Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie co polecacie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Właśnie ostatnio miałam w Avivie za 400 zł a teraz naliczyli za ten sam samochód 710 zł!!!

Comment

Zamieszczone przez marzenape
      A kiedy wykupowałeś ubezpieczenie?? Chodzi mi o ostatniego Pana z PZU.
      Czerwiec

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez nataszam Zobacz posta
        bo auto które jest warte według rankomat 3700 zł i ubezpieczenie 900 zł za rok? Przegięli.
        To niestety nie koniec podwyżek. Z informacji ekonomicznych dowiedziałem się, że będziemy się zbliżali do cen europejskich, jeśli chodzi o ubezpieczenia. Dzisiaj ubezpieczyłem padaczkę i przy wypisywaniu polisy.... a trwało to chwilę.... podpytałem brokera, skąd takie podwyżki.
        - większa ilość aut = większa ilość wypadków
        - naprawy na nowych częściach ... podobno takie przepisy
        - odszkodowania można ściągać nawet po 20 latach.... powstają kancelarie prawne, które ściągają odszkodowania w imieniu poszkodowanych, którym ta sztuka nie wyszła.
        - więcej ludzi za granicę wyjeżdża i tam też szkody robią.... w euro
        Z kalkulacji na chwilę obecną podobno firmy jeszcze dokładają do OC, więc podwyżki będą

Pozostaje szukać naprawdę najtańszych ofert. Mam tylko nadzieję, że na ulica nie będzie się pojawiać więcej aut bez OC, wtedy masakra.
        Pozdrawiam Czarodziej
        Mój Szogun

Comment

Witam,
          Trzeba zawsze szukać w innych ubezpieczalniach, z doświadczenia wiem, że oferta przedłużenia oc jest zawsze wyższa od tej którą faktycznie można wywalczyć u konkurencji, ludzie z niewiedzy i dla świętego spokoju opłacają takie polisy, ale czasami na prawdę warto poszukać.
          aha właśnie opłaciłem składkę swojej Hondy (silnik 1.6)-499zl (liberty), a pierwotnie z MTU przedłużenie w najtańszym wariancie dostałem propozycję 580zl!
          Last edited by rambo7; 19-12-2016, 13:04.

Comment

Zamieszczone przez AdekS
            aha właśnie opłaciłem składkę swojej Hondy (silnik 1.6)-499zl (liberty), a pierwotnie z MTU przedłużenie w najtańszym wariancie dostałem propozycję 580zl!
            Jak to zrobiłeś??? Na rankomacie mi ciagle wychodzi ok 600-700 zł w tej firmie -ten sam rok 2001 co Ty ale 1.4 pojemność. Byłeś w biurze czy przez internet??

Dodam, że mam maksymalne zniżki i auto jest garażowane w domu.

Comment

W TUZ'ie naliczyli mi 426zł za 1,8 . Auto zarejestrowane na ojca, który ma wszystkie zniżki.

Comment

Zamieszczone przez marzenape Zobacz posta
                Jak to zrobiłeś??? Na rankomacie mi ciagle wychodzi ok 600-700 zł w tej firmie -ten sam rok 2001 co Ty ale 1.4 pojemność. Byłeś w biurze czy przez internet??

Dodam, że mam maksymalne zniżki i auto jest garażowane w domu.
                Znam kilka osób które sprzedają polisy, 2 tyg przed końcem polisy dzwonię do nich z prośbą o wycenę, jeśli jesteś z Warszawy lub okolic to mogę dać namiary. Inna sprawa że wielkość skladki zależy też m. in od miejscowości gdzie mieszkasz, w dużym mieście oc będzie wyższe bo i ryzyko stłuczki większe.

Comment

Zamieszczone przez AdekS Zobacz posta
                  Inna sprawa że wielkość skladki zależy też m. in od miejscowości gdzie mieszkasz, w dużym mieście oc będzie wyższe bo i ryzyko stłuczki większe.
                  Ja akurat mieszkam we Wrocławiu gdzie OC jest podobno najdroższe, dodam że też ubezpieczałem u kuzynki gdzie pracuje w RCU. Oraz byłem w kilku punktach to mi wyszło najtańsze wtedy w Warcie. Może teraz będzie trochę mniej zobaczymy. Koleżanka też w podobnej sytuacji co ja kupiła Ibizę 1.2 Benzyna z 2004 roku i za OC + NNW płaci 1400zł. Czemu za Hanki tak drogo trzeba płacić???

