Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co z podatkiem od zakupu auta w komisie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• co z podatkiem od zakupu auta w komisie?

witam !!

Panie i Panowie, pomóżcie mi proszę mam takie pytanie co z tym podatkiem od zakupu auta w komisie ? płacimy go czy nie ?
    znalazłem jakieś stare przepisy i nie wiem czy to się zdążyło pozmieniać czy też nie.
    wybaczcie, że tutaj o to pytam, ale sami wiecie jak to jest dodzwonić się do US, a czas mojej pracy nie pozwala mi tam nigdy zdążyć....
    z góry dzięuję za pomoc

Ty jako kupujący jesteś zwolniony z podatku, zapłacić musi sprzedający o ile to on go sprzedaje bo często jest tak że kujesz auto od osoby prywatnej. Chodzi o to że Część z nich ma już umowę wypełnioną przez sprzedającego i czekają na kupującego, wpisują jego dane, i faktycznie auto mamy kupione od osoby prywatnej.

Wydaję mi się że tak jest ale ręki nie dam sobie uciąć

Comment

fakturę mam wystawioną przez komis, czyli chyba wszystko obejdzie się bez dodatkowych opłat
      dziękuję Ci kolego serdecznie za pomoc

Comment

Jak masz fakturę to idziesz od razu do wydziału komunikacji i rejestrujesz auto, dostajesz tymczasowy dowód rejestracyjny i tablice, czekasz na stały dowód około miesiąca a w tym czasie opłacasz ubezpieczenie, po miesiącu idziesz z ubezpieczeniem i ważnym przeglądem po stały dowód. Opłaty skarbowe cię nie interesują (płaci komis). Tak że ty ponosisz koszty rejestracji (około 250zł.) i ubezpieczenie, reszta cię nie obchodzi.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

no to teraz już mamy 100% pewność
          dzięki bardzo za wyczerpujące informacje!
          pozdrawiam

Comment

Working...
          X