Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ubezpieczenia komunikacyjne: OC, AC, NNW

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ubezpieczenia komunikacyjne: OC, AC, NNW

Szanowne Panie i Szanowni Panowie!

Kilka słów odnośnie ubezpieczenia Waszych pojazdów.
    Żaden, powtarzam żaden agent ubezpieczeniowy/broker/itp. bez względu na to jakiej firmy ubezpieczeniowej polisy sprzedaje, nie zaoferuje Wam tańszej oferty i mniejszej składki niż ta, którą wyliczycie sobie sami na stronie www.
    A ten, kto tak twierdzi, jest niewiarygodny i przede wszystkim ma na względzie swój "interes", czyli prowizję od sprzedanej Wam polisy.
    Jest teraz masa towarzystw ubezpieczeniowych tzw. direct'owych, które nie utrzymują agentów/sekretarek/dyrektorów oddziałów/itp., na których utrzymanie idą pieniądze ze składek, więc mają zdecydowanie korzystniejsze oferty, od tych które szczycą się dużą liczbą oddziałów.
    Poniżej kilka przykładów:

Ubezpiecz w Allianz samochód, mieszkanie, dom, firmę, podróż, Twoje życie i zdrowie. Wybierz rozwiązania emerytalne, fundusze inwestycyjne. Sprawdź!

LINK4: Ubezpieczenie OC, AC, domu i mienia, polisę turystyczną kupisz w LINK4 przez Internet. Skorzystaj z kalkulatora online i sprawdź cenę składki.

Proama oferuje ubezpieczenia komunikacyjne OC/AC Mini, ubezpieczenie mieszkania, ubezpieczenia dla firm, ubezpieczenia osobowe.

Podane są w kolejności alfabetycznej, żeby nie faworyzować żadnej z nich.

Możecie sami sobie wyliczać składki, a jeśli nie umiecie/nie chce Wam się, to można za pośrednictwem strony www zamówić rozmowę telefoniczną. Wtedy pracownik call-center zadzwoni i zrobi to za Was.
    Zapewniam, że warto spróbować.
    Last edited by rambo7; 04-02-2013, 09:44. Powód: edycja / literówka r7.

Nie do końca masz rację. Nabyłem niedawno hondę mam maksymalne zniżki na OC I AC. Wyliczałem ubezpieczenie na stronach www, wychodziły różne kwoty średnio powyżej 2 tyś. złotych za wszystko. W ubezpieczalni dostałem zniżkę od agenta 160zł( mają pulę pieniędzy na kwartał do wykorzystania dla klientów)Agent wystąpił do firmy ubezpieczeniowej o przyznanie dodatkowej zniżki(WARTA) po 20 minutach oczekiwania odpowiedż pozytywna, dają 140zł (moja historia ubezpieczeniowa była bardzo dobra) Razem 300zł do przodu. ostateczna kwota za rok 1720zł. Naprawa w ASO na orginalnych częściach, ochrona zniżek,assistance.

Comment

Odświerzę trochę temat bo tak czytam i czytam i się zastanawiam bo dopiero co auto sobie nowe sprawiłem i niedługo będę musiał na nim OC wykupić. Z tego co załapałem to OC brać jak najtańsze ale czy sprawdza się to w przypadku AC i NNW? Wydaje mi się że nie ale mogę się mylić...

Comment

Podejdż do ubezpieczalni porównaj oferty kilku firm. Wszystko zależy od miejsca zamieszkania. czy masz już zniżki. Twoja historia ubezpieczeniowa też ma znaczenie.
        Ceny będą zależały od wariantu AC na jaki się zdecydujesz, Musisz wszystko dobrze skalkulować. Najtańsze ubezpieczenie podczas szkody lub kradzieży może skutkować mniejszą kwotą odszkodowania.

Comment

W wypadku AC to podstawowe pytanie na czym Ci zależy. I po odpowiedzi na nie wybierasz najlepszą dla Ciebie opcję.
          www.4kolkaszczescia.pl

Comment

No właśnie się zastanawiam jak to sensownie ogarnąć. Najbardziej interesuje mnie AC w przypadku uszkodzeń parkingowych spowodowanych zarówno z czyjejś jak i z mojej (nie daj boże) winy, na wypadek potrącenia jakichś sarenek które mogą mi nagle na drogę wyjść bo dość często poruszam po terenach oznaczonych możliwością wyskoczenia ich na drogę oraz o samo AC na wypadek gdybym to ja go spowodował i też musiał coś u siebie robić. NNW to standard na wypadek wypadków związanych z jazdą ale także na wypadek gdybym coś robił i mi nagle w mordę wybuchło... Słyszałem ze na taki wypadek też można być ubezpieczonym. Wiem że to będzie droższe niż te najtańsze. Ubezpieczycieli jest całkiem sporo teraz na rynku i analizowanie wszystkich byłoby bardzo czasochłonne i nie bardzo mam na to czas więc chciałbym się wypytać czy może kogoś polecacie albo odradzicie ze względu na przykład na to że robią problemy bądź nie są w ogóle wypłacalni itp??

Comment

Rozważ w pierwszej kolejności dużych ubezpieczycieli;Warta,Pzu. Jeżeli nie płaciłeś nigdy AC to popatrz która firma da ci zniżki na AC. Można dostać po sprawdzeniu ile lat płacisz OC i czy nie miałeś szkody. A resztę już agent musi wyliczyć.
              Witam Jak w temacie jutro ide załatwiać chciałbym w miarę tanio a solidnie ;) 60% zniżek auto z 2007 roku znajduje się na posesji,alarm. Gdzie szukać w jakiej firmie i czy można rozłożyć na raty ? Na co zwrócić uwagę przy AC ? W sumie jutro i tak się dowiem jak wylicza mi składki ale nie wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze AC

Może tutaj coś znajdziesz.
              Last edited by luzny41; 18-02-2016, 10:41.

Comment

Ja ze swojej strony polecić mogę Allianz. Tanio nie jest, ale odpukać problemów brak
                www.4kolkaszczescia.pl

Comment

No właśnie sobie w necie szukałem jakichś wyliczarek i znalazłem taki rankomat co to w nim tam pokazało mi po wpisaniu danych listę wykazów cen różnych wariantów ubezpieczeń różnych firm i wychodzi na to że najtaniej samo oc wyjdzie mi w PZU a jakbym chciał brać z bajerami to te najtańsze są dla mnie w axie i właśnie alianzie. Jak myślicie to są jakoś w miarę aktualne informacje w nim?

Comment

Gdyby "najtaniej" było jedynym słusznym wyborem to na rynku mielibyśmy jedną firmę, która zmonopolizowałaby rynek. Na szczęście jest wiele, które oferują różny zakres ubezpieczeń (lub bardzo podobny ale inaczej podany). Ja osobiście wykupiłem kiedyś ubezpieczenie w Liberty i od kilku już lat tylko tam ubezpieczam i samochód i mieszkanie.

Comment

W sumie ja teraz mam na honda koło 600zł mi wyliczyli w allianz gdzie niby najdrozej a jednak najtaniej jeszcze za AC muszę się porozgladac bo tutaj już chcieli ode mnie 2400 xd za same AC nie rozumiem tego xd

Comment

Pomszczak a masz już zniźki jakieś bo coś spore to OC ? Mi z max zniżkami wyszło 328 zł z NW i assistance.
                        Honda Hybrid 3,4L/100km
                        sigpic
                        https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Lybra w jakim towarzystwie masz ubezpieczone?

Comment

elmer32 - LINK4 u Twojego znajomego
                            Honda Hybrid 3,4L/100km
                            sigpic
                            https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Masz wiek pełnoletności kierowcy-sorry za pytanie i wszystkie zniżki?

Comment

Working...
                              X