Comment

Czyli jednym słowem brać jak najtaniej i modlić się, żeby wypadku nie było Jeszcze nie miałam czasu się za to zabrać, bo progi spawam (ja patrze, ojciec spawa), ale chyba po prostu podzwonię i ich pocisnę, że w PZU to mi zrobili za tyle i jakby mi zrobili za mniej to bym wzięła itd.

I to za niemłode auta... przy aucie wartym 37 k to bym płaciła te 9 stów w PZU i nawet nie płakała, ale auto warte 10 razy mniej... to mi szkoda kasy po prostu.

Comment

Ja akurat też mam poniżej 26lat oraz nie mam skąd znaleść współwłaściciela z maxem zniżek... Ojciec i mama samochodu nie mają, a wójkowie i ciocie się wyparli bo oni mają już dobre zniżki i nie będą ryzykować żeby płacić więcej w razie jak by się coś stało..
                      Ochrona zniżek w PZU, do całego ubezpieczenia dopłacasz 20zł i w razie stłuczki druga osoba ich nie traci, w tym przypadku wujkowie czy tam ciocie.
                      Last edited by Rangy; 04-10-2016, 12:32.

Comment

Zamieszczone przez Rangy Zobacz posta
                        Ochrona zniżek w PZU, do całego ubezpieczenia dopłacasz 20zł i w razie stłuczki druga osoba ich nie traci, w tym przypadku wujkowie czy tam ciocie.
                        Jesteś tego pewien? Miałem ochronę i jak się później okazało dotyczyła tylko tego jednego auta. Na pozostałe po kolizji zniżki poszły. ..

Wysłane z mojego SM-N910C

Comment

Zamieszczone przez dudi998 Zobacz posta
                          Jesteś tego pewien? Miałem ochronę i jak się później okazało dotyczyła tylko tego jednego auta. Na pozostałe po kolizji zniżki poszły. ..

Wysłane z mojego SM-N910C
                          Tak, bo na każde auto osobno kupujesz! Ja mam kupione na Hondę tylko, bo ja nią jeżdżę, a na pozostałe dwa auta w domu już nie, bo ojciec mi do nich kluczyków i tak nie da, więc nie potrzebujemy

Comment

Piszcie do elmer32 w sprawie taniego ubezpieczenia. Mi jego znajomy ubezpieczył na odległość taniej niż wszędzie gdzie szukałem. Co do wartości auta a ceny OC to właśnie tak jest że im tańsze i starsze auto tym składka wyższa bo z wiekiem rośnie ryzyko awarii auta podczas jazdy a więc i ryzyko wypadku. A więc im auto bezpieczniejsze i nowsze tym OC tańsze. Bezpieczniejsze to również znaczy ze słabszym silnikiem bo nie da się nim szaleć (znaczy trudniej ).
                            Honda Hybrid 3,4L/100km
                            sigpic
                            https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Witam wcześniej miałem ubezpieczenie w Linku kwota która płaciłem to 760 zł w Axa na współwłaściciela , ja nie mam jeszcze lat wyliczyli mi ubezpieczenie OC+AC+ASS+NNW na oryginalnych częściach na 1650 zł . Wydaje mi się że to nie jest wcale tak drogo i to była najtańsza opcja na rankomacie. Mam takie pytanie lepiej jest w serwisie chociaż nie wiem czy blisko Łodzi są dobre serwisy , czy lepiej na kosztorys bo sam nie wiem ,a pierwszy raz mam do czynienia z AC .

Comment

Jeżeli auto na gwarancji jeszcze to chyba serwis a jak po to brałbym kosztorys bo rzeczoznawcy z reguły nie zaniżają.
                                Honda Hybrid 3,4L/100km
                                sigpic
                                https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Working...
                                X