Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie co polecacie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ubezpieczenie co polecacie

Wczoraj do mnie przyszło pismo z PZU ze składką ubezpieczenia i przeraziła mnie kwota... za Hanię 97' 1.4 iS wyliczyli mi prawie 900 zł!!! Nie zapłacę tyle mowy nie ma!

A teraz do rzeczy jakie ubezpieczenie polecacie?

Biorąc pod uwagę, że samochód mam na współwłaścicielstwo z ojcem (rocznik 1954), ja rocznik 1990 - prawo jazdy 2009. Żadne nigdy nie miało wypadku. Auto jest sprowadzone z Niemiec w 2014, jesteśmy 2 właścicielem, pierwszym w kraju. Zależy mi na polisie OC, NNW i ochronie zniżek jak się da. Taniej niż w PZU.

Idź do biura tam gdzie masz dużo ubezpieczeni w jednym miejscu i znajdą tańsze ubezpieczenie.

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Comment

Ja mam Civic'a Coupe 96 rok 1,6 w Compensie. Płacę około 580 zł za rok. Też mam współwłaściciela w postaci ojca z kompletem zniżek, ja też mam komplet zniżek.

Comment

Jako, że w przyszłym miesiącu czeka mnie OC za Padaczkę, byłem u brokera ubezpieczeniowego. Znalazł mi ofertę na 425 zł. Wczoraj przyszło pisemko z MTU, gdzie dotychczas miałem wykupione ubezpieczenie 797zł.... chyba ich porypało.

PS. Jak byłem u brokera zapytałem z ciekawości ile bym płacił gdybym u nich wykupił ubezpieczenie z MTU... trochę ponad 600zł. Polecam takie biura.
        Last edited by Elwizardos; 29-09-2016, 14:42.
        Pozdrawiam Czarodziej
        Mój Szogun

Comment

U mnie to samo. przyszło za mojego 570 a u ubezpieczyciela zapłaciłem 460 a co lepsze w tej samej ubezpieczalni

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Comment

Myśmy zawsze płacili około 300 zł. W maju/czerwcu była podwyżka i zapłaciliśmy dokładnie 498,98 zł w MTU - najtaniej wyszło. Samochód zarejestrowany na ojca - maksymalne zniżki.
            Oryginalne perfumy
            wuko

Comment

Trzeba zarzucić wędki u przynajmniej 5 agentów ubezpieczeniowych, w tym poszukać w necie na rankomacie, lub dzwonić bezpośrednio do firm.
              Każda szanująca się firma przygotuje wycenę OC (oczywiście wszyscy ubezpieczyciele wiedzą że szukaliśmy u innych!) no i na samym końcu wybieramy ofertę nas satysfakcjonującą, należy też pamiętać aby wysłać wypowiedzenie OC do ubezpieczyciela jeśli zmieniamy, i zalecane jest aby zrobić to za POTWIERZENIEM ODBIORU.
              Bo różne cuda potrafią się dziać jeśli taki dokument nie przyjdzie, bądź ktoś będzie twierdził, że nie przyszedł. Uczulam wszystkich.
              4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
              Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
              https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

Ja płacę 2600zł w 2 ratach w Warcie. Drogo bo wykupiłem ubezpieczenie na siebie w Styczniu 2016, prawko miałem od Grudnia 2015, i nie mam żadnych zniżek ani historii ubezpieczeniowej.. Ciekawe ile w przyszłym roku zapłacę. ( Civic EK3 1.5 114KM)

Comment

Cieszcie się, mnie wyliczyli 3000zł, musiałem wziąć rodzica na współwłasność (zniżki), to mi zdjęli do 1080zł (mam mniej niż 26 lat), ale moja narzeczona też ma współwłasność to 2x wzwyżka. Pierwsze moje ubezpieczenie na Hanię 1.4iS wynosi 1600zł.
                  Czekamy na przyszły rok. Powinno zejść chyba z 20%.

Tak szczerze to nie opłaca się młodej osobie brać ubezpieczenia na siebie, z tymi cenami jest to chore.

