Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozbita...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rozbita...

DSCN2227.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

Witojcie. To zostało z samochodu:/. To juz kasacja, ale czy możecie mi powiedzieć ile mogę z niego wycisnąć odszkodowania?
    Z góry dzięki, pozdrawiam

skasowana ostro na 100% szkoda całkowita w ubezpieczalniach mają swoje cenniki i oni ci narzucają cenę, a jeszcze jak go sobie zostawisz to od tej sumy odliczają wartość że tak się wyrażę "wraku"
    http://www.honda-civic.pl/nasze-auta...j-nabytek.html

Comment

Zapewne rzeczoznawca orzeknie szkodę całkowitą.Nie dostaniesz kasy za naprawę a jedynie różnicę wartości sprzed wypadku a wartością wraku.Szkoda całkowita nie oznacza kasacji auta-mozesz je naprawić na własny koszt lub sprzedać pozostałości.

Pamętaj o OC-nawet gdy na podwórku leży kupa poskręcanej powypadkowej blachy dalej obowiązuje
      ビートル ジョン

Comment

BJ, nie zorzumialem z tym OC - pierwszy raz mam taka sytuacje wiec, wiadomo - nie mam pojecia co z tym robic. to znaczy, ze mam isc do mojego ubezpieczyciela i rozwiazac umowe tak?
        po zalatwieniu spraw z odszkodowaniem zamierzam sprzedac co sie bedzie dalo i wywalic wrak na zlom.
        ubezpieczony byl na 5000, wiec jak myslisz, ile moge dostac tego odszkodowania?
        DSCN2227.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

Comment

Trudno mi powiedzieć ile dostaniesz.Z OC chodzi o to,że musisz wypowiedzieć umowę,bo teraz automatycznie przedłużają ubezpieczenie,a po co masz płacić za coś,czego nie masz.
          Last edited by BeatleJohn; 09-05-2009, 19:22.
          ビートル ジョン

Comment

i rozumiem, ze nie musze jednoczesnie wywalac samochodu na zlom? a mozesz mi jeszcze powiedziec jak z rejestracja? mam go wyrejestrowac w wydziale komunikacji? wiadomo, ze nie nadaje sie juz do jazdy.
            pieknie dziekuje za pomoc

Comment

tak-musisz wyrejestrować samochód.Jest to możliwe,jeśli zezłomujesz wraka albo go sprzedasz-wtedy OC to problem nabywcy.

Niestety,to jest polskie prawo...............
              ビートル ジョン

Comment

wiec rozumiem, ze dopoki wrak bedzie stal i bede chcial z niego wymontowywac i sprzedawac czesaci - moze byc zarejestrowany bez ubezpieczenia oc bez zadnych konsekwencji?

Comment

nie kolego dopuki wrak bedzie zarejstrowany w urzedzie komunikacji!dopuki masz dowod rejstracyjny to wrak musi tez miec OC!prawo nasze jest takie czy samochod jezdzi czy nie,..jesli zarejstrowany musisz miec OC!

Comment

dowodu nie mam, bo zabrala mi go policja - pojazd nie nadaje sie do poruszania sie w ruchu drogowym. tylko zaraz - wyrejestrowanie rownoznaczne jest ze zlomowaniem tak? oznacza to, ze musze go wyslac na zlom, a jesli chce go trzymac i cos zniego sprzedac, musze oplacic OC? mysle ze polskie prawo nie jest az takie durne, tylko mi sie od tego wypadku cos poprzestawialo

Comment

tak bo w swietle prawa auto jest non stop zarejstrowane w urzedzie komunikacji!!!i pan mietek z wydzialu komunikacji lub ubezpieczyciel nie wie tak naprawde czy honda skasowana czy nie!mozesz wycofac oc w 2 sposoby.sprzedac wrak,lub wyrejstrowac go

Comment

Możesz sprzedać mało istotne rzeczy nie wpływające na jazdę..........Alusy zamień na stalówki,wstaw silnik od "malucha",itd.W stacji kasacji wozów doliczą Ci po paredziesiąt złotych za tego typu elementy.Zagadaj z policją-jeśli pojazd nie nadaje się do ruchu to po co masz płacić OC i wchodzić w większe koszty?Niech wystawia zaświadczenie i wymów umowę ubezpieczenia.
                        ビートル ジョン

Comment

najlepiej idz do wydzialu komunikacji dowiedz sie co masz w takiej sytuacji zrobic i po problemie.napewno ci dobrze doradza!

Comment

Nie no przecież to bzdura. OC możesz mieć lub nie mieć. Tylko, że jak nie masz to nie możesz jeździć. Po za tym szkody nie jeżdżącym wrakiem żadnej nie zrobisz choćbyś chciał więc bez nerw .
                            Last edited by Gość; 10-05-2009, 21:02.

Comment

Zeby rozwiazac umowe z OC musisz miec zaswiadczenie z WK o tym ze samochod zostal wyrejesterowany.
                              Zeby go wyrejestrowac potrzebujesz zaswiadczenie o zazłomowaniu samochodu.

Ja bym na twoim miejscu, spisał umowe kupna sprzedazy samochodu i zaznaczył wyraznie.

SAMOCHOD SPRZEDANY NA CZESCI!!!

w ten sposob wyrejestrujesz samochod ktory juz nigdy nie zostanie ponownie zarejestrowany.I mozesz tez zrezygnowac z OC

Innego wyjscia nie ma....

Ja tak zrobilem z rozwalonym motocyklem

Comment

Working...
                              X