Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rejestracja niemca

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rejestracja niemca

Witam

Zakupiłem honde civic (niemiec) jakie mnie czekaja opłaty ? Chciałbym sie dowiedziec jakie poniose koszty żeby legalnie muc jezdzic u nas po drogach o ile mozna nazwac to drogami

Pozdrawiam

urząd celny,urząd skarbowy,tłumaczenie,recykling,rejestracja.Coś około 1400zł.

Comment

Zamieszczone przez żunio Zobacz posta
      urząd celny,urząd skarbowy,tłumaczenie,recykling,rejestracja.Coś około 1400zł.
      przeglad chyba 170zł
      tłumaczenia około 60zł dwa dokum
      urzad celny przygotowanie dokum.30zł+opłata akcyzy w zaleznosci od ceny teraz biora z eurotaxu.?????
      skarbówka 160zł
      recykling 500zł
      tablice chyba niecałe 200zł
      no i oczywiscie OC.??????
      powodzenia
      Last edited by beti; 27-10-2008, 09:17.
      www.monsterz-tt.de LIFES TOO SHORT TO DRIVE SHITTY CARS!!!

Comment

U mnie za tłumaczenie biorą 100zł (3 dokumenty) bo umowa pol-niem musi być też przynajmniej podstęplowana przez tłumacza.

Comment

wielkie dzięki chłopaki pozdro

Comment

a u nas nie trzeba umowy do tłumacza jak jest pol-niem
            www.monsterz-tt.de LIFES TOO SHORT TO DRIVE SHITTY CARS!!!

Comment

Zamieszczone przez Mario00 Zobacz posta
              Witam

Zakupiłem honde civic (niemiec) jakie mnie czekaja opłaty ? Chciałbym sie dowiedziec jakie poniose koszty żeby legalnie muc jezdzic u nas po drogach o ile mozna nazwac to drogami

Pozdrawiam
              Oblicz auto! << tutaj bedzie Ci dokładnie pisało.. wpisujesz dane i samo liczy co i jak. Pozdrawiam

Comment

Mi koszty oszacowały sie na ok 1200zł

Comment

Różnica jest w naliczaniu akcyzy od wartości auta.Jeden kupi za 15000EURO inny za 5000 Reszta opłat jest podobna.

Comment

Opłaciłem wszystko już :

Najpierw tłumaczenie :110 zł - koles zaoszczedził mi bałaganu ze wszystkimi dokumentami pokserował i podzielił na 3 urzędy do których musze je zanieść( nawet o to nie prosiłem ).

Urząd Celny :37 zł akcyza + opłata stała 17 zł

Badania : 140zł ( wcześniej musiałem wymienic tłumik na nowy bo stary pękł mi - 240 zł )

Urząd Skarbowy : 160 zł

W sumie mi wyszło około 1500zł

Wartość samochodu w umowie 300 EURO
                    Last edited by Gość; 12-11-2008, 12:49. Powód: Uzupełnienie danych

Comment

w celnym nie patrzą teraz na cenę z umowy tylko sami sprawdzają wartość w eurotaksie więc czy na umowie jest 500 czy 5000 to i tak sami sprawdzą
                      mi z ubezpieczeniem wyszło 2000...
                      żaba, 1.3 16v 1993

Comment

To nie tak.W UC weryfikują cenę zakupu z umowy.Jeżeli mieścisz się w ich tabeli to tak zostawiają.Jeżeli zaniżysz to podciągną do ich wyliczeń.Jeżeli napiszesz większą (dla frajerów) niż oni mają w tabelach to cło płacisz od swojej zawyżonej ceny.

Comment

to ja sie zapytam w tym temacie o zaplate akcyzy...
                          mam sprowadzone niemca od handlarza, ale jeszcze nie spisywalem z nim umowy kupna/sprzedazy w Polsce.
                          czy to do niego bedzie nalezalo zaplacenie akcyzy?
                          jesli nie, to ile mam czasu do zaplacenia? niektorzy mowia, ze 5 dni od sprowadzenia, inni, ze mozna jezdzic 30 dni jesli sie ma tablice tymczasowe, jeszcze inni ze 14 dni od nabycia... jeszcze ktos inny pisal ze mozna daty zmieniac, zeby np bylo sprowadzone i pozniej sie uzupelnia daty na umowie... jednym słowem jestem w czarnej tylnej czesci ciała...

wiec moja prosba o porade: powiedziec handlarzowi, zeby zaplacil akcyze? w koncu to on moze miec problem jak jej nie zaplaci. i czy pozniej akcyze trzeba placic drugi raz?

pozdrawiam
                          sigpic

Comment

a orientujecie sie czy można przyciąnąć auto na białych tablicach??

Comment

Working...
                            X