Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kupiłem z silnikiem 1,5 a jest 1,6

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kupiłem z silnikiem 1,5 a jest 1,6

Witam .
    mam takie nie typowe pytanko. Jakis czas temu nabyłem civica z silnikiem 1.5 Vtec ale po jakimś czasie okazało się że jest to silni 1,6 , i moje pytanie : czy i jakie mam mozliwości roszczenia czegokolwiek od sprzedawcy ? I jaki mam czas na ew. reklamację . Sprzedawcą był komis a na fakturze dopisek " zapoznałem się ze stanem technicznym pojazdu ".
    Silnik sam w sobie jest OK .

pzdr

po pierwsze jak rozpoznałeś ze to 1,6 a nie 1,5 a po drugie co masz w dowodzie wbite jeżeli masz wbite 1,5 a silnik to rzeczywiście 1,6 to możesz (ale mało prawdopodobne ) mieć problemy może i jest dopisek zapoznałem sie ze stanem technicznym pojazdu ale gość sprzedawał ci auto z silnikiem 1,5 a nie 1,6 to już podchodzi pod oszukiwanie/wprowadzanie klienta w błąd oczywiście na umowie musiałbyś mieć napisany numer seryjny silnika bo gość może powiedzieć ze sam zmieniłeś silnik a poza tym co narzekasz masz większy silnik a możesz mieć problem jak (jakimś cudem) policja wykuma co jest grane bo z tego co kojarzę w tej chwili twój dowód rejestracyjny pojazdu jest nieważny tak samo jak i polisa jeśli w dowodzie masz wbite 1,5
    sigpic

Comment

Skąd wiem że 1.6 ? - jest oznaczenie na bloku silnika D16 , na fakturze poj. 1493. Nie narzekam że silnik jest większy, ale chodzi o to żeby kolesiowi zrobić koło pióra . Co do policji.... dajmy se z nimi . spokój .

Comment

zobaczymy (daj panie Boże żebyśmy nigdy) jak będziesz miał stłuczkę z twojej winy i się ubezpieczyciel domyśli wtedy się na ciebie wypnie bo w zasadzie to jego oszukałeś w czasie zawarcia umowy
        sigpic

Comment

Working...
        X