Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie Ubezp. na pojazd zarejestr. za granicą?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jakie Ubezp. na pojazd zarejestr. za granicą?

Oprócz samochodu, mam tez motor, który przywiozłem sobie z Londynu w te wakacje. Motor ten jest zarejestrowany w Londynie (angielski dowód rej.) na moje imię, nazwisko i londyński adres (przerejestrowanie kupionego pojazdu na Wyspach nie wymaga żadnego "latania" po urzędach. nowy dowód przychodzi pocztą po ok. 2-tygodniach).
    I teraz moje pytanie: Czy jest możliwe, abym wykupił w Polsce ubezpieczenie OC na ten motor , żebym mógł legalnie jeździć po naszych drogach? Moje ubezpieczenie w UK już się skończyło, ale MOT, czyli ichniejsze badania techniczne są jeszcze ważne do września. I drugie pytanie: Jakie formalności w przypadku rejestracji w Polsce? Czy takie same co w przypadku rej. sprowadzonego pojazdu?
    Z góry dzięki za wszelkie info i porady

Cosmer, o ile dobrze pamiętam z rozmowy z kolegą , to ubezpieczenie OC w naszym kraju może być zawarte jedynie na pojazd zarejestrowany na terenie PL.

Comment

co do rejestracji jesli byles tam dlugo to mozesz spróbowac na mienie przesiedlencze(jak to jeszcze istnieje) a motor to nie powinno byc problemow z ubezpieczeniem,przeciez jak
      sprowadzaja fury z niemiec to wykupója ube.na pewien okres

Comment

Simasz.Czym latasz? Odnośnie OC to możesz wykupić w Polsce nawet na sam Nr VIN,sam tak robiłem,a jak masz jeszcze dowód rej. angielski na siebie to całkiem nie powinieneś mieć przeszkód.

Comment

żunio, "nie latam", mieszkam w Polsce, a w U.K byłem tylko 3 miesiące na wakacjach. No chyba, że chodziło Ci o coś innego? Dzięki panowie za info, pozdrawiam.

Comment

Working...
          X