Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zwężka i samodiagnostyka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zwężka i samodiagnostyka

Witam. Gdzie w Łodzi mogę oddławić moją Hanke ( tam gdzie bylem pan powiedzial ze nie ma czegos takiego, inny ze to nic nie daje trzeci ze nie robia takich manewrow... ) i wykonac samodiagnostyke bo sam nie jestem w stanie tego na dzien dzisiajeszy wykonac.

Z gory dzieki. Pozdrawiam

Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem oraz do działu:https://www.civicforum.pl/forumdisplay.php?f=17
    Last edited by fura V; 13-11-2009, 01:36.

z tego co rozumiem masz 75 konną Hanie...wiesz jeśli masz godzinke czasu i kilka kluczy to w zasadzie sam sobie możesz zrobić... uszczelka w ASO kosztuje około 12 zł... a dostanie sie do niej jest dziecinnie proste

Comment

Zamieszczone przez starostkov Zobacz posta
      Witam. Gdzie w Łodzi mogę oddławić moją Hanke ( tam gdzie bylem pan powiedzial ze nie ma czegos takiego, inny ze to nic nie daje trzeci ze nie robia takich manewrow... ) i wykonac samodiagnostyke bo sam nie jestem w stanie tego na dzien dzisiajeszy wykonac.

Z gory dzieki. Pozdrawiam

Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem oraz do działu:https://www.civicforum.pl/forumdisplay.php?f=17
      potwierdzam nic to nie daje, zapytaj dokałdnie speca, który wie o co chodzi a nie udaje - 75HP to wersja na Niemcy -żadna uszczelka tam jakieś pierdy tylko kolektor dolotowy i niestey jednostka sterująca paracą silnika czyli komputerek ECU jak kiedyś drążyłem ten temat przy civicy EJ9 pytałem to taka operacja około 3,5 tyś.

Comment

Zamieszczone przez Szubek Zobacz posta
        potwierdzam nic to nie daje, zapytaj dokałdnie speca, który wie o co chodzi a nie udaje - 75HP to wersja na Niemcy -żadna uszczelka tam jakieś pierdy tylko kolektor dolotowy i niestey jednostka sterująca paracą silnika czyli komputerek ECU jak kiedyś drążyłem ten temat przy civicy EJ9 pytałem to taka operacja około 3,5 tyś.
        że co jak proszę ??? d14a3 różni się od d14a4 właśnie tą zwężką na dolocie. Stąd bierze się różnica 75KM i 90KM. Tyle o konstrukcji silnika. W a4 jednostką sterującą jest komputer P3X, a w a4 jest P3Y. Za 3,5 tysia ogarniesz mini-me na d16z6 i bedziesz miał d14z6 z vteciekm :P

To o czym mówisz to zmiana kolektora dolotowego na poziomy i przepinka ECU na OBD1 - niemieszajmy innym w głowach. Przy okazji tej operacji potrzebna jest masa gratów która zamknie się w kwocie 1000zł. Wszystko co i jak jest opisane.... na forum przeze mnie i Rodmana.
        Napijmy się piwka
        Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
        Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
        Sprzedam części z EJ9

Comment

Working...
        X