Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie najtaniej ubezpieczyć ? młody kierowca...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gdzie najtaniej ubezpieczyć ? młody kierowca...

Witam,panowie jaką firme polecacie na ubezpieczenie samego OC ?

mam 21 lat ,więc mam ogromne zwyżki ... na poczatku jak kupiłem auto (2 lata temu) to rocznie płaciłem 1500 zł , w tamtym roku 1400zł a w tym 1200zł teraz kończy mi się ubezpieczenie i podzwoniłem po różnych towarzystwach (m.in. Aviva,mBank) to najtaniej było w avivie - 1300zł ( czyli o 100 zł drożej niż w tym roku...) więc jak widać zamiast lecieć w dół, to leci w góre ^_^ ... masakra jakaś ...

myślałem tez nad opcją,aby w dowód wpisać mojego wujka , który ma full zniżki i płacić to OC , co wyszło by faktycznie dużo taniej , ale nie wiem na jakiej zasadzie się to odbywa ? mam spisać z nim jakąś umowe i iść później z nią do urzędu ? jak się to odbywa wie ktoś ? jedyny plus mam taki,że mam OC w 3-ch róznych firmach Aviva,Inter risk i PZU ... w AVivie mam Forda (moje byłe autko-obecnie brata) w Inter Risku mam Hanie a w PZU motor, więc na motorze mam już 30 % zniżki i trzymam to aby zleciały mi lata i się przeniosę do PZU samochodem ... póki co kombinuje jak moge aby zapłacić najmniej w inter Rsiku mam teraz 30% zniżki no ale dalej to wychodzi 1000+ za rok... jakieś propozycje ?

Musiałbys spisac umowe darowizny, w ktorej dasz wujowi 50% auta, oczywiście w Urzedzie Skarbowym muszą tę darowiznę podbić;D - 17zł potem z tą umową idziesz do wydziału komunikacji, zmieniasz dowód rejestracyjny - ok 80 zł a potem do wybranego ubezpieczyciela. Sam to robiłem, dopisałem swojego ojca, płacę ok 500 zł na rok - a mam 24 lata i zero zniżek a nawet mam zwyżki
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Ja mam 20 lat i płacę 2600 rocznie za OC+NNW. To jest przy 20% zniżce, bo mam przez NAU w MTU, a moja mama jest nauczycielką. Teraz dopisuję dziadka (-60%) i wyliczyli mi 1100 zł rocznie w MTU (też przez NAU). Jako że dziadek jest w pierwszej grupie podatkowej i kwota nie przekroczy 7 tys nigdzie tego nie zgłaszam, za friko dopisują dziadka do dowodu .

Comment

ja polecam MTU, mam wpisanego ojca na współwłaściciela i płacę 340zł rocznie za OC

Comment

ja mam 22 lata samochód na siebie i w tym roku zapłaciłem troszkę ponad 600zł w Compensie za OC + NW. jeżeli miałeś zniżki w innej firmie to Compensa Ci je powinna uznać, ja miałem wcześniej różne motorowery na siebie ubezpieczane w PZU i gość od Compensy mi te zniżki uznał. od 3 lat ubezpieczam tam auto i taniej jeszcze nikt mi nie chciał dać.

Comment

no właśnie motor mam od niedawna i mam tylko 20% zniżej , a na smaochodzie mam już 30 % więc będe inaczej kombinował dzięki za odpowiedzi ;-)

Comment

Ja polecam Link4, mam auto na współę z mamą i za OC+NW płacę 560zł, mam 2 letni staż za kółkiem. Dodam, że w Link4 teraz (chyba) nie biorą zwyżek pod uwagę.
              http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Working...
              X