Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AC szkoda całkowita w PZU - odwołanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• AC szkoda całkowita w PZU - odwołanie

Witam,
    po 10 latach bezwypadkowej jazdy moją EJ9-tką postanowiłem sobie sprawić UFO (1.8 - 2009r.).
    Niestety po dwóch miesiącach frajdy na światłach nie wyhamowałem i zaliczyłem dzwona
    w tył fiata punto.
    Mam AC w PZU liczyłem na bezgotówkową naprawę w ASO ale się przeliczyłem
    dostałem kosztorys przekraczający 70% wartości czyli szkoda całkowita.
    Dokładnie to kosztorys wyszedł mi 71% (pech a może nie).
    Pytanie do Was czy mogę się odwołać od tej decyzji,
    zależy mi na dalszym użytkowaniu Hani (szukałem jej pół roku).
    Czy mogę podważyć kosztorys ewentualnie wycenę auta, w wycenie mam korektę -2% za pochodzenie
    nie wiem co to jest, auto jest z Niemiec od 1 właściciela odkupione z salonu Hondy,
    książka serwisowa, regularne przeglądy. W wycenie mam punkt
    Dokumentacja: niepełna lub brak
    Podmiot sprowadzający: niezależny handel samochodowy lub brak danych
    Mam jeszcze felgi 18 calowe z homologacją czy one mogą zwiększyć wartość bazową pojazdu.

Najchętniej bym wyremontował w ASO ale jak nie przejdzie ktoś może mi polecić w okolicach lublina
    warsztat który zrobi to solidnie i mnie nie oskubie?
    Pozdrawiam.

IMG_20170729_133525.jpg

Ja kiedyś miałem szkodę całkowitą z PZU to dali moje auto na portal aukcyjny. Od ceny rynkowej mojego auta odjęli to co im zaproponowali potencjalni zainteresowani i tyle dostałem pieniędzy z ubezpieczenia + rozbite auto. Możesz też prosić o rekalkulację tak aby nie wychodziła szkoda całkowita. ASO zawsze chce oskubać ubezpieczyciela na maksa. Zmniejszą kwotę i będzie. W nieutoryzowanym zakładzie będzie taniej i co za tym idzie pewnie obędzie się bez szkody całkowitej.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

Toz to delikatne uszkodzenie jest ;-) omin ASO i bedzie dobrze. W warszawie to bym mial kogos jakbys byl zainteresowany to pisz na priv. Laweta nie taka droga.
      Civic UFO ---->>>> http://www.civicforum.pl/showthread....zo-Waverider-D

Comment

Na pewno można się odwoływać. Prawdopodobnie będziesz musiał ponieść koszty własnego rzeczoznawcy. W najlepszym wypadku sprawa skończy się poprzez sąd polubowny przy rzeczniku praw ubezpieczonych (tzw. arbitraż). Poszukaj w necie informacji w temacie odwoływań od decyzji ubezpieczyciela. Patrząc na zdjęcie, masz spore szanse na to, żeby wyjść na swoje.
        Mój czarny 8gen

Comment

Working...
        X