Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomóżcie. pytanie o ubezpieczenie.gdzie?! :)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

W allianz mam 1500 z groszem
    same zwyzki
    motor 1.5 civic V HB

Comment

mnie za tydzien tez czeka obowiazkowa zmiana ubezpieczyciela OC! 1,4 90 PS, 24 lata 5 lat prawko, bez zniżek! dzisiaj jezdzilem po tych kradziejach i wyglada to tak:
      hestia- nie warto >1400
      uniqa- nie warto >1300
      allianz- 1100 z groszami, gole OC
      pzu, warta- nawet mi tam nie liczyli ile by bylo, czyli duzo
      poczta- niecale 1400
      compensa- ponad 1300
      PZMot- kobieta powiedziala ze jak mam zniszki to moge, ale zaczynac u nich to tragedia
      HDI asekuracja- podobnie jak allianz ale z NW i assistance'm i tu chyba padnie wybor, a i zwyzka za wiek 30% znika po pierwszym roku (niezaleznie ile masz lat)
      dryndne jeszcze do axa i link4 ale to tylko z ciekawosci

Comment

Gdzie ubezpieczyć ... to zawsze było trudne pytanie ... Ja mam ubezpieczenie w PZU i wcale nie dlatego że jest drogo, również nie dla tego że mam jakiś kaprys. Wręcz wyszło najtaniej ze wszystkich bo tylko PZU honorowało część zniżek sprzed bodajże 3 lat ... a żaden inny ubezpieczyciel już nie.
        I jeszcze jedno - można się kłócić że PZU jest jakie jest, ale przynajmniej w przypadkach mi znanych, lipy z wypłatą odszkodowania nie było - i sprawy szły szybko.
        A kumpel ostatnio z HDI miał takie jazdy że powiedział sobie "nigdy więcej" ... a czemu tam ubezpieczył ??? Bo tanio

Comment

a więc tak, dziś wstałem rano i poszedłem w 2 miejsca. i tak w mBanku obliczyła mi dziewczyna ze będę płacił 2100zł, w PTU facet obliczył mi 1560zł na rok, a AVIVIE 2217zł. Jeszcze mam kilka punktów do odwiedzenia.

Comment

jednak wybrałem PTU, 1532zł składka na rok mi wyszło. Niestety, pytałem sie babki która mi wypisywała polisę. W warszawie w pakiecie mazowieckim płacimy najwięcej ze wszystkich województw. Przynajmniej z tym mam już spokój, teraz tylko przegląd.

Pozdrawiam

Comment

Mam pytanko.
              Zastanawiam sie nad ubezpieczeniem (OC i AC) w MTU-grupa Ergo Hestia i w AXA.
              Którą firmę byście polecili. Chodzi mi o zwrot kosztów z AC. Byłem zdecydowany na poczt (MTU) ale ostatnio moja żona rozmawiała z agentem (nie wiem jakiej firmy - agent ubezpieczeniowy) i mówił, że w MTU posiada mało agentów do wyceny szkód i są problemy z wypłatą.
              1. Czy to prawda.
              2. Jak jest z tym w AXA
              Różnica w cenie na kożyść MTU jakies 50zł. Oferty podobne

Comment

Na każdej poczcie jest osoba (a przynajmniej powinna być) odpowiedzialna za ubezpieczenia, tak więc do ilości agentów nie ma co się raczej przyczepiać, a konkurencja co niby miała powiedzieć?: każda pliszka swój ogonek chwali.
                Ponadto otrzymali Złote Godło Teraz Polska za system likwidacji szkód, za coś musieli to dostać.

A opinii o każdym jest wiele:
                MTU: https://www.ubezpieczenie.com.pl/for...,17,0,0,4.html

AXA: https://www.axa.ubezpieczenie.com.pl...stwie/0,0.html

Możesz jeszcze skorzystać z porównywarki wyłączeń AC:
                Oblicz OC w 2 minuty ✓ Porównaj 67 ofert i kup ubezpieczenie samochodu lub motocykla ✓ Pakiet OC + AC od 399 zł ➤ Sprawdź teraz!

Ułatwi to sprawę, bo ludzie często nie czytają OWU.

Comment

A który agent innego (nieważne jakiego) towarzystwa ubezpieczeniowego będzie promował konkurencję??? Mój kolega ma ubezpieczone auto w MTU ( AC I OC ) zdarzyło się że porysowali mu lakier pod blokiem, odszkodowanie otrzymał bez problemu. Ja też mam ubezpieczenie w MTU tyle że samo OC. Do AXA nie mogę się ustosunkować.
                  Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

dzieki za info ide do MTU

Comment

Working...
                    X