Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stłuczka i co dalej;(

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• stłuczka i co dalej;(

Niestety na parkingu jakiś POTWÓR zabawił się z moim samochodem rozwalił lusterko, wgniutł i obrysował drzwi! Między innymi ucierpiała część gdzie znajduje się klamka. została wgnieciona i widoczna jest przerwa z połączeniu karoserii drzwi z tym wgłębieniem od rączki. Dzwi są dosyć mocno zarysowane. I teraz pojawia się pytanie gdzie powinnam się udać. Czy każdy serwis Hondy naprawi takie elementy? Czy będą lakierować i klepać całe drzwi czy lepiej (i czy w ogóle jest taka możliwość) można zamówić i wstawić nową oryginalną blachę na drzwiach? Poradźcie mi coś Boję się, że po lakierownaiu już nie będzie to samo a w dodatku nawet klamka została zdarta Czy ktoś z was miał podobną przygodę? A to zupełnie nowy samochód
    Jeśli dało by się wymienić całe drzwi to jaki jest koszt i czy moje ubezpieczenie to pokryje?
    Last edited by Gość; 25-04-2009, 19:25.

ASO potrafi czynić cuda ... ale inni lakiernicy, jeśli tylko są dobrzy w swoim fachu, również.

Jeśli masz taką możliwość to najlepiej wrzuć tu jakieś foto szkód.

Myślę, że tak będzie najprościej i najłatwiej coś podpowiedzieć.

Aha, i czy zgłosiłaś szkodę na Policji ...?????

Comment

Niestety nie zgłosiłam. W nerwach pojechałam do domu I tak sprawca uciekł więc nic nikomu nie udowodnią. Czy to coś by dało? Pewnie zawaliłam sprawę Dodam, że wgnieciona klamka zablokowała szybę, która otwiera się tylkona jakieś 15 cm.
      Last edited by Gość; 25-04-2009, 23:04.

Comment

zgłoś niezwłocznie do firmy ubezpieczeniowej gdzie masz ac. dla nowego auta to kilka tysiaków. poleci z autocasco ale lepiej niż z własnej kasy.

Comment

Zamieszczone przez malwaz Zobacz posta
          Niestety nie zgłosiłam. W nerwach pojechałam do domu I tak sprawca uciekł więc nic nikomu nie udowodnią. Czy to coś by dało? Pewnie zawaliłam sprawę Dodam, że wgnieciona klamka zablokowała szybę, która otwiera się tylkona jakieś 15 cm.
          Nowe auto nic nie kombinuj wszystko pokrywa AC(brak sprawcy). Pewnie będzie trochę kłopotów z rzeczoznawcami i podwyżka składki w przyszłym roku, ale to nic w porównaniu z kosztem naprawy. Profesjonalny lakiernik tak dobierze lakier, że nie poznasz, co było malowane.

Comment

Bardzo wam dziekuję za zainteresowanie.Jutro rano jadę do serwisu Hondy, który również zajmuje się lakiernictwem. Czy to oni zgłoszą sprawę do Allianza np przy mnie ( u nich mam ubezpieczenie), czy to ja powinnam zanim tam pojadę? Ciekawa jestem czy już zostanie u nich samochód.

Comment

To Ty musisz zgłosić szkodę. Salon jest tylko pośrednikiem. Warsztat nie rozpocznie naprawy dopóki nie zostannie uzgodniona wycena. Poproś przy zgłaszaniu szkody aby likwidator jak najszybciej zrobił wycenę.

Comment

Czyli nie musze najpierw jechać do Hondy tylko poprostu zadzwonić do ubezpieczyciela. Wycena szkód i oględziny nie muszą się odbyć w salonie? Oj pewnie ten cały proces będzie trwał wieki

Comment

Zadzwoń od razu z rana na infolinię ubezpieczyciela. Numer telefonu powinien być na polisie. Powinnaś dostać informację gdzie masz sie zgłosić albo likwidator podjedzie do Ciebie. Do warsztatu powinnas pojechać gdy dostaniesz wycene (kosztorys). W warsztacie warto podpisać upoważnienie dla warsztatu aby to oni kontaktowali się z ubezpieczycielem. Przy dobrych wiatrach ok tydzień całej zabawy.

Comment

Bardzo Ci dziękuję za poradę

Comment

istnieje tz fundusz gwarancyjny-z uwagii na brak sprawcy-koniecznie sprawę trzeba było zgłosić na policję -zawsze idzie odzyskac parę groszy...

ps
                      ok 8 lat temu mialem podobne zdarzenie...i ogólnie mój ubezpieczyciel powinien mnie o tym funduszu poinformować ale warto dokladnie sie dopytać

Comment

ja mialem rok temu przygode ze skuterem - wjechal mi w bok. mialem wymieniane tylne drzwi, przednie lakierowane, wymieniona szyba w przednich prawych drzwiach, lakierowana oslona lusterka, wymieniony przedni chlapacz oraz wszystkie plastiki (nadkola i listwa)
                        naprawa, cale szczescie z OC sprawcy, kosztowala ponad 7k :/
                        ale zrobili tak, ze nic nie widac (naprawiala mi firma autoryzowana przez ASO)

Comment

dokładnie, takie stłuczki i różne to szybko naprawiają :>
                          Nam jak w korku koleś przypieprzył w dupę to samochód robili nam od wtorku do piątku
                          Oj nie zawsze nic nie widać. Jak wymienili nam zderzak i klapę to jak podejdziesz bliżej to widać różnicę leciuteńką w lakierze. Ale tył ładnie złożyli. też za 7 kawałków
                          Last edited by Lucas.FK2; 29-04-2009, 22:15.

Comment

Manticore a ile czekałeś na akceptację Allianza w sprawie wypłaty odszkodowania. Honda wysłała do nich papiery rano w poniedziałek (oględziny, zdjęcia itp). Szkodę wycenili na ok 5000. Jak na razie zero odezwu a już jest czwartek.

Comment

sprawca mial OC w HDI (naprawa nie byla z mojego AC - dlatego troszke to inaczej wygladalo) - pojechalem tam na spisanie strat, wyklocilem sie o nowe tylne drzwi (chcieli oczywiscie klepac) i z tym swistkiem pojechalem do blacharni. Zamowili czesci, sama naprawa trwala z 3-4 dni, a zaplacili im chyba po miesiacu. Bylo troche szybciej bo policje wezwalem przy kolizji i spisali protokol na miejscu, bez tego trwa wszystko z tego co mowili troche dluzej

Comment

Working...
                              X