Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zmiany w kodeksie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zmiany w kodeksie

szanowne koleżanki i koledzy od końca listopada szykują się zmiany w kodeksie drogowym,za wykroczenia drogowe dużo więcej trzeba będzie płacic.Dotyczy to przejazdu na czerwonym świetle nie od 20 zl do 500jak było tylko od 500 i dotyczy to również rowerzystów,500 za parkowanie na kopercie,będą taryfikatory więc nic nie wynegocjujemy,więc przestrzegajmy przepisów.pozdrowienia z giżycka dla Polski RR1

No to poleciałeś z tematem ... Wczoraj wieczorem dostałem 4 punkty i 200 zeta.

Comment

przyjacielu miałeś farta

Comment

Pierwsza sprawa do adminów o utworzenie nowego działu Kodeks/policja/mandaty i przeniesienie tam tematu.Druga sprawa to dziś słyszałem w radiu że policja ma zamiar sprawdzać legalność oprogramowania w GPS-ach instalowanych w autach.

Comment

z tym działem to dobry pomysł
          mam najnowszy taryfikator mandatowy w pdf i mógłbym go zmieścić na naszym forum...jeśli ktoś byłby zainteresowny to służę pomocą...
          o tym gps'ie też słyszałem, ale na razie nie ma żadnej podstawy prawnej, która upoważniłaby policjanta do kontroli legalności oprogramowania. kierowca jest obowiązany do posiadania prawa jazdy, ważnego OC, dowodu rej. i to tyle
          pozdrawiam...
          żaba, 1.3 16v 1993

Comment

Fart by był, jak by się dało "dogadać" bo kasa to mniej ważna ale punkciki się zbierają :/

Comment

jestem też za utworzeniem nowego działu,posiadam też nie małą wiedzę na ten temat... nie koledzy nie jestem z drogówki,tylko brat i chętnie koleżanki,koledzy będę informował nas na bieżąco na forum o nowościach z kodeksu,a pro po przyłączam się do apelu mimo ,że nie zdążyłem poznać porad toliusza,gdyż podobno wiedzę zabrał ze sobą.TOLI WROĆ

Comment

Zamieszczone przez żunio Zobacz posta
                Pierwsza sprawa do adminów o utworzenie nowego działu Kodeks/policja/mandaty i przeniesienie tam tematu.Druga sprawa to dziś słyszałem w radiu że policja ma zamiar sprawdzać legalność oprogramowania w GPS-ach instalowanych w autach.
                Dobry pomysł Żunio

Comment

Zamieszczone przez ferdii Zobacz posta
                  z tym działem to dobry pomysł
                  mam najnowszy taryfikator mandatowy w pdf i mógłbym go zmieścić na naszym forum...jeśli ktoś byłby zainteresowny to służę pomocą...
                  o tym gps'ie też słyszałem, ale na razie nie ma żadnej podstawy prawnej, która upoważniłaby policjanta do kontroli legalności oprogramowania. kierowca jest obowiązany do posiadania prawa jazdy, ważnego OC, dowodu rej. i to tyle
                  pozdrawiam...
                  Ja natomiast slyszalem od pewnego znajomego policjanta ze wiekszosc fotoradarow nie ma legalizacji zrobionej i gdy taki fotoradar zrobi nam zdjecie to podzcas wizyty ze zdjeciem na policji w celu zaplacenia za mandat nalezy zapytac sie policji czy ten fotoradar ma legalizacje. jezeli okaze sie ze nie ma ( a maja obowiazek nam o tym powiedziec) to nic nam nie moga zrobic. a czemu mowie o tych legalizacjach fotoradarwo - bo okazuje sie ze kazdy fotoradar ma legalizacje na pol roku ktora potem policja musi odnowic. jzelei tego policja nie zrobi to fotoradar jest niesprawny a wtedy moga nam robic zdjec do woli

Comment

masz racje kolego,ale koniecznie trzeba też sprawdzać czas zatrzymania na radarze bywa tak jak w przypadku zatrzymania mojej koleżanki,poprosila o czas jej zatrzymania na radarze i pokazali jej czas z zatrzymania z przed paru minut wcześniej.myśleli,że trafili na blądynkę

Comment

Working...
                    X