Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Omijajcie te warsztaty/ mechaników

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Omijajcie te warsztaty/ mechaników

Tutaj będziemy tworzyć listę zakładów, które warto omijać. Piszcie np.
    1. (nazwa zakładu), (lokalizacja), (co było robione i za ile): (minusy danego zakładu).

Lista:
    1. Zakład Mechaniki Pojazdowej ARD-SERWIS, Arkadiusz Kałuża, Aleja 1 Maja 14, Łódź
    2. FUNCAR - Lutomierska 50, Łódź
    3. "Auto-Mark" ul. Kolumny 105b
    4. warsztat ul. Tuszynska/Pryncypalna
    5. V-tec ul. Piłsudskiego
    6. Top-Service ul. Maratońska 70
    Last edited by Sebulerbin; 25-03-2010, 14:59.

No to muszę się wpisać tutaj niestety.

Zakład Mechaniki Pojazdowej ARD-SERWIS Arkadiusz Kałuża
    Aleja 1 Maja 14, Łódź
    50 766 53 90‎

Dlaczego nie polecam?
    Robiony był rozrząd, a do wymiany miałem lusterko prawe (było nieco pęknięte, ale dało się jezdzić- po wizycie już musiałem wymienić).
    Coś mi w silniku chyba ruszył, bo jakieś odgłosy plastiku przy ruszaniu się pojawiły i teraz muszę kolejnego mechanika odwiedzić. Już nie wspomnę o tym, że mechanik zapomniał zabrać swojego klucza z mojej komory silnika...

paproch jednym słowem
    Szukasz instrukcji do Hondy Civic VI? Zajrzyj w paszczę chomikowi

Comment

A ja nie polecam Fun Caru, gdyz ja tam zostalem zrobiony w ch**a, tyniek tak samo i jeszcze pare znanych mi osób. Radzę omijać z daleka i na pewno nie dam im na niczym zarobić.

Comment

Zamieszczone przez rutkose Zobacz posta
        A ja nie polecam Fun Caru, gdyz ja tam zostalem zrobiony w ch**a, tyniek tak samo i jeszcze pare znanych mi osób. Radzę omijać z daleka i na pewno nie dam im na niczym zarobić.
        Ja mam taką samą opinię... Tydzień temu scholował mnie do nich Aciulek bo mi auto nie jeździło, co prawda szybko bo w 2 godz. zrobili potem pytam co tam było ze nie trzymał obrotów i gasł, to mówi ze przeczyscil układ paliwowy, ale co przez to rozumiał tonie wiem, bo np. filtra paliwa nie wymienił. Po paru dniach problem powrócił, ale juz do nich nie pojechałem.

Comment

Ja nie polecam VTECa Piłsudskiego.

Ustawienie zapłonu skonczyło się połamanymi spinkami od plastików plus wg mnie zerowa korekta jego ustawienai mimo krecenia aparatem, plus skrzypienie w zawiasie zostalo arogancko stwierdzone bez diagnozy, ze sworzen jednak jak sie pozniej okazalo z FANCARze nie byl to wcale sworzen.

Moja noga ani auto wiecej nie postanie w tamtych rejonach. Radze omijac z daleka.
          Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

Nie polecam V-teca na piłsudzkiego żenada poprostu i brak profesjonalizmu, naciagacze i to nie za małe pieniadze!! Nigdy juz tam nie pojade wole sam pod blokiem podłubac !!! pozdrawiam

