ze byly nie zrobione to oni moga dojsc do tego albo wiadomo znajdzie sie zyczliwy....
      vdfxv

Comment

Z doświadczenia wiem, że aż tak drobiazgowi nie są, nie powinieneś mieć problemów - przy zgłoszeniu szkody opisuje się główne uszkodzenia a nie każdą ryskę, poczekaj co powie rzeczoznawca - skoro całe drzwi są uszkodzone to muszą Ci to zrobić.

Comment

Zgłoś, rzeczoznawca obejrzy i dostaniesz wycenę, przy poprzednim zdarzeniu uszkodzenie było minimalne, teraz drzwi załatwione są dokładnie więc nikt nie stwierdzi czy były robione czy nie, oględziny rzeczoznawcy to nie badania laboratoryjne.
          Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Working...
          X