Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naprawa Hondy w ASO czy Innym zakładzie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez hiduen Zobacz posta
    A orientujesz się jaka jest różnica ceny części OEM (czyli oryginalnej części bez logo hondy) a OE (czyli oryginalnej części z logo producenta)
    Naprawa na oryginalnych częściach to z reguły części OE. Różnice są nie do określenia. Każda część to inna cena i inna różnica. Jedyne co można powiedzieć to między zamiennikami a oryginalnymi częściami jest przepaść kosztowa. Ostatnio znajomemu pisałem odwołanie do ubezpieczalni bo 3 części wstawili w zamienniku w kosztorysie i wycena była na 1200 zł. Po odwołaniu dostał 4700 zł... Więc masz odpowiedź jaka różnica.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
      Naprawa na oryginalnych częściach to z reguły części OE. Różnice są nie do określenia. Każda część to inna cena i inna różnica. Jedyne co można powiedzieć to między zamiennikami a oryginalnymi częściami jest przepaść kosztowa. Ostatnio znajomemu pisałem odwołanie do ubezpieczalni bo 3 części wstawili w zamienniku w kosztorysie i wycena była na 1200 zł. Po odwołaniu dostał 4700 zł... Więc masz odpowiedź jaka różnica.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
      A jak z jakością części OEM? Nie mówimy tutaj o częściach OEQ.
      Czy są równie trwałe?
      Czytałem, że to są części produkowane na tej samej linii produkcyjnej co OE tyle, że bez loga Hondy i jakoś jest taka sama

Comment

Zamieszczone przez hiduen Zobacz posta
        A orientujesz się jaka jest różnica ceny części OEM (czyli oryginalnej części bez logo hondy) a OE (czyli oryginalnej części z logo producenta)
        Z własnego doświadczenia, bo jak babka mnie puknęła na parkingu musiałem wymieniać zderzak.
        Zamiennik zderzaka w Civicu IX gen. - Ubezpieczyciel wycienił na 800-900 zł.
        Oryginał - 3 000 zł.

Comment

Working...
        X