Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hybryda, baterie IMA - serwis Ślask

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Hybryda, baterie IMA - serwis Ślask

Cześć,

Jestem tu nowy i nie wiem czy to dobry dział, ale chciałbym zapytać czy może ktoś się tu orientuje gdzie znajdę dobry serwis, który za rozsądne pieniądze zrobi mi regenerację baterii na Śląsku?

W zasadzie wiem gdzie są trzy takie firmy, tyle że jedna to Wrocek, druga Rzeszów (bardzo drogo), trzecia średni wynik cenowy na śląsku tyle że koszt diagnozy u nich to tyle co we Wrocku regeneracja i to mnie wystraszyło. Dodam że ASO wyliczyło mi 12k więc to już całkiem śmiech na sali.

Nie mówię że mam gardłowy problem bo jak na razie wszystko działa, ale czuję że zbliża się moment 0 a wolę być na niego przygotowany. ew. załatwić sprawę przed czasem najlepiej.

Hybryda Bateria wysokoprądowa

Przykleję się :-))
    W mojej "Hondzi" 2008 1,3 hybryd
    Nowa w serwisie kosztuje 12,000
    Bateryjka ma juz tylko 14% pojemności.
    Chciałbym podejść do wymiany ogniw ale do tego potrzebuję dokładne dane o rodzaju i pojemności owych.
    Rozłożenie i złożenie akumulatora wysoko prądowego zajmuje jakieś 30 min.
    Może ktoś już wymieniał ogniwa??

2017-08-19 21.08.09.jpg
    2017-08-19 21.14.24.jpg
    2017-08-19 20.48.23.jpg
    2017-08-19 21.20.11.jpg
    Last edited by Homik_civic; 02-10-2017, 17:16.

Comment

Powiem szczerze, nie ruszałem tego tak jak Ty. Zdecydowałem się na oddanie tego tematu firmie, która się tym zajmuje. Zrobili mi regeneracje z podobnego stanu i chodzi. Bez wymiany ogniw. Rozmawiałem tam z głównym elektrykiem i mówił mi żeby nie kupować ogniw Chińskich tylko jak już to używaną baterię z możliwie nowego rocznika. Taką z rozbitka. Mnie to będzie czekać kiedyś, bo mam 2 ogniwa na wykończeniu i następny serwis pewnie się zakończy wymianą tych ogniw.

Na ebayu widziałem takie ogniwa luzem. Więc możesz tam zobaczyć. W US mają tego dużo.

Comment

Working...
      X