Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ubezpieczenia komunikacyjne: OC, AC, NNW

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ostatnio na Forum, było kilka dyskusji na temat OC podczas sprzedaży/kupna auta, kwestii wypowiedzeń umów i zwrotu składek.
    Poniżej link do krótkiego artykułu z info w "pigułce" na ten temat.

https://tvn24bis.pl/moto,99/jak-odzyskac-pieniadze-z-niewykorzystanego-oc,773556.html

źródło: TVN24BiS/TVNTurbo
    Last edited by markow71; 18-09-2017, 07:56.

Comment

Oczywiście ceny OC są różne i zalezne także od miejsca stałego zameldowania... Ostatnio AXA proponowała przedłużenie OC w kwocie 900 zł, gdy powiedziałem, że mam korzystniejsza ofertę, zeszło do 780 zł! (Spróbujcie :P) Ostatecznie zrezygnowałem, bo w Link4 miałem za 614 zł z NNW, finalnie 700 z rozłożeniem na dwie raty.
      FK2 R18A2 Crystal Black Pearl NH-731P by-Faraam

Comment

Zamieszczone przez Amek Zobacz posta
        Oczywiście ceny OC są różne i zalezne także od miejsca stałego zameldowania... Ostatnio AXA proponowała przedłużenie OC w kwocie 900 zł, gdy powiedziałem, że mam korzystniejsza ofertę, zeszło do 780 zł! (Spróbujcie :P)
        Zawsze trzeba się targować. Poprzednie auto przez cały czasu użytkowania ubezpieczałem własnie w AXA, co rok wyliczali mi w sumie najkorzystniejszą ofertę, jednak za każdym razem targowałem się, argumentowałem to różnymi powodami (długi staż ubezpieczania auta w AXA, bez wypadkowość, niższe ceny konkurencyjne). Co rok udało się zmniejszyć cenę wyjściową o ładny procent całej sumy więc na pewno warto i nikomu to nie zaszkodzi, a zyskać można trochę grosza w kieszeni
        Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Panowie mam pytanie bo jestem zielony w temacie. Miałem stłuczkę w październiku ( wjechałem w tyłek gościowi - 250 zeta , 6 pkt. mniejsza z tym , jestem w AXA ) . Pytanie brzmi czy muszę przedłużać umowę OC z aktualnym ubezpieczycielem czy mogę znaleźć sobie innego ( tańszego) i bezkarnie aktualnemu wypowiedzieć umowę ?

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
            Panowie mam pytanie bo jestem zielony w temacie. Miałem stłuczkę w październiku ( wjechałem w tyłek gościowi - 250 zeta , 6 pkt. mniejsza z tym , jestem w AXA ) . Pytanie brzmi czy muszę przedłużać umowę OC z aktualnym ubezpieczycielem czy mogę znaleźć sobie innego ( tańszego) i bezkarnie aktualnemu wypowiedzieć umowę ?
            Rozumiem, że Ci się kończy standardowe roczne OC? Nic Cię nie wiąże - możesz sobie znaleźć innego ubezpieczyciela i najpóźniej dzień przed końcem obecnego OC wypowiedzieć umowę. Zapewne poproszą o formę pisemna - lepiej się wcześniej upewnić.
            LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
            sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez majkel79 Zobacz posta
              Rozumiem, że Ci się kończy standardowe roczne OC? Nic Cię nie wiąże - możesz sobie znaleźć innego ubezpieczyciela i najpóźniej dzień przed końcem obecnego OC wypowiedzieć umowę. Zapewne poproszą o formę pisemna - lepiej się wcześniej upewnić.
              Tak kończy się w czerwcu i będę szukał oferty lepszej cenowo. Dzięki za odzew.

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
                Tak kończy się w czerwcu i będę szukał oferty lepszej cenowo. Dzięki za odzew.
                No to nic Cię nie wiąże - nawet jeśli dzień przed końcem OC coś nabroisz to masz pełne prawo wypowiedzieć umowę i pójść gdzie indziej. Co prawda nowy ubezpieczyciel może sobie zweryfikować, że coś nabroiłeś (jeśli będziesz ściemniał) i podnieść Ci składkę, ale to już inny temat.
                LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Ile płacicie OC za Civika VIII 1.8?
                  Dlaczego moi znajomi zameldowani w dużym mieście, posiadajacy auta z tej samej półki cenowej, (Accord, Astra, Bravo) oraz podobne pojemności 1.8-2.0 płacą 300-500zł nawet w PZU i się śmieją, bo mi od lat przychodzi rachunek na 700-800zł (dobieram tylko NNW za parę złotych)?
                  Ile Wy płacicie? i o co tu chodzi.
                  ps. 300zł rocznie płaci przez internet kolega z Astry H, Accord płaci stacjonarnie PZU 500zł

Comment

Płaciłem w grudniu na promocji 305 z nnw podkarpackie.

Comment

Wczoraj podpisałem umowę na OC, Assistance standard, NNW, Ochrona zniżek OC - 480 zł zachodniopomorskie

Comment

Zamieszczone przez Marek76 Zobacz posta
                        Płaciłem w grudniu na promocji 305 z nnw podkarpackie.
                        Zamieszczone przez Viwaldi Zobacz posta
                        Wczoraj podpisałem umowę na OC, Assistance standard, NNW, Ochrona zniżek OC - 480 zł zachodniopomorskie
                        Możecie napisać w jakim TU stacjonarnie, czy przez neta?
                        Zrobiłem kalkulację i zwyczajnie mnie okradają!
                        obraz_2023-01-25_212904446.jpg

Comment

A patrzyłeś kalkulacje na mubi? Zwracają dodatkowo 150zł na konto, więc tam moze wyjść najtaniej

Comment

Zamieszczone przez thirdman Zobacz posta
                            A patrzyłeś kalkulacje na mubi? Zwracają dodatkowo 150zł na konto, więc tam moze wyjść najtaniej

https://mubi.pl/id-ZWIBET
                            Sprawdziłem najtaniej. TUZ 531zł z NNW , UNIQA z NNW ten sam pakiet 555zł lub. 674! lub ten sam z miniAC taniej bo 649zł WTF?
                            Totalnie poplątane, niw widzę tu jakichkolwiek standardów!
                            Jeśli sprzedam swoje dane MUBI to owszem zwrócą 150zł, choć raczej się nie sprzedam, bo za niedługo zrobią nam tu Wenezuelę II.

Comment

Working...
                            X