Witam czy jst mozliwość taka że zarejestruje honde na siebie a ubezpiecze na ojca -60% i dopisze siebie jako kierowce który korzysta z auta a nie współwłaściciela . bo taka opcja mnei wychodzi 390zł a niewiem czy nie bedzie problemów z tym ze ja bede właścicielem .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rejestracja a ubezpieczenie
Collapse
X
-
Moim zdaniem nie da się tak zrobić jak chce spinaczyna, czyli bez współwłasności.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Z tego, co się orientuje to żeby skorzystać ze zniżek kogoś to trzeba go wpisać na współwłaściciela.
Comment
-
^^ i dobrze sie orientujesz, mamy tak 4 samochody w domu zarejestrowane, we wszystkich jest ojciec na wspolwlasnosc.
jeszcze radze, zebys sie upewnil w ubezpieczalni gdzie bedziesz ubezpieczal czy ma znaczenie ktory jestes w dowodzie, bo np swego czasu PZU bralo pod uwage tylko pierwsza wpisana osobe.
Comment
-
Właśnie jestem w trakcie rejestracji auta. Też chce zarejestrować auto na ojca i na siebie. Auto musi być zarejestrowane na te same osoby na które jest wykupione ubezpieczenie. Ale nie wszystkie towarzystwa uznają zniżki współwłaściciela jeśli jeden z właścicieli nie ma ukończone 27 lat, tak np. jest w Warcie. Żeby zarejestrować auto musisz mieć umowę na dwie osoby lub jeśli jest na jedną osobę to druga musi udzielić darowizny połowy auta. W przypadku rejestracji auto musi być to zawarte na osobnej umowie.
Comment
-
Spinaczyna mylisz pojęcia. Wiem już o co Ci chodzi. Musi być tak.
Ojciec właściciel (a nie współwłaściciel) a Ty jako sporadyczny użytkownik - taki fakt musi zgłosić ojciec przy zawieraniu umowy ubezpieczenia - ojciec będzie właścicielem i ubezpieczającym, a Ty od czasu do czasu będziesz użytkował, jeździł jego samochodem. Bo w razie czego, np. stłuczki gdy ty będziesz kierującym, a taki fakt nie będzie zgłoszony ubezpieczycielowi to może być problem z wypłatą ubezpieczenia.
A dla tych co chcą robić po współwłasności to powiem, że najbezpieczniej jest żeby ten który ma większe zniżki był wpisany jako pierwszy w Dowód Rejestracyjny, a drugi (ten bez zniżek, lub z mniejszymi) dopisany w DR z adnotacją współwłaściciel. W PZU liczą od tego, który wpisany jest jako pierwszy.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
Comment