Oprócz samochodu, mam tez motor, który przywiozłem sobie z Londynu w te wakacje. Motor ten jest zarejestrowany w Londynie (angielski dowód rej.) na moje imię, nazwisko i londyński adres (przerejestrowanie kupionego pojazdu na Wyspach nie wymaga żadnego "latania" po urzędach. nowy dowód przychodzi pocztą po ok. 2-tygodniach).
I teraz moje pytanie: Czy jest możliwe, abym wykupił w Polsce ubezpieczenie OC na ten motor , żebym mógł legalnie jeździć po naszych drogach? Moje ubezpieczenie w UK już się skończyło, ale MOT, czyli ichniejsze badania techniczne są jeszcze ważne do września. I drugie pytanie: Jakie formalności w przypadku rejestracji w Polsce? Czy takie same co w przypadku rej. sprowadzonego pojazdu?
Z góry dzięki za wszelkie info i porady
I teraz moje pytanie: Czy jest możliwe, abym wykupił w Polsce ubezpieczenie OC na ten motor , żebym mógł legalnie jeździć po naszych drogach? Moje ubezpieczenie w UK już się skończyło, ale MOT, czyli ichniejsze badania techniczne są jeszcze ważne do września. I drugie pytanie: Jakie formalności w przypadku rejestracji w Polsce? Czy takie same co w przypadku rej. sprowadzonego pojazdu?
Z góry dzięki za wszelkie info i porady
Comment