Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sprawdź swoje punkty karne Online.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sprawdź swoje punkty karne Online.

Temat zawsze na czasie.
    Jak sprawdzić swoje punkty karne? Jeśli działa to proszę potwierdzać że działa link: https://sprawdzpunktykarne.edu.pl/

Nie wiem czy mamy Wątek na temat kasowania punktów karnych? jeśli nie to proszę ogarniętych w temacie aby napisali jak się to robi? czy i w jakich okolicznościach jest to opłacalne a w jakich nieopłacalne?
    taka wiedza zawsze może się to przydać .
    Kierownik Działu Diesla

O serwisie:

"Portal ma charakter rozrywkowy jednocześnie służąc jako loading page zachęcający do subskrypcji usługi serwisu obrazkovo.pl"

Ja bym tam swoich danych NIE wpisywał. W chwili obecnej NIE MA działającego, oficjalnego serwisu rządowego/policyjnego skupiającego takie dane choćby z PL i nie wiadomo, kiedy będzie. Nawet policja wie tylko z systemu czy punktów nie masz, punkty masz, czy punkty przekroczyłeś, a nie ich liczbę. W związku z tym w/w wychodzi na to, że serwis ten służy wyłącznie do pozyskania danych osobowych i ewentualnie próby naciągnięcia na kasę jeżeli "ilość punktów" oferuje odpłatnie. Już nie mówiąc o pozyskaniu danych kredytówki Ponoć można się dowiedzieć o liczbę punktów na wniosek na Komisariacie, ale ponoć też nie każdym. Polecam... zapisywać sobie punkty z datą otrzymania na karteczce i wrzucić do dokumentów auta, jedyna prosta i pewna metoda... w dodatku FREE i bezpieczna

Kasowanie punktów karnych kursem reedukacyjnym (6 punktów za kilkaset pln i poświęcony dzień) ma ponoć funkcjonować niestety tylko do końca 2016. Ale wcześniej też grozili że zlikwidują, a nie zlikwidowali Bo niestety innej możliwości na dzień dzisiejszy chyba nie ma. Oczywiście, punkty karne z wezwać listownych można pominąć dopłacając za niewskazanie sprawcy lub wskazać na mającą prawo jazdy ale nie jeżdżącą autem ciotkę (za jej zgodą) czy nawet odpłatnie na "mroczniejszych" częściach internetu - ale nie jest to za bardzo zgodne z Prawem, także tylko na własną odpowiedzialność...
    Last edited by Alix; 29-08-2016, 12:56.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zerknęłam w regulamin strony podanej w linku przez Prezesa, i nie mam pewności, czy to jest strona bezpłatna, czy płatna, w sumie 79.95 zł miesięcznie, jeśli do udzielania informacji, włączy się obrazkovo.pl

Comment

Jak mówię, typowy przekręt...
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

no to niezły przekręt! ... zatem Uwaga na to co się klika! zatem niech służy jako przestroga!!! Alix, nie będę Ci grzebał w treści ale trzeba wyjustować to
          Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
          ten służy wyłącznie do pozyskania danych osobowych i ewentualnie próby naciągnięcia na kasę
          Last edited by rambo7; 29-08-2016, 13:07.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Strona najpewniej przekręt ale Policja ma system z ilością punktów bo mi kiedyś przy mandacie powiedzieli w którym miesiącu i ile zdobyłem poprzednich punktów.
            Ewentualnie mają podgląd do historii mandatowej.
            Honda Hybrid 3,4L/100km
            sigpic
            https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

A to ciekawe. Wszelkie Auto Światy wypisuja ze nie ma. Musze się policjantów w rodzinie popytać jak to naprawdę jest.
              . .

Comment

Zamieszczone przez lybra Zobacz posta
                ale Policja ma system z ilością punktów bo mi kiedyś przy mandacie powiedzieli w którym miesiącu i ile zdobyłem poprzednich punktów.
                Ewentualnie mają podgląd do historii mandatowej.
                Tak ma, mogę to potwierdzić, powiedzą ile masz punktów i kiedy i za co ostatnio dostałeś mandat, sprawdzają to u siebie w komórce, miałem okazję o tym się przekonać tydzień temu... kosztowało mnie to 200zł i 5 punktów ;/
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

Potwierdzam tez ostatnio mialem zwykla kontrole drogowa (obyło sie bez zadnego mandatu) i policjant oddajac mi dokumenty poinformowal mnie o liczbie punktow na moim koncie
                  Last edited by EmPe; 07-09-2016, 20:33.

Comment

Bo od niedawna mają taką możliwość, wcześniej nie mieli i wiedzieli tylko czy ważne jest prawo jazdy bądź też nie

Comment

no i w końcu mamy ... tym razem na prawdę .
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Gdzie? Bo nie w linku.

Comment

Comment

Working...
                          X