Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

OC+AC Honda Civic UFO 1.8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• OC+AC Honda Civic UFO 1.8

Witam
    Jak w temacie jutro ide załatwiać chciałbym w miarę tanio a solidnie 60% zniżek auto z 2007 roku znajduje się na posesji,alarm. Gdzie szukać w jakiej firmie i czy można rozłożyć na raty ?

Na co zwrócić uwagę przy AC ?

W sumie jutro i tak się dowiem jak wylicza mi składki ale nie wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze AC
    Last edited by Omenariusz; 11-01-2016, 21:11.

Są firmy gdzie zniżki z OC przechodzą na AC, na co uważać przy AC? Hmmm, ja wziąłem pakiet z naprawą w ASO, na oryginalnych częściach i zwiększyłem wartość auta o 10% bo wycena była za niska, bez udziału własnego i wycena z dnia ubezpieczenia bez amortyzacji. Koszty pomiędzy ubezpieczycielami były spore bo nie każdy przenosi zniżki z OC na AC a kilka ostatnich lat nie płaciłem AC.

Comment

Mogę wiedziec ile zapłaciłeś za pakiet ? WIem że oczywiście w moim przypadku będzie inaczej ale tak pytam

Comment

Poszło na pw.

Comment

Ja osobiście mam wykupiony pakiet OC/AC w PZU z pełnymi zniżkami,dodatkowo naprawa serwis,wykupiona szyba,stała wartość auta przez cały czas trwania ubezpieczenia,holowanie
          Wartość możne nie mała pakietu ale spie spokojnie
          MOJA CZARNULA - http://www.civicforum.pl/showthread....455#post240455

Comment

Długo bujałem się z ubezpieczeniem po kupnie samochodu. Mam ufoka z 2010 r. Chciałem AC+OC, nie mam żadnych zniżek. Najniższą ofertę z infolinii dostałem na prawie 6 tys. PLN, najwyższą - chyba ponad 9 tys. PLN. Byłem trochę załamany, bo w każdym towarzystwie wyceny były kosmiczne. Zależało mi na dobrym AC, czyli wariant serwisowy na częściach oryginalnych, stała suma ubezpieczenia, brak amortyzacji, samochód zastępczy na czas naprawy, assistance z dużym limitem kilometrów lub bez limitu. Z doświadczenia wiem, że takie rzeczy rzadko się przydają, ale jak już coś się wydarzy, to można sobie tylko pluć w brodę, jeśli ubezpieczenie jest ubogie. Krótko: skąpy płaci dwa razy, nie ma sensu oszczędzać na składce.

Koniec końców najlepszą ofertę dostałem od znajomego agenta. Uwzględnił użytkowanie pojazdu służbowego i jego historię szkodowości. Trochę musiał nad tym posiedzieć, ale dzięki temu mam ubezpieczenie za 60% najniższej wyceny, jaką dostałem z infolinii. I myślę, że nie ma wpływu tutaj na cenę, w którym TU się ubezpieczamy. Za podobnie skonfigurowany pakiet z tym samym poziomem zniżek wszędzie zapłacimy tyle samo. Chyba, że agent ma jakiś pakiet bonusów i zechce mu się trochę wyrzeźbić ofertę.
            Mój czarny 8gen

Comment

Z tym rzeźbieniem w ofercie też nie należy przesadzać bo pamiętajmy że ubezpieczyciel nasze pieniądze zbiera dla własnego zysku a nie po to by się nimi dzielić. W razie zdarzenia objętego ubezpieczeniem w pierwszej kolejności TU szuka podstawy do niewypłacenia ubezpieczenia a naciągnięcie danych na polisie może być przyczyną odmowy. Skoro najtańsza oferta dla Ciebie wynosiła 6 tys a agent opuścił Ci do 60% tej ceny to naciągnięcie jest spore. Nie chodzi mi o to by straszyć ale o to by pamiętać po co istnieją ubezpieczenia - nie tylko by nas chronić ale by na nas zarabiać. Sam miałem nieprzyjemność z ubezpieczycielem Inter Risk co kiedyś opisałem tu na forum a moja żona z Proamą - oba przypadki jako poszkodowani i wiem coś o walce o swoje.
              CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

W moim przypadku to była kwestia uznania użytkowania samochodu służbowego i naliczenia za to zniżek. Stąd ta różnica w cenie. Żadnemu innemu agentowi nie chciało się przy tym przysiąść i potwierdzić taką historię użytkowania. Ubezpieczyciel jest pewny (żadne tam Proamy i inne directy), więc śpię spokojnie
                Mój czarny 8gen

Comment

wziąłem w Liberty wyszło mnie ok 2500 ale przynajmniej nie firma krzak i to co chciałem

Comment

Zamieszczone przez Bumber Zobacz posta
                    W moim przypadku to była kwestia uznania użytkowania samochodu służbowego i naliczenia za to zniżek. Stąd ta różnica w cenie. Żadnemu innemu agentowi nie chciało się przy tym przysiąść i potwierdzić taką historię użytkowania. Ubezpieczyciel jest pewny (żadne tam Proamy i inne directy), więc śpię spokojnie
                    No wiesz... oni mają z ciebie prowizję więc jak jakiś cfaniaczek się trafi to będzie kombinował jak wcisnąć ci co droższe oferty... sam się właśnie zastanawiam która firma jest w miarę najlepiej nastawiona w kierunku klienta (pozyskanie/utrzymanie) i nie wywija kota ogonem kiedy przychodzi do wypłacenia ewentualnej szkody. Remar dałbyś może linka do tych problemów co opisywałeś?

Comment

Ja od 18 lat jestem w Warcie wcześniej chwilę w Pzu. Nie miałem potrzeby korzystać ze świadczeń. Ale w ubiegłym roku innym samochodem obtarłem się o słup. Szkoda zgłoszona przez telefon z opisem co i jak. Po trzech dniach telefon z Warty wycena szkody coś około 1750zł. Ależ się zdziwiłem bo byłem już umówiony na naprawę za 400zł Szkoda w Warcie do 2000zł bez oględzin.

Comment

Cześć. Odświeżę może trochę temat.
                        Właśnie zakupiłem Civica podanego w temacie. Z racji częstych kradzieży...zależy mi na ubezpieczeniu samochodu również od kradzieży. Po wszelkich za i przeciw stwierdziłem że AC będzie najlepszą możliwą opcją. Teraz jednak mam pytanie - całe życie (heh, 7 lat OC, mam 26 lat) płaciłem tylko OC. Z tego co mi wyliczyła Pani z ubezpieczalni, pełnego AC kompletnie nie opłaca mi się wziąć bo jest to koszt powyżej 3000zł. Zaproponowała mi w MTU AC Mini, które w pakiecie z OC NNW wyniosło mnie około 1400zł. W tym AC Mini jest właśnie ubezp. od kradzieży. Czy ktoś ma jakieś inne pomysły, doświadczenia?

Comment

za mało danych doubezpieczenia. Ale spróbuj w BTA, YCD, Gothar. Warto też w Hesti, ego 1 pakiet podstawowy lub ergo 7, tu rozbudowujesz polise o nnw, szyby assistance, ochrona zniżek i już masz ładny upust. Jak masz jakąś polisę majątkową to warto sprawdzić w tym TU. Jak rolnik/branża rolnicza to w concordia.

Comment

Niezależnie od towarzystwa ubezpieczeniowego zwróć uwagę na konfigurację tego mini AC kradzieżowego, a w szczególności na:

1) Suma ubezpieczenia (wartość samochodu): jak największa, najlepiej stała suma ubezpieczenia niezmienna przez cały okres trwania polisy
                            2) Zakres ubezpieczenia: OC, AC/mini AC, NNW, szyby, koła, bagaż podręczny, pakiet Assistance
                            3) Udział własny w szkodzie (tzw. franszyza redukcyjna): najlepiej brak/zniesiony
                            4) Amortyzacja części: najlepiej zniesiona

Powinno Ci zależeć, żeby w przypadku kradzieży wartość samochodu nie była ustalana na dzień zdarzenia ubezpieczeniowego, tylko była zafiksowana na dzień podpisania umowy i niezmienna przez okres jej trwania. W razie kradzieży odpadnie Ci mało ciekawa zabawa z ubezpieczycielem, bo zazwyczaj ustalają wartość samochodu dużo poniżej wartości rynkowej i trzeba się spotykać po sądach. Stąd moja proponowana konfiguracja.

Dodatkowo u części ubezpieczycieli możesz zwiększyć wysokość sumy ubezpieczenia (czyli wartość samochodu) na żądanie. Oznacza to trochę wyższa składkę, ale w razie kradzieży dostaniesz więcej pieniędzy (przy założeniu niezmiennej sumy ubezpieczenia).

Gdybyś kupował pełne AC to zobacz jeszcze:

5) Franszyza integralna: maks. 500 zł (kwota od której działa odpowiedzialność ubezpieczyciela)
                            6) Wariant naprawy: najlepiej warsztatowy, ASO
                            7) Części użyte przy naprawie: najlepiej oryginalne producenta
                            8) Konsumpcja sumy ubezpieczenia: brak

Jeśli chodzi o bonus malus (czyli poziom zniżek), to dużo TU uznaje zniżki z OC. Musisz poszukać i popytać. Jeśli chcesz porównywać ze sobą oferty, to TYLKO dla tej samej konfiguracji. W innym wypadku nie ma to sensu, bo cena niewiele Ci powie, jak warianty ubezpieczeń będą się od siebie znacząco różnić. Dla OC nie ma takiego problemu, bo wszędzie dostaniesz to samo, ale AC to traka trochę wolna amerykanka - jak sobie skonfigurujesz, tyle zapłacisz. I tyle dostaniesz w przypadku szkody Przy czym ceny pomiędzy rożnymi TU potrafią się znacznie różnić dla tej samej konfiguracji, dlatego warto popytać i poszukać.
                            Last edited by Bumber; 26-06-2017, 12:49.
                            Mój czarny 8gen

Comment

Zamieszczone przez Bumber Zobacz posta
                              Dodatkowo u części ubezpieczycieli możesz zwiększyć wysokość sumy ubezpieczenia (czyli wartość samochodu) na żądanie. Oznacza to trochę wyższa składkę, ale w razie kradzieży dostaniesz więcej pieniędzy (przy założeniu niezmiennej sumy ubezpieczenia).
                              W PZU w przypadku checi zwiekszenia sumy ubezpieczenia automatycznie odznacza Ci sie opcja niezmiennej sumy ubezpieczenia. Nie wiem jak w innych TU ( w directach w ogole nie spotkalem sie z opcja niezmiennej sumy).
                              Civic UFO ---->>>> http://www.civicforum.pl/showthread....zo-Waverider-D

Comment

Working...
                              X