Zamieszczone przez lisu
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Naprawa szkody z OC
Collapse
X
-
Kierownik Działu Diesla
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaGeneralnie jeśli sprawca ma ubezpieczenie OC to jasne jest że nie kupuje je dla siebie, więc zainteresowany jest zapłacić jak najmniej. Kto cierpi na tym układzie? ...no ten kto trafi na takiego sprawce z takim ubezpieczeniem
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaidź do Sądu, a jak pójdziesz do Sądu ...to po tym sądzeniu przez Sąd jak zobaczysz jak on działa, to Ci odechce Sądu bo to jeszcze większe bagno.
Ja nigdy nie biję się osobiście z rzeczoznawcą. Ja stawiam przed nim blacharza/mechanika i to jego egzaminuję z wyników rozmówNie zrobisz pan za tyle? To jak żeś pan sprawę przedstawił
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Dzięki za przypomnienie, faktycznie Alix tak jest, że jeśli mamy polisę w PZU, to oni za nas (jak zgłosimy) realizują szkodę gdy jesteśmy poszkodowani a sprawca jest innym ubezpieczycielem. Fakt to jest fajne i wtedy naciągacz gada z naciągaczem więc jeden i drugi wie że to muszą załatwić normalnie.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Witam, podłączam się pod wątek.
Mam do Was pytanie o samochód zastępczy. Mam delikatna szkodę, elementy tylego zderzaka do wymiany, ale nie wiadomo co wyjdzie pod spodem. Naprawa z oc sprawcy w autoryzowanym serwisie Hondy w Gdańsku. Przy wstępnych ogledzinach w Hondzie likwidator powiedział, że mi nie dadzą zastępczego auta, a ich podwykonawca daje auta tylko swoim klientom. Z doświadczenia wiem, że auto zastępcze od ubezpieczyciela z OC wyliczone jest według kosztorysu naprawy i u mnie np wyjdzie, że na 2 dni. Tylko jak będą potrzebne dodatkowe części to czas naprawy się wydłuży, a ja zostanę bez auta. Czy autoryzowany serwis ma.obowiazek dać mi auto na czas naprawy? Czy jeśli mi odmówią mogę zrezygnować z ich usługi naprawy?Civic 2014 lifestyle
Comment
-
Zamieszczone przez krzysiekxx Zobacz postaWitam, podłączam się pod wątek.
Mam do Was pytanie o samochód zastępczy. Mam delikatna szkodę, elementy tylego zderzaka do wymiany, ale nie wiadomo co wyjdzie pod spodem. Naprawa z oc sprawcy w autoryzowanym serwisie Hondy w Gdańsku. Przy wstępnych ogledzinach w Hondzie likwidator powiedział, że mi nie dadzą zastępczego auta, a ich podwykonawca daje auta tylko swoim klientom. Z doświadczenia wiem, że auto zastępcze od ubezpieczyciela z OC wyliczone jest według kosztorysu naprawy i u mnie np wyjdzie, że na 2 dni. Tylko jak będą potrzebne dodatkowe części to czas naprawy się wydłuży, a ja zostanę bez auta. Czy autoryzowany serwis ma.obowiazek dać mi auto na czas naprawy? Czy jeśli mi odmówią mogę zrezygnować z ich usługi naprawy?
Po drugie naprawa nie będzie w autoryzowanym serwisie Hondy w Gdańsku tak jak to nazwałeś bo oni nie mają swojej lakierni.
Auta naprawia dla nich warsztat Lak plus na limbowej w Gdańsku więc możesz bezpośrednio tam szkodę zlikwidować.
Auto zastępcze z OC sprawcy należy się na cały okres naprawy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Comment
Comment