Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Warszawa ASO likwidacja z AC

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Warszawa ASO likwidacja z AC

Cześć, które ASO w Warszawie polecacie do likwidacji szkody z AC? Kończy mi się leasing i chcę naprawić parę drobnych rzeczy błotnik, szyba czy drzwi.

Auto Plaza z Honda Plaza na bank odpada bo już się na nich przejechałem, żenada .
    Last edited by brumzium; 17-05-2018, 10:51.

Wyszomirski ma mega dobre opinie

Comment

Tylko oni są w Siedlcach z tym blacharskim

Comment

Na Parowcowej mają serwis

Comment

Wiecie może czy mają umowę z AXA (mLeasing)?

Comment

a muszą mieć? z AC to robisz chyba gdzie chcesz....

Comment

Zamieszczone przez brumzium Zobacz posta
              Wiecie może czy mają umowę z AXA (mLeasing)?
              a jaki to ma związek? czy to oznacza dodatkowe kłopoty?
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez brumzium Zobacz posta
                Kończy mi się leasing i chcę naprawić parę drobnych rzeczy błotnik, szyba czy drzwi.
                Jeśli masz ubezpieczenie wykupione na siebie (albo na jednoosobową działalność gospodarczą), to i tak zapłacisz za to własnymi zniżkami w kolejnym ubezpieczeniu.
                Mój czarny 8gen

Comment

dokładnie jak pisze Bumber, nie ważne czy robisz to w trakcie leasingu czy po wykupie, w obu przypadkach polecą twoje prywatne zniżki...

Comment

Na spółkę .

Wolałbym takie ASO co ma umowę bo wtedy oni wszystko załatwiają, a ja nie muszę marnować czasu.

AutoWest (Aries) polecacie? Jak rozmawiałem to oni umowy nie mają, a konkurencja w Honda Plaza (czyli Auto Plaza) ma. Kiedy nazwałem ich konkurencją to to wyśmiali, ale to chyba mają rację tyle, że tam było relatywnie prościej bo oni zajmują się biurokracją.
                    Last edited by brumzium; 17-05-2018, 19:53.

Comment

To spółce polecą zniżki, nie ma nic za free.
                      Nie rozumiem o co ci chodzi z tą umową, jeszcze nigdy nie załatwiałem żadnych kwitów w związku z likwidacją szkody. Upoważniasz tylko dany zakład do naprawy bezgotówkowej, wysyłasz to do ubezpieczyciela i twoja rola się kończy.
                      ReSztę załatwiają oni między sobą.

Comment

Chyba jest coś takiego, że dany serwis ma umowę z ubezpieczycielem na bezgotówkową naprawę auta... Pamiętam, jak kiedyś oddawałem Opla na naprawę zderzaka, PZU przesłało mi listę ASO w Warszawie do wyboru (nie było na niej wszystkich warsztatów).

Dowiedziałbym się od ubezpieczyciela przy zgłaszaniu szkody, gdzie odstawić samochód.
                        Mój czarny 8gen

Comment

Z tą umową między ubezpieczycielem, a ASO to z punktu widzenia właściciela auta chyba nie ma jakiejś istotnej różnicy jeśli chodzi o formalności To bardziej chodzi o wygodę ASO i czas naprawy. Jak ja moje naprawiałem (wprawdzie z OC sprawcy, ale idea ta sama), to mi właśnie ASO tylko powiedziało, że nie mają umowy z ubezpieczycielem sprawcy, więc naprawa będzie się dłużej ciągnać, bo będą nieustanne wizyty rzeczoznawcy i przepychanki co do kosztów naprawy między ASO, a ubezpieczycielem sprawcy. A gdyby mieli umowę, to byłoby wszystko błyskawicznie. Ale dla mnie jesli chodzi o formalności to utrudnień nie było - ja podpisałem dokument, że ASO w moim imieniu zajmuje się likwidacją szkody z ubezpieczenia OC sprawcy kolizji i tyle.
                          Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
                          Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

Working...
                          X