Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wypowiedzenie umowy OC

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wypowiedzenie umowy OC

Otóż wypowiedziałem umowę Oc w towarzystwie MTU.
    Wypowiedzenie przesłałem pocztą, niby można najpóźniej na jeden dzień, ale wolałem dmuchać na zimne.
    I teraz nie wiem czy przyjdzie mi jakaś odpowiedź na piśmie, czy mogę już iść zawrzeć nową umowe.
    Bo tyle się teraz mówi o tych podwójnych ubezpieczeniach.

Nie no jak prowidłowo załatwiłeś te formalności i to wysłałeś no to goń sie ubezpieczyć gdzie indziej. Co prawda pocztą nigdy rezgynacji nie składałem, ale jaki jest problem zadzwonić do ubezpieczyciela i zapytać jak oni załatwiają formalności?
    Wiadomo, że jak w każdej innej sytuacji największą pewność daje osobista wizyta w biurze ubezpieczyciela i rozwiązanie umowy, ale nigdy nie słyszałem, że ktoś robiłem jakiś problem takimi formalnościami.
    Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi

Comment

wiesz co Sprawdz lepiej w umowie ile masz na złozenie wypowiedzenia Ostatnio oglądałem jakis program o problemie podwojnego ubezpieczenia i wiedz ze takie hieny żerują na tym Podobno w przypadku wypowiedzenia nie liczy sie data stempla tylko otrzymania dokumentu ( mogłes to faxem wysłac ) Ja własnie wziąłem ubezpiezenie w MTU i babka mi oferowałą inna ubezpiczalnie bo mowiła ze te papiery są gdzieś do Poznania wysyłane i trzeba wypowiedzenie odpowiednio wcześnie złożyć No ale MTU miało płatność w 4rech ratach i na nich sie zdecydowałem Weż poczytaj umowę i zadzwoń do nich i dowiedz sie o to wypowiedzenie ziom

Comment

okres wypowiedzenia jest regulowany prawnie i mowi, że wypowiedzenie polisy OC powinno znalezc sie u ubezpieczyciela najpozniej na 1 dzien przed konce ochrony OC.
        Jezeli chodzi o MTU ja wyslalem poleconym za potw odbioru wypowiedzenie na koniec lutego br. i do tej pory nie dostalem zwrotki z poczty ani potwierdzenia wypowiedzenia wiec MTU nie odsyła a jesli chodzi o zwrotke to jak zwykle nawalila poczta.

pozdr!

Comment

ok. dzięki za podpowiedzi, wolałem się upewnić bo w te klocki to słaby jestem
          czyli dzwonić i nie czekać nawet na jakieś pisemka.

Comment

Nie czekaj tylko leć zawrzeć umowę OC.Tak jak piszą inni powyżej-wypowiedzenie składasz 24 h przed końcem umowy.
            Od ubezpieczyciela zależy czy Ci odeśle potwierdzenie otrzymania monitu.
            ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez Kamillo20 Zobacz posta
              czyli dzwonić i nie czekać nawet na jakieś pisemka.
              nie dzwonić! pisać! tylko pisemne wypowiedzenie na biurku 24h przed koncem ubezpieczenia sie liczy

Comment

Alter Jemu chodziło pewnie czy zadzwonić do MTU i potwierdzić czy otrzymali/rozwiązali polisę Przeciez napisał w pierwszym poście że wypowiedzenie wysłał ...

Comment

Working...
                X