Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Łódzkie warsztaty- lista i opinie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Łódzkie warsztaty- lista i opinie

Ciekaw jestem takiego tematu. Stwierdziłem, że całkiem przydatna rzecz. Piszmy co, gdzie i za ile robiliśmy:

1. Auto Naprawa, Tomasz Łopatka, ul. Jarzynowa 50A (0 696 440 224)
    2. Vtec, Krzysztof Urbaniak, al. Piłsudskiego 92 (42 676 78 08‎)
    3. FanCar, ul. Lutomierska 50 (teren parkingu strzeżonego) tel. 602-642-540, 692-835-444, Otwarte w godz. pn-pt 9:00-18:00, sob 9:00-13:00
    4. Retkinia - Srodmiescie = OBZUN ul.Krzemieniecka 2 tel. 686 88 00, kom. 601 879 131, 601 948 166
    pn-pt 8-17
    Last edited by Sebulerbin; 11-12-2009, 13:35.

pan Tomek ma warsztat ,jesli chodzi oczesci moze sam pojechaxc po nie lub klient przywozi ,samochod naprawiany jest w ciagu gora 2-dni, a przewaznie rano wstawiasz po poludniu odbierasz ,mozna byc przy naprawie-polecam naprawde.robia prawie wszystko
    wymiana rozrzadu ostatnio-robocizna 100 zl
    wjazd od Al.Unii

Comment

Ja serwisuję Hondę na Piłsudskiego nie pamiętam nr. ale jest to na przeciwko Urzędu Stanu cywilnego koło "TULIPANA".Ten warsztat naprawia tylko Hondy.

Comment

^^ ten serwis sie nazywa VTEC; tez tam robie (znaczy 2 razy do tej pory robilem bo tylko tyle razy musialem)
        sigpic

Comment

Vtec jest "The Best" Pan Krzysztof naprawia tylko hondy, zna się na nich jak nikt inny. Robiłem tam rozrząd, sprzęgło, hamulce, wszystkie regulacje, oraz przeglądy roczne. Zawodowiec. (warto pojechać choć nie jest tani )

Comment

Ta i w VTECu przy ustawieniu zapłonu wyjechalem tylko z polamanymi spinkami od plasików kryjacych komputer.

A jak skrzypiało mi cos w zawieszeniu to w VTECu bez niczego stwierdzil, ze to sworzen, nie chcial nic zobaczyc na podