Witam... mam pytanie związane z ewentualnym, oferowanym przez Hondę przedłużeniem gwarancji do 5 lat (300.000 km) przy nabyciu nowego Civic... Taką informację dostałem w czasie jazdy próbnej i rozmów w salonie... nie dopytywałem wówczas w szczegóły, stąd pytanie... Czy ktoś korzystał z tego rozwiązania? Czy zakres gwarancji pozostaje taki sam jak dla standardowej gwarancji 3-letniej?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przedłużenie gwarancji o 2 lata - czy warto?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postaWitam... mam pytanie związane z ewentualnym, oferowanym przez Hondę przedłużeniem gwarancji do 5 lat (300.000 km) przy nabyciu nowego Civic... Taką informację dostałem w czasie jazdy próbnej i rozmów w salonie... nie dopytywałem wówczas w szczegóły, stąd pytanie... Czy ktoś korzystał z tego rozwiązania? Czy zakres gwarancji pozostaje taki sam jak dla standardowej gwarancji 3-letniej?Ubezpieczenie kosztów napraw Honda Plus to 5 lat lub przejechane 300 000 km ochrony. Bezpieczna eksploatacja bez zmartwień o koszty naprawy.
Nie studiowałem dokładnie ale zamierzam. Jak bedziesz wiedział ile to kosztuje daj znac
Z tego co widze to jest baaaardzo dużo wykluczeń..Last edited by Flacha; 16-10-2012, 11:49.
-
Przedłużenie gwarancji jest na zasadzie dodatkowego ubezpieczenia
Cena zależy od tego, w którym roku po zakupie wykupicie to dodatkowe ubezpieczenie...
Z tego co pamiętam to w pierwszym roku po zakupie ok 1600-1800+/-
w drugim roku coś koło 2000-2200
Comment
-
Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz postaCzyli można do nich podjechać z 3 letnim autem i przedłużą na 5 lat?
Tylko kwota w 3 roku zaporowa - bo grubo ponad 2k
Comment
-
Tu sie akurat nie zgodze. Pracuję w ASO i nie tak dawno mieliśmy accorda w dieslu gdzie między innymi trzeba było wymienic pompe wysokiego cisnienia, wtryski, listwe itd. Koszt grubo ponad 20 tys. !!!W tym samym czasie był drugi accord z praktycznie tą samą usterką, niestety bez dodatkowej gwarancji. Auto do tej pory stoi(jakis 4 miesiąc) i w tej chwili szukamy dla klienta używek na allegro zeby naprawic auto ,a zminimalizowac koszty. Co do samej firmy WAGAS która oferuje to ubezpieczenie to przedstawiciel , który diagnozował z nami to auto był bardzo przychylnie nastawiony do całej sytuacji od początku i sam nawet doradzał jak dalej poprowadzic sprawę.
Comment
-
Zamieszczone przez mechan_pl Zobacz postaPracuję w ASO
Comment
-
Pracuję w ASO a nie w firmie WAGAS która ubezpiecza - to po pierwsze. Poza tym opisałem konkretne przykłady napraw 2 tych samych aut i podałem koszty ich napraw - czysta informacja bez oceny. Jedynie stwierdzenie że "osobiście jakbym miał diesla to bym sie nie zastanawiał nad oddatkowym ubezpieczeniem "jest subiektywna oceną , anie to co wczesniej napisałem.
Comment
-
Witam. Myślę, że mechan_pl nie ściemnia, może faktycznie tak jest, może firma obsługująca te gwarancje faktycznie jest rzetelna. Swoją drogą znam gościa, którego stać go na przeglądy w ASO, pojechał tylko na pierwszy przegląd po roku, teraz będzie jeździł wyłącznie na przeglądy blacharskie. Mówi, że i tak jak się coś stanie to się wypną. Nawiasem mówiąc ma nowego Opla Insignię za ponad 100 klocków i swój warsztat mechaniczny (może to tłumaczy jego decyzję).
Comment
Comment