Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rejestracja samochodu + dodanie współwłaściciela

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Bardzo logiczne. Jeśli właściciel nie posiada zniżek, a jego współwłaściciel ma np. pełne, to korzysta z jego zniżek. Inaczej, zniżki dwóch właścicieli łączą się.

Wysłane z mojego SM-N910C

Comment

To by było logiczne tylko gdyby obaj posiadali tylko ten jeden samochód. Bo wtedy można założyć, że obaj równomiernie używają samochodu (w tym przypadku akurat lipa). Naprawdę logiczne ubezpieczenie samochodu widziałem narazie tylko w usa - kwota rośnie wraz z ilością kierowców a za kolejne samochody dopłaca się "grosze". Oczywiście liczy się też doświadczenie kierowcy. To ma sens bo przecież ryzyko rośnie wraz z intensywnością używania samochodu i koryguje je na + lub - doświadczenie kierowcy.
      Ja pamiętam, że jak mnie ojciec dopisał do swojego to przez to mu wzrosła składka a nie zmalała i to było logiczne. Rozumiem, że młody będąc sam stwarza większe ryzyko. Tylko, że dwóch kierowców może jeździć w sumie więcej km niż jeden więc ich ryzyka się poniekąd sumują a nie uśredniają (w uproszczeniu) No i dlatego ubezpieczyciel pyta o przewidywany przebieg. Tylko jeżeli nie bierze pod uwagę, że ten ze zniżkami de facto jeździ swoim samochodem to już nie jest logiczne. Albo jakieś niedopatrzenie ubezpieczycieli albo "kruczek prawny" dla wtajemniczonych
      Last edited by lybra; 28-04-2016, 20:37.
      Honda Hybrid 3,4L/100km
      sigpic
      https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

W takim razie jak wytłumaczysz to, że za ubezpieczenie zapłaciłem +/- dwa razy mniej niż mi proponowano przed dodaniem współwłaściciela?

Comment

Working...
        X