Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stluczka co to bedzie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Stluczka co to bedzie?

Witam w srode mialem swoja pierwsza stluczke w zyciu, na parkingu przy markecie eleclerc w radomiu w tyl uderzyl mi seat cordoba spisalismy oswiadczenie i wszystko co ctrzeba bylo zalatwione. W czwartek byli rzeczoznawcy dokladnie obejrzeli caly samochod porobili zdjecia spialismy papiery itp itd. Uszkodilo sie tak zderzak, prawe nadkole, klapa sie cofnela do srodka, belka sie przesunela albo pogiela dokladnie nie wiem, tlumik sie cofnal, i w miejscu kola zapasowego sie dziury na wylot 2 zrobily tak sie cofnelo. Dzis w nocy dostalem maila od rzeczoznawcy ze przyznana jest szkoda calkowita o samochud jest wystawiony na licytacje.. pewnie napisza mi ze jest warty z 1000zl... czy od szkody calkowitej mozna sie tez odwolywac? mozecie mi jakos pomoc ?

Można się odwoływać, pamiętaj jednak, że od chwili dostarczenia wyceny ubezpieczyciel z reguły nie płaci za parking płatny (jeśli samochód na takowym stoi) i wtedy koszta parkingu przechodzą na właściciela.

Musisz skalkulować co Ci się opłaca.
    Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Samochód nie jest az tak skasowany https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20130&page=2 tu jest fotka. W mailu napisal mi ze naprawa przekracza 100% wartosci samochodua no nie wiem naprawienie tego z polakierowaniem itp idt to bedzie 2000zl ? czyli co dadza mi 600 zl?

Comment

na innym forum piekne jajko z d16z6 i naprawde duzo warte wycenili na 3200 ? ;/ ten kraj to jest poprostu paranoja...

Comment

Poczytaj sobie ten temacik

Witam! Mam maly problem otoz mialem kolizje nie z mojej winy. Ubezpieczyciel sprawcy orzekł szkode całkowita mojej Hondy. Nie wiem co mam teraz robic z tym autem bo naprawiac sie go juz nie oplaca. Malo tego do 11 grudnia mam wazne OC!! Co zrobic z tym autem i jak rozwiazac problem jego posiadania?? Jakie sa wogole moje mozliwosci z tym autem obecnie? Z gory dziekuje za pomoc! Pozdrawiam wszystkich HONDO MANIAKÓW!!!!

Comment

No niby maja wyceniac auto przez jakies cenniki eurotaxu. Nie ma tam hondy civic V hb z 1995 roku. za hb z 96 placa 8000 niech mi dadza 5 i bede zadowolony. No i oczywioscie zostawia samochod... Chyba ze zrobie tak jak ktos w tamtym temacie napisal. Wstawie samochod do zakladu bez gotowkowego i warta niech zaplaci za szkode.
            Last edited by pansawik; 30-10-2010, 15:04.

Comment

Wartosc pojazdu w stanie nieuszkodzonym wg stanu na dzien szkody (Wr) 4600PLN
              Wartosc pojazdu w stanie uszkodzonym wg stanu na dzien ustalania wysokosci szkody (Wpu) 3200PLN
              Wysokosc szkody w pojezdzie (Wr – Wpu) 1400PLN

Czy to jest Kpina jakas? za 4600 to sie nawet dobrej Nobleski nie kupi... Patrzac na allegro za dobra Nobleske z 2 poduchami wspomaganiem itp itd 5600 a u nich 4600...

Comment

powiem tak ja swoja honda tez mialme miesaiac temu wypadek nie z mojje winy tez mi szkode calkowita orzekli i na starszych autach a twoja hanka jest juz starym autem rocznikowo dośc dobrze sie wychodzi ja mam 6gen 5d i dostalem 6500tyś a mam prwy bok wgnieciony 2 drzwi porysowanya blotnik przod i tył zderza lekko i slupek wraz z progiem naprawa bedzie mnie ksoztowac razem z czesciami i zorbieniem od razu progu z drugiej strony bo ruda na nim jest 3800 (robota plus czesci)

Comment

Ja sprawe rozwiazlem naprawa bezgotówkowa. Zaprowadzam samochud do warsztatu i niech robia. A warta musi pokryc mi naprawe. Doprowadzenie do stanu przed kolizjia wynisie mnie3660 zl brutto znaczy warte mysle ze to bedzie dobry sposob wiecej informacji podam niedlugo Pozdro0 !

Comment

Witam.Niezbyt dobrze zrobiłeś dając stare auto do naprawy bezgotówkowej.Ja tak miałem z poprzednim autem.Ubezpieczyciel nie umiał się dogadać z warsztatem co do zapłaty za naprawę i warsztat nie chciał mi wydać naprawionego auta.Żądając zapłaty za naprawę.Sprawa się ciągła ze dwa miesiące.I chodziłem tak od TU do warsztatu i z powrotem.Każdy wykładał swoje racje a ja nie miałem auta.Dopiero po poradzie prawnika auto udało mi się odebrać.Nie bez konfliktu słownego z właścicielem warsztatu.Ale wszystko skończyło się dobrze dla mnie.Szkoda tylko nerwów i straconego czasu.Od tej pory nie radzę nikomu robić naprawy bezgotówkowej starego auta.Ale moze nie będzie tak źle.Pozdrawiam.
                    Last edited by jacek65; 07-11-2010, 20:45.

Comment

Znaczy w chwili obecnej czekam na jakies pismo do ktorego bede sie mial odwolac. Dokladnie jeszcze co mam zrobic ale wycenili mi szkode na 1400 zl a naprawa szkody wynosi 3660 zl z brutto. Jutro sie udam do placowki warty i zajme sie tym tematem. W przepisach wyraznie pisze ze mam prawo naprawic auto do 100% wartosci auta. nalezy mi sie to..wycenili auto na 4600 a naprawa wyniesie 3660zl wiec to i tak nie jest 100%

Comment

Zamieszczone przez pansawik Zobacz posta
                        Dokladnie jeszcze co mam zrobic ale wycenili mi szkode na 1400 zl a naprawa szkody wynosi 3660 zl z brutto.
                        Jak TU ci wyceniło szkodę na 1400zł, a warsztat chce za naprawę 3660zł to musisz się dowiedzeć o co tu chodzi.Czy TU zapłaci taką kwotę.Ja miałem podobnie. TU wyceniło mi szkodę na jakąś tam kwotę,a warsztatowi wyszła większa.I tu był problem.Pozdrawiam.

Comment

Zamieszczone przez jacek65 Zobacz posta
                          Jak TU ci wyceniło szkodę na 1400zł, a warsztat chce za naprawę 3660zł to musisz się dowiedzeć o co tu chodzi.Czy TU zapłaci taką kwotę.Ja miałem podobnie. TU wyceniło mi szkodę na jakąś tam kwotę,a warsztatowi wyszła większa.I tu był problem.Pozdrawiam.
                          U mnie było to samo, ale jak obrotny i sprawny zakłąd (właściciel) to sam załątwi sprawę z zakłądem ubezpieczeń. Też naprawa w warsztacie wyszła większa niż zakłąd ubezpieczeń wycenil. Bez problemu po tygodniu auto oddali zrobione pięknie łądnie i właściciel powiedział ze odwoływał sie od decyzji zakładu, zorganizował jeszcze raz oględziny rzeczoznawcy przy nim, a więc sam się wszystkim zajął i powiedział zeby się niczym nie martwić bo On kasę i tak odzyska.

Comment

Working...
                          X