Dopiska: PZU.
                  Last edited by Rangy; 30-09-2016, 02:38.

Comment

PZU 390zl ma współwłasność z ojcem który ma 60%. Czytam niektóre posty i nie wierzę że ktoś płaci tak astronomiczne kwoty o.o

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez phillix Zobacz posta
                      Myśmy zawsze płacili około 300 zł. W maju/czerwcu była podwyżka i zapłaciliśmy dokładnie 498,98 zł w MTU - najtaniej wyszło. Samochód zarejestrowany na ojca - maksymalne zniżki.
                      Ja mam auto na wpsołwłasciciela z mezem- oboje 60% zniżek i za civica 1.4 i 560 zł najtaniej a na 2 raty wyszło 680.....( HDI bo gdzie indziej po 700-1000 zł chcieli -szok) Dodam,ze za poprzedniego civica 1.3 z 1995 roku placiłam 400 zł rocznie.

A kiedy wykupowałeś ubezpieczenie?? Chodzi mi o ostatniego Pana z PZU.
                      Last edited by rambo7; 19-12-2016, 13:03. Powód: po sobie stosuj edycję!

Comment

Ja akurat też mam poniżej 26lat oraz nie mam skąd znaleść współwłaściciela z maxem zniżek... Ojciec i mama samochodu nie mają, a wójkowie i ciocie się wyparli bo oni mają już dobre zniżki i nie będą ryzykować żeby płacić więcej w razie jak by się coś stało..

Comment

Zamieszczone przez gunikx Zobacz posta
                          PZU 390zl ma współwłasność z ojcem który ma 60%. Czytam niektóre posty i nie wierzę że ktoś płaci tak astronomiczne kwoty o.o

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
                          Ja mam wszystkie (sztuk 3) samochody w PZU i na Hondę mi przyszło dokładnie 893 zł OC+NNW, więc da się wystawić astronomiczną kwotę. I to przy zniżkach maksymalnych... w tym tempie to wszystkie auta gdzie indziej przeniesiemy, bo auto które jest warte według rankomat 3700 zł i ubezpieczenie 900 zł za rok? Przegięli.

Sprawdzałam w necie to mi wyszło najtaniej AXA 682 zł, ale niektóre dane wpisywałam z palca, bo nie byłam pewna, a dokumentów pod ręką nie miałam.

Ale jeszcze się do jakiegoś biura przejdę, bo mam chyba ze 3 w okolicy.

HDI? Jezu tam bym nie wzięła nawet jakby mi za to dopłacali. Mój ojciec miał wypadek w pracy i właściciel firmy w HDI był ubezpieczony. Ani złotówki nie dostał, bo się okazało, że to jest ubezpieczenie tylko na właściciela, i nie obejmuje pracowników, ani gości (pensjonat).
                          Last edited by nataszam; 30-09-2016, 09:59.

Comment

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                            Ja akurat też mam poniżej 26lat oraz nie mam skąd znaleść współwłaściciela z maxem zniżek... Ojciec i mama samochodu nie mają, a wójkowie i ciocie się wyparli bo oni mają już dobre zniżki i nie będą ryzykować żeby płacić więcej w razie jak by się coś stało..
                            Kolega z pracy ma 25 lat i w Warcie oraz PZU wyszło mu od 2600 do 2900 zł. Kupił w AXA bo wyliczyli na 1080. Też nie ma współwłaściciela. Auto to Peugeot o pojemności 1.4.

Comment

Nikt tu nie wspomniał o Avivie. Ja moją starą Hondę ubezpieczałem właśnie przez wszystkie lata w Avivie, bo wychodziła dość atrakcyjna cena (za oc przy maksymalnych zniżkach płaciłem jakieś niecałe 400 zł). Wszystko załatwiałem online + telefon. Więc może warto, żebyście sobie ich kalkulator na stronie spróbowali - może dalej są konkurencyjni.
                              Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
                              Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

Working...
                              X