Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie przerejestrowane auto , a wbicie GAZU w dowód, problem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nie przerejestrowane auto , a wbicie GAZU w dowód, problem

witam,
    problem dziś w wydziale komunikacji:

auto kupiłem rok temu - specjalnie nie przerejestrowałem i nie zrobię tego bo zależy mi żeby stało na numerach innego miasta - wiadomo - można jeździć, OC mam na siebie,

założyłem LPG,

dziś w wydziale komunikacji (w mieście innym niż jest zarejestrowane auto) gość mi odmówił - mówiąc ze tu i tak nie ma tego dowodu w bazie danych - a auto trzeba przerejestrować,

pytanie brzmi,
    czy w wydziale komunikacji w mieście gdzie auto jest zarejestrowane, bez problemu wbiją mi w dowód gaz? pomimo ze auto nie jest przerejestrowane na nowego właściciela?

a może podać się za widniejącego w dowodzie? gaz tez jest na niego wpisany - spisali podczas montażu dane z dowodu,

czy wymagać będą przedstawienia dokumentu tożsamości?

sam nie wiem czy podać się za siebie czy za innego - bo w końcu mi tego nie wbiją , a przere4jestrowyawac nie chcę.

proszę o porady - jak to wyglądało u Was?

Wiem że u mnie to wyglądało tak że babka brała dowód osobisty, dowód rejestracyjny, homologacje na butlę i fakturę i odręcznie wpisała w polu "Adnotacje urzędowe" GAZ/LPG data i stempel. Bez żadnych opłat ale z racji że auto ma współwłaściciela w osobie mojego taty musiałem mieć też jego pełnomocnictwo.

Comment

czyli, co w moim przypadku? nie wbije mi w stary w dowód?
      pewno będzie odsyłać najpierw do przerejestrowania? ; /

a moze poprzedniego wlasciciela poprosic by podszedł ze swoimi dokumentami?, tylko czy nie będą wtedy jeszcze wymagali aktualnego OC na osobę widniejącą w dowodzie rej?

Comment

Myślę że jak poprosisz właściciela który jest wpisany do wszystkich dokumentów które wspomniałem to się uda. OC nie jest istotne jeśli chodzi o wpis LPG. Bo pamiętam że miałem włożone OC w okładkę dowodu rejestracyjnego to mi to babka wyjęła i zaraz podała do ręki żeby nie zgubić.

Choć wydaje mi się, że jak poprzedni właściciel wypisze Ci pełnomocnictwo to wystarczy https://bip.city.poznan.pl/bip/publi...pis&sp_id=1742 stąd możesz je pobrać, w urzędzie będzie się to już wiązać z opłatą 17 zł ponieważ domyślam się, że ta osoba nie jest spokrewniona z Tobą w pierwszym stopniu. Wiem, że też wymagana była jakaś specjalna formułka typu "wpis do auta Honda Civic o nr rejestracyjnym XX0000 instalacji gazowej" czy też podobnie brzmiące, ale to już może w urzędzie Ci podpowiedzą co dokładnie wpisać.
        Last edited by arrek; 26-04-2011, 23:32.

Comment

Working...
        X