Comment

a ja nie polecam tych warsztatow, jak do nich jezdzilem to jeszcze poprzednim autem- fiacikiem, ale mimo wszystko wypada napisac:
              1) "Auto-Mark" ul. Kolumny 105b
              powód: Zwykli naciagacze, kretacze i cwaniaki... mialem do wymiany wachacnz, a powiedzieli, ze musze wymnienic cale przednie zawieszenie, bo sie "rozsypie" na zakrecie... pojechalem do innego mechanika i wymienil mi sam wachacz i bylo wszystko dobrze
              2) warsztat ul. Tuszynska/Pryncypalna
              powód: tych znam juz troche dluzej i szczerze nie polecam, zaloze sie, ze psuli mi nie raz cos w samochodzie. Zreszta slyszalem, ze komus tez popsuli, a zreszta to paproki sa... po drugie drogo licza(czasem jak w autoryzowanym serwisie)... kiedys jezdzilem do nich co chwile, bo caly czas cos bylo do zrobienia, najlepszy moment byl gdy mechanik z tego warsztatu - "wielki znawca" nie widzial co trzeba zrobic w hamulcach zeby klocki nie dociskaly tarczy.. wymienil przewody hamulcowe, plyn hamulcowy, linke hamulca recznego, bebny, zaciski bebnow, jakis tam zestaw naprawczy, az wkoncu pokusil sie na pompe hamulcowa... nic to nie dalo, bo po przejechaniu 5km dalej sie nagrzewalo i tarlo.. okazalo sie, ze trzeba bylo spilowac zaciski czy cos takiego... ZENADA!!!
              Last edited by Robus66; 30-10-2010, 09:58.
              Toooo fast Toooo furious Tooo fast Act a fool maaan!

Civic EJ9 12.2009 - 01.2014

Comment

Stanowczo odradzam V-tec, robili mi rozrząd w hondzie civic 1.4 1999 czyli motor dosyć prosty. Pomylili się o dwa ząbki. Byłem u nich dwa razy z reklamacją, bo słychać było spalanie detonacyjne, raz ustawili zawory, drugi raz stwierdzili że rozrząd został dobrze zrobiony mimo tego że nadal było słychać stuki to pan Krzysztof stwierdził ze tak musi być i że hondy nigdy nie były ciche, zaproponował za to wymiane katalizatora bo to może od niego(co prawda miał się ku końcowi ale gdzie katalizator a gdzie spalanie stukowe?!!!szkoda gadać). Efekt końcowy po rozebranym rozrządzie raz jeszcze w innym warsztacie okazało się ze przestawili rozrząd o dwa ząbki, wymienili tylko jeden pasek mimo deklaracji że wymienione są wszystkie. Chciałem żeby wymienili mi wszystkie rolki, nie wymienili żadnej bo niby dobre. Rolka napinająca była cała zardzewiała i wg. mechaników z innego warsztatu długo już by nie wytrzymała. Będę chciał swoje pieniądze spowrotem, zobaczymy co z tego wyjdzie. Dodam jeszcze że do warsztatu udałem się bo był wcześniej polecany na forum.
                Pozdrawiam

Dzisiaj byłem u nich oddali mi całą kase, przeprosili, także aż tak źle z nimi nie jest. Szkoda tylko, że aż tyle trzeba było się najeździć.
                Last edited by kudys25; 15-12-2009, 11:34.

Comment

Ja w V-TEC robiłem ustawienie zaworów. Miałem jeszcze dziwny odgłos przy ruszaniu i poprosiłem żeby sprawdzili. Chcieli mi wymienić tłumik środkowy (miał kilka miesięcy) - okazało się że to silniczek krokowy walił w jakiś metal...

Naciągają i to mocno

Comment

Z cala pewnościa moge powiedziec zebyscie unikali warsztatu w Aleksandrowie Łódzkim na ulicy Wojska polskiego 157.(Blacharstwo-Lakiernictwo-Mechanika)
                    Wszystcy co znaja moja historie to wiedza a reszcie kategorycznie nie polecam!!!!!

