Witam chciałem przedstawić swoją sytuację . Dnia 27.09.2016 roku kupiłem opony ze strony inopony.pl . Zakupiony produkt do mnie przyszedł nie taki jak zamawiałem więc złożyłem reklamację . Pani z działu reklamacji powiedziała ze wyśle kuriera po te opony . Dnia 10.10 pojawił się kurier u mnie i zabrał opony które miały zostać wymienione na nowe . Pani z reklamacji powiedziała że zamówienie zostało realizowane od 11 do 17 października gdzie wcześniej powiedziała że opony zostaną wysłane 14.10 i 17.10 będę miał je u siebie tak się nie stało . Napisałem maila po długim nie odzywaniu się pani z działu reklamacji co z tymi oponami , a ona na to że opony przyszły z Niemiec nie takie jak powinny być . To powiedziałem że rezygnuję zamówienia i proszę o zwrot pieniędzy , ona na to że przekaże do księgowości i pieniądze będą zwrócone najszybciej jak się da . I od wczoraj pieniędzy na koncie nie ma . Prosiłbym o poradę co mam zrobić w tej sytuacji. Uważam że pani z reklamacji będzie teraz grała na zwłokę .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zwrot pieniędzy za niechciany/niewłaściwy towar
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zgodnie z Ustawą o ochronie praw Klienta i Konsumenta mają 30 dni na zwrot w przypadku odstąpienia. Nie mniej powinno odbyć się to formie pisemnej z twojej strony ze wskazaniem rachunku. Decyduje data stempla pocztowego. Jeśli nie poskutkuje to warto uderzyć do rzecznika UOPKIK. Jeżeli zamówienie było w formie elektronicznej odstąpienie w tej samej formie powinno być gratyfikowane. Ale na przyszłość. TAKICH SPRAW NIE ZAŁATWIA SIĘ NA "GĘBĘ".
-
Nie rozumiem twojego rozumowania jak na gębę jak wszystko jest w mailach ? I po opiniach to jest niby sklep rzetelny . Nawet mi nie dali formularza reklamacyjnego tylko wszystko się odbywało za pomocą poczty internetowej . Czyli rozumując oni od wczoraj bo wczoraj chciałem zwrot pieniędzy mają 30 dni na oddanie? Czyli reklamacja do tego czasu się nie wlicza ?
Comment
-
Nigdzie nie podałeś informacji że korespondencja odbywała się w formie mailowej poza faktem, że po długim czasie oczekiwania wysłałeś zapytanie. Zgodnie z prawem zwrot jest do 30 dni od pisma z odstąpieniem od umowy. Z kolei firma ma 14 dni na potwierdzenie i 30 dni na rozpatrzenie reklamacji. Nie mniej wydaje mi się że jak byś trochę powiercił w brzuchu mailowo i telefonicznie to raczej powinno pomóc. Jak by cię olali to weź całą korespondencję i podbij do urzędu.
Comment
-
Wiem wiem mój błąd że nie napisałem tego że mailowa . No właśnie pisałem maile to mnie trochę zaczęli zbywać teraz napisałem że skieruje sprawę do rzecznika . Jak dzwonie to mówią że trzeba kontaktować się z działem reklamacji , a tam tylko przez maila .
edit: dobra oddali wątek do zamknięcia .Last edited by Butler; 03-11-2016, 11:39.
Comment
Comment