szanowne koleżanki i koledzy od końca listopada szykują się zmiany w kodeksie drogowym,za wykroczenia drogowe dużo więcej trzeba będzie płacic.Dotyczy to przejazdu na czerwonym świetle nie od 20 zl do 500jak było tylko od 500 i dotyczy to również rowerzystów,500 za parkowanie na kopercie,będą taryfikatory więc nic nie wynegocjujemy,więc przestrzegajmy przepisów.pozdrowienia z giżycka dla Polski RR1
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zmiany w kodeksie
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
z tym działem to dobry pomysł
mam najnowszy taryfikator mandatowy w pdf i mógłbym go zmieścić na naszym forum...jeśli ktoś byłby zainteresowny to służę pomocą...
o tym gps'ie też słyszałem, ale na razie nie ma żadnej podstawy prawnej, która upoważniłaby policjanta do kontroli legalności oprogramowania. kierowca jest obowiązany do posiadania prawa jazdy, ważnego OC, dowodu rej. i to tyle
pozdrawiam...żaba, 1.3 16v 1993
Comment
-
jestem też za utworzeniem nowego działu,posiadam też nie małą wiedzę na ten temat... nie koledzy nie jestem z drogówki,tylko brat i chętnie koleżanki,koledzy będę informował nas na bieżąco na forum o nowościach z kodeksu,a pro po przyłączam się do apelu mimo ,że nie zdążyłem poznać porad toliusza,gdyż podobno wiedzę zabrał ze sobą.TOLI WROĆ
Comment
-
Zamieszczone przez żunio Zobacz postaPierwsza sprawa do adminów o utworzenie nowego działu Kodeks/policja/mandaty i przeniesienie tam tematu.Druga sprawa to dziś słyszałem w radiu że policja ma zamiar sprawdzać legalność oprogramowania w GPS-ach instalowanych w autach.
Comment
-
Zamieszczone przez ferdii Zobacz postaz tym działem to dobry pomysł
mam najnowszy taryfikator mandatowy w pdf i mógłbym go zmieścić na naszym forum...jeśli ktoś byłby zainteresowny to służę pomocą...
o tym gps'ie też słyszałem, ale na razie nie ma żadnej podstawy prawnej, która upoważniłaby policjanta do kontroli legalności oprogramowania. kierowca jest obowiązany do posiadania prawa jazdy, ważnego OC, dowodu rej. i to tyle
pozdrawiam...
Comment
-
masz racje kolego,ale koniecznie trzeba też sprawdzać czas zatrzymania na radarze bywa tak jak w przypadku zatrzymania mojej koleżanki,poprosila o czas jej zatrzymania na radarze i pokazali jej czas z zatrzymania z przed paru minut wcześniej.myśleli,że trafili na blądynkę
Comment
Comment