Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naprawa szkody z OC

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
    rozmawiając z pracownikami link4 tracę w wiarę ludzi
    nooo, chyba się wymienimy telefonami agentów i rzeczoznawców, pogadaj sobie np. z pracownikami Varty, albo HDI, jak nie wiem gdzie większe buce pracują. Zawsze nam się wydaje że gdzieś indziej to jest lepiej, ...o nie! to złudne, wszędzie ta sama banda. W końcu po kłótni, z rzeczoznawcą który wpisuje mi w protokół "auto po wypadku z tyłu bo jest szpachla", i wycenia mi auto na grosze, ja mu mówię pan jest rzeczoznawca? to umie pan odróżnić wstawkę reperaturki nadkola od kraksy? tu jest kupa kasy zainwestowane w auto. ..a on "panie ale ja tak muszę robić inaczej nie maiłbym wyników". ..dałem luzz nie ma z kim gadać.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
      Generalnie jeśli sprawca ma ubezpieczenie OC to jasne jest że nie kupuje je dla siebie, więc zainteresowany jest zapłacić jak najmniej. Kto cierpi na tym układzie? ...no ten kto trafi na takiego sprawce z takim ubezpieczeniem
      To jest zaleta np. PZU, że możesz u nich realizować szkodę z czyjegoś OC jak masz polise u nich. Ja nawet nie podchodze do takich Link4 (nomen omen grupa PZU chyba obecnie), HDi, Avivy czy innych tanich ubezpieczycieli. Od razu zgłaszam szkode do PZU i wyceniam w ASO, dalej niech się biją. Zwykle się udaje.

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
      idź do Sądu, a jak pójdziesz do Sądu ...to po tym sądzeniu przez Sąd jak zobaczysz jak on działa, to Ci odechce Sądu bo to jeszcze większe bagno.
      Nie, sądem można straszyć, pójść do kancelarii czy darmowych porad prawnych o wystosowanie wezwania przedsądowego, żeby to wyglądało poważnie. Jak łykną, to super. Ale jak nie... jak to określił mój przyjaciel, wieloletni wykładowca prawa na naszym uniwerku - poziom jurystów w naszym kraju nigdy europejskim nie był, a przy obecnych politycznych czystkach sędziowskich na każdym poziomie poszybował lotem koszącym w ostro dół... także sądem prędzej straszyć niż sprawiedliwość realną tam dzisiaj uzyskać - niestety. Tzn. czasem można, jak ma się parę lat nic innego do roboty... ale ogólnie, to droga przez mękę i wyzwanie dla ludzkiej cierpliwości czekać przez rok, żeby mieć swoje 5 minut szansy na wypowiedź albo i nie to...

Ja nigdy nie biję się osobiście z rzeczoznawcą. Ja stawiam przed nim blacharza/mechanika i to jego egzaminuję z wyników rozmów Nie zrobisz pan za tyle? To jak żeś pan sprawę przedstawił
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Dzięki za przypomnienie, faktycznie Alix tak jest, że jeśli mamy polisę w PZU, to oni za nas (jak zgłosimy) realizują szkodę gdy jesteśmy poszkodowani a sprawca jest innym ubezpieczycielem. Fakt to jest fajne i wtedy naciągacz gada z naciągaczem więc jeden i drugi wie że to muszą załatwić normalnie.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam, podłączam się pod wątek.
          Mam do Was pytanie o samochód zastępczy. Mam delikatna szkodę, elementy tylego zderzaka do wymiany, ale nie wiadomo co wyjdzie pod spodem. Naprawa z oc sprawcy w autoryzowanym serwisie Hondy w Gdańsku. Przy wstępnych ogledzinach w Hondzie likwidator powiedział, że mi nie dadzą zastępczego auta, a ich podwykonawca daje auta tylko swoim klientom. Z doświadczenia wiem, że auto zastępcze od ubezpieczyciela z OC wyliczone jest według kosztorysu naprawy i u mnie np wyjdzie, że na 2 dni. Tylko jak będą potrzebne dodatkowe części to czas naprawy się wydłuży, a ja zostanę bez auta. Czy autoryzowany serwis ma.obowiazek dać mi auto na czas naprawy? Czy jeśli mi odmówią mogę zrezygnować z ich usługi naprawy?
          Civic 2014 lifestyle

Comment

Zawsze dostawałem auto na czas naprawy . Z tego co pamiętam ostatnio to nie ASO dawało mi auto tylko przyjeżdżało z wypożyczalni pod serwis że względu na różnicę w cenie .

Comment

Zamieszczone przez krzysiekxx Zobacz posta
              Witam, podłączam się pod wątek.
              Mam do Was pytanie o samochód zastępczy. Mam delikatna szkodę, elementy tylego zderzaka do wymiany, ale nie wiadomo co wyjdzie pod spodem. Naprawa z oc sprawcy w autoryzowanym serwisie Hondy w Gdańsku. Przy wstępnych ogledzinach w Hondzie likwidator powiedział, że mi nie dadzą zastępczego auta, a ich podwykonawca daje auta tylko swoim klientom. Z doświadczenia wiem, że auto zastępcze od ubezpieczyciela z OC wyliczone jest według kosztorysu naprawy i u mnie np wyjdzie, że na 2 dni. Tylko jak będą potrzebne dodatkowe części to czas naprawy się wydłuży, a ja zostanę bez auta. Czy autoryzowany serwis ma.obowiazek dać mi auto na czas naprawy? Czy jeśli mi odmówią mogę zrezygnować z ich usługi naprawy?
              Oczywiście że możesz zrezygnować z naprawy u nich o ile jeszcze nie podpisałeś zgody i pełnomocnictwa do występowania w twoim imieniu do ubezpieczalni.
              Po drugie naprawa nie będzie w autoryzowanym serwisie Hondy w Gdańsku tak jak to nazwałeś bo oni nie mają swojej lakierni.
              Auta naprawia dla nich warsztat Lak plus na limbowej w Gdańsku więc możesz bezpośrednio tam szkodę zlikwidować.
              Auto zastępcze z OC sprawcy należy się na cały okres naprawy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Working...
              X