Mam mozliwosc sprowadzenia anglika, ktorego chcialbym przeznaczyc na "czesci". I chcialbym zapytac czy jesli przyprowadze takie auto do kraju to czy bede musial je rejestrowac i wykupywac OC, czy porostu moge je postawic i niech sobie stoi, nie placac zadnych skladek?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy trzeba rejestrowac...?
Collapse
X
-
Postaw w swoim garażu lub prywatnym podwórku,ciotki czy dziadka i nic nie płać.No chyba że koniecznie chcesz tą akcyzę ale zawsze możesz powiedzieć że rodzina z Anglii przyjechała.Jak stoi na prywatnej posesji mogą ci skoczyć wiesz gdzie.Wykręć tablice i już.Druga sprawa musisz mieć wykupione ubezpieczenie O.C. w momencie dojazdu na terenie Polski albo przewieźć na lawecie.
Comment
-
Popa a gdzie ma stać to autko? Bo to dość istotne i to pytanie to podstawa.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Jak na prywatnym to mogą Ci skoczyć. Jeśli ma być to na części i ma tylko stać a nie jeździć to OC też nie płac, a jak jest to złóż wymówienie (nie wiem czy nie będzie potrzebny do tego kwit o wyrejestrowaniu samochodu jeśli ubezpieczenie jest nasze). PS. W Polsce i tak nie zarejestrujesz samochodu z kierownicą po prawej stronie.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
Comment