Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dobry doktor do civica 1,4

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• dobry doktor do civica 1,4

Witajcie!!. Poszukuję na " gwałt " dobrego mechanika na Śląsku. Generalnie uważam że za dużo pali, bo śr. 7,2 - 7,4 l./ 100 km. Natomiast po regulacji zaworów po przeb. 60 tys. km przechodzi chyba samą siebie bo ssie z baku o 1,5 l więcej /w okresie jeszcze przed zimowym /. Silnik 1,4 -90 KM prod. 2005 r. przeb. 65 tys. km. Inne Hanki śr. mieszczą się 6,2 - 6,6 l / 100 km. Gdzie się z tym udać i co ewent. zrobić / sonda spr. i jest ok./. Może znacie jakiś dobry sprawdzony warsztat . Dzięki i jednocześnie pozdrawiam. Zawory ustawione książkowo, odpowiednio 0,20 - ssące i 0,25 - wydechowe.
    Last edited by kerofos; 18-02-2012, 13:02.

Zamieszczone przez kerofos Zobacz posta
    Generalnie uważam że za dużo pali, bo śr. 7,2 - 7,4 l./ 100 km.
    nie bądź śmieszny i nie przesadzaj, to jest normalne, ba bardzo dobre spalanie! w warunkach jakie mieliśmy przez ostatnie 3 tygodnie! "inne sie mieszczą w 6,2-6,6" ???? jakie? i gdzie ? - chyba w afryce! - bzdura na kwadratowych kołach, ja dieslem 6,2L/100km ledwo tyle sie mieszczę! myślę że nie warto z siebie robić idioty u mechanika, a tym co robią te 6,2 to śmiało możesz popukać w głowę.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Hehehe - tak należałoby skomentować Twoje problemy kerofos. Mam od nowości chyba ten sam motor co Ty czyli D14Z6 i 6-kę z przodu to ja widzę gdy zrobię 300km do stolicy nie przekraczając 110 km/h. Po mieście łyka mi 8 z tym, że ja nie propaguję eco-drivingu i gdy tylko wyjadę na A4 (codziennie śmigam do pracy od węzła do węzła) to staram się na każdym kolejnym biegu dojść do odcinki. Moja żonka ma lżejszą nóżkę i kiedy ona jeździła to zawsze spalanie spadało o jakieś 0,5 -1,0 litra ale ja jadąc z nią wolałem tego nie oglądać aby się nie denerwować. Teraz jeździ Mesiem A150 i tam spalanie wychodzi jej dokładnie tak samo. Pojemność, moc, waga i takie tam robią swoje - fizyki nie oszukasz. Tak więc zapomnij o Twoim problemie bo nic nie wykombinujesz.

Comment

Problem spalania zawsze jest bardzo indywidualny. Kolega wyżej trafnie to ujął. Moja żonka również potrafi jeżdząc zaoszczędzić 1 literek.
        Ja niestety nie potrafię. Co do Mechanika to jest taki mechanik w Katowicach na ul 1-go maja, Naprawiałem peżota u niego, Może nie jest jakiś super tani ale przyzwoicie zawsze wszystko robił. Jednak najważniejsze chyba jest to, że jeździ, a przynajmniej jeździł dość długo H. Civic 6 sedan.

Osiadło Piotr. Mechanika Pojazdowa i Diagnostyka Silników
        1-go Maja 20
        40-284 Katowice
        Śląskie
        Stacjonarny32) 259-98-96

Comment

Moja Hania pali 8-10 l d14z6. 7 l bym uznał za wspaniały wynik.Sonda nie daje błędów. Nie wiem czemu na paliwie Shell save 95 spalila 2l więcej niż na taniej benzynie z Auchan...o co tu chodzi?

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
          X