mam pytanie do znawcow.. czy jesli osoba od ktorej chce kupic auto oplacila OC na 6 miesiecy to przejdzie ono na mnie czy przechodzi tylko OC oplacone na 12 miesiecy ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
kupno i OC
Collapse
X
-
Kolego, OC przejdzie na Ciebie, ale licz się z tym, że ZU przeliczy ponownie składkę na Ciebie wg Twoich zniżek. Więc jeśli poprzedni właściciel miał -60%, a Ty masz przykładowo -10% to przeliczą składkę na Twoje -10%, więc będziesz musiał dopłacić.
PS. Następnym razem, gdy zakładasz nowy temat umieść go w odpowiednim dziale. Dałeś do "Chcę kupić Hondę", a powinien być w "Ubezpieczenia, porady prawne".Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
ja dzisiaj przerejestrowalem i przepisalem ubezpieczenie na mnie to moge sie wypowiedziec , w urzedzie komunikacji nie chcieli mine przyjac bo minely chyba 3 miesiace od daty zakupu ale sie udalo , pozniej bylem w ubezpieczalni zeby przepisali mi ubezpieczenie
nic nie doplacalem do ubezpieczenia , jedynie zmiana byla taka ze data nie byla wpisana od pazdziernika do pazdziernika(bo do tego miesiaca mam wazne ubezpieczenie) tylko Pani wpisala od daty zakupu do daty zakonczenia
trwalo to moze 3 minuty
Comment
Comment