Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wypadek... i co dalej?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wypadek... i co dalej?

Dnia dzisiejszego moja honda civic została beztialsko uderzona w tył i wpadła w bariere...i mam rozwalone auto, smutek i problem co dalej.
    Kolizja nie zmojej winy awiec ubezpieczyciel zapewne uzna szkode całkowita, wypłaci pieniadze i zostawi mi wrak. Moje pytanie... na jaką kwote mogę uzyskać po orzeczeniu szkody całkowitej (Civic 1,5 d15b2 1992r,lpg, czarny met,wyp:el.szyby, el, szyberdach, el.lusterka, c.zamek.)???
    Za jaką cenę moge sprzedać "wrak"???? (uszkodzenia:tył- błotnik, zderzak, lampa burta, uszkodzenia od lewej strony,prawa ok. przód: błotnik, zderzak, lampa, maska, uszkodzenia od prawej strony. Mechanicznie: zapewne rozwalone przednie zawieszenia ale co dokładnie cieszko powiedziec, silnik bezproblemu odpala i kreci).
    DZIEKUJE ZA KAŻDĄ ODPOWIEĆ

Cena rynkowa twojego auta będzie ustalona przez rzeczoznawcę na podstawie wydawanych co pól roku indexów wartości aut - wyposażenie niestandardowe nie jest w to wliczane, bo sam sobie to udoskonaliłes. To troche paranoja ale tak jest. Nie wyglada mi to na szkode całkowitą - może opis nie oddaje intensywnosci stłuczki, wiec jest spora szansa na nie-szkode-calkowitą. Poza tym większość aut da sie odrestaurowac, wydaje mi sie że jesli odpala i kręci to nie jest z twoją Honda najgorzej. Reszta informacji jest m.in. tutaj :

oraz polecam szukajke bo jest dużo podobnych przypadków

Comment

Jesli chodzi o wyp. to jest ono całkowicie seryjne (nie dokładane przezemnie, poprostu bogatsza wersja), jest jeszcze 7 miesieczna istalacja gazowa i mam nadzieje ze to podniesie wartość samochodu bo powinno...
      opis szkod morze nie jest zbyt dokladny ale naprawde sporo auta ucierpiało i watpie aby ubezpieczyciel nie przyznał szkody całkowitej.
      honda naprawde była zadbana i utrzymana ale za to niestety nik nie zapłaci.
      Mam nadzieje ze niestrace wiele finansowo i bedzie mnie stac na jakos przyzwoitą honde.

Comment

i już po wszystkim.Szkoda całkowita. Samochód oszacowany na 5600zł minus 1300zł za wrak, do ręki 4300zł... auto sprzedane za 2050zł... ŁĄCZNIE 6350zł

Comment

Working...
        X