Comment

Zamieszczone przez majcon Zobacz posta
                      Z cala pewnościa moge powiedziec zebyscie unikali warsztatu w Aleksandrowie Łódzkim na ulicy Wojska polskiego 157.(Blacharstwo-Lakiernictwo-Mechanika)
                      Wszystcy co znaja moja historie to wiedza a reszcie kategorycznie nie polecam!!!!!
                      to samo co powyzej uzytkoiwnik majcon, rownierz nie polecam tego warsztatu! Paproki nie z tej ziemi! Kiedys oddalem tam swoje byłe auto(seicento), bo myslalem, ze tanio zrobia i dobrze. Po pierwsze gdy wyjechalem z tego warsztatu to dziwnie mi auto jezdzilo... Po drugie strasznie smierdzialo w nim gownem i chyba alkoholem, albo zapoconymi gaciami. Po trzecie zrobili robote na "odwal" i jeszcze chcieli wyludzic kase za listwe ktora sam im dalem do przyklejenia, mieli tez wypolerowac cale auto i zrobic zaprawki w niektorych miejscach, powiedzieli, ze nastepnym razem zrobia... Po czwarte kasy w sumie tez sporo wzieli za taki syf, bo dobra naprawa tego nie mozna nazwac... Paproki i tyle. I jeszcze zwlekaja z koncem naprawy przez co trzeba poczekac "troszeczke" dluzej od ustalonego terminu. Z dwoch dni robia sie 3 tygodnie.
                      Last edited by Robus66; 30-10-2010, 10:01.

Comment

To jeszcze dołożę mechaników z ulicy maratońska 70 Top-Service...

Ubywało dużo płynu chłodniczego. Podłączyli swój sprzęt do mierzenia ilości CO2 do chłodnicy https://www.narzedziowy.sklep.pl/ind...&productId=315. Kolor się zmienił z niebieskiego na zielony i od razu chcieli wymieniać uszczelkę pod głowicą, pierścienie "zrobimy panu taki mały remoncik generalny"---1400zł!. Później poczytałem o tym urządzeniu i wyszło, że kolor ma się zmienić na żółty w benzynach...pojechałem do 2 mechanika i wymienił wąż od parownika gazu w którym była dziura. Koszt naprawy --- 70zł

Omijać z daleka, bo naciągają

Comment

Auto-Mark ul.Kolumn 105b

Do ostatniej wizyty zawsze miałem dobre zdanie o tym warsztacie
                          Pojechałem z klasycznie "pierdzacym" tłumikiem. Obstawiałem małą dziurke , szybkie spawanie i po sprawie.
                          Niestety Pan mechanik stwierdził, ze cała końcówka jest do wymiany, łacznie 240zł.
                          Troche mnie to zdziwiło bo rok temu wyminiałem cały wydech, a duzo autem nie jeżdzę.
                          Naszczęscie nie miałem przy sobie takiej kwoty. Po drodze zajrzałem jeszcze do klasycznego pana mietka z
                          warsztatem na podwórku. Ten powiedział, że tłumik jeszcze wyglada na nowy, i wystarczy tylko jakąś część wymienić (kawałek blachy)
                          łączny koszt 30zł.

V-Tec Piłsudskiego.
                          Klasycznie odradzam. Wysokie ceny, cena zawsze o 100-200zł niż umawiana przez telefon. Może kiedyś to był i dobry zakład (polecał mi kolega z pracy), jednak teraz leca w gumy

Comment

Dodajcie Panowie jeszcze "globalną lokalizację" np. miasto którego dotyczy wpis?
                            Crisu w profilu nie podaje gdzie mieszka i tylko można się domyślić, że poprawnie umieścił posta i to w Łodzi miał "przeboje"
                            Ale wpis o treści: Łódź, Auto-Mark,,,itd ułatwia znacznie czytanie i ocenę.
                            Nie każdy zna Auto Mapę na pamięć.
                            Pozdrawiam.

Comment

Ja również nie polecam Auto-mark na Kolumny 105b w Łodzi. Kiedyś coś pukało mi z przodu w poprzednim aucie (seicento), tam mechanik powiedział, że całe przednie zawieszenie mam do wymiany, do dziś pamiętam jak chcieli skasować za wszystko ponad 800zł... Pojechałem do mechanika który mieszka na moim osiedlu, wymienił wahacz (70zł) i wziął kilka zł za robotę. Po tej naprawie pukanie ustało, okazało się, że wahacz był do wymiany.

Comment

Working...
                              X