Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Minicasco w PZU.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Minicasco w PZU.

Witam,
    ktoś może ma styczność z minicasco w PZU ? Mam pytanie, czy ktoś może wie jak nalicza się wielkość składki w minicsco ? Bo jednak mieć ubezpieczone auto od kradzieży to coś fajnego, a moje już nie łapie się pod AC, a spełnia wymagania na te właśnie ubezpieczenie minicasco.
    Pozdrawiam

W większości ubezpieczalni nie ubezpieczą ci auta starszego niż 10 lat. Wiem bo dowiadywałem się. Czasem zdarza się ze 12 letnie ubezpieczają, ale z tego co widze to Twoje auto nawet na takie się nie łapie. Znajomy 2 lata temu ubezpieczał Toyote Avensis 2001r. w PZU. Minicasco wyszło go w granicach 500-600 zł.

Comment

Dzięki za info. Niestety z AC nici, teraz jakoś zacząłem kombinować jak inaczej ubezpieczyć od kradzieży auto. Znajomy mi podrzucił info o tym minicasco, ale nigdzie nie mogę znaleźć choćby kalkulatora wysokości składki. Niedługo i tak odwiedzę PZU to wypytam co i jak i czy też mają jakieś samo ubezpieczenie od kradzieży auta.

Comment

Chyba AXA robi minicasco. W rozmowie z nimi powiedzieli mi, że było duże zainteresowanie wśród klientów aut 10+ (a takich u nas najwięcej) i dlatego wprowadzają. Sam chyba mam to u nich... muszę sprawdzić .

Comment

Ja korzystałem z minicasko w autach 10+ i polecam. Koszt mały a komfort psychiczny dużo lepszy. Ale są minusy, nie obejmuje ono szkód z Twojej winy i ma kwotę minimalną szkody. Ja korzystałem w PZU akurat. Z plusów to chroni Twoje auto przed kradzieżą i wandalizmem (jak ktoś Ci porysuje maskę to Ci zapłacą). Ale o szczegóły to już w ubezpieczalni pytaj. Generalnie polecam.

Comment

minicasco

Zamieszczone przez pain Zobacz posta
            Witam,
            ktoś może ma styczność z minicasco w PZU ? Mam pytanie, czy ktoś może wie jak nalicza się wielkość składki w minicsco ? Bo jednak mieć ubezpieczone auto od kradzieży to coś fajnego, a moje już nie łapie się pod AC, a spełnia wymagania na te właśnie ubezpieczenie minicasco.
            Pozdrawiam
            W PZU ubezpieczenie obejmuje: kradzież auta, kradzież części lub wyposażenia, dewastację, zdarzenia atmosferyczne, zderzenie ze zwierzyną, upadek drzew, masztów.

Są trzy istotne różnice między minicasco, a autocasco w PZU:
            1/ działa tylko w Polsce, a autocasco w całej Europie,
            2/ nie odpowiadają za szkody komunikacyjne, czyli stłuczki w ruchu,
            3/ nie odpowiadają za zapalenie pojazdu od instalacji elektrycznej, a w autocasco odpowiadają

Pozostałe warunki są takie jak w AC, tyle, że do AC można dokupić różne dodatkowe opcje typu wariant serwisowy, a do MC nie.

Składki są niewielki, ok 1/5 wartości autocasco ze wszystkimi zniżkami.

Ograniczenie jest wartościowe, nie można ubezpieczyć auta wartego mniej niż 3 tys. zł
            Last edited by MieczFicner; 15-03-2014, 02:18. Powód: a ze zwierzyną?:D

Comment

A czy Pan agent łaskawy będzie dopełnić 2 Pkt regulaminu?

Comment

W zeszłym roku ubezpieczałem moją Hankę w PZU Mini Casco, koszt wyszedł ok 100zł. Jeśli AXA ma wprowadzić to tym lepiej, w pakiecie z OC może będzie trochę taniej

Comment

Working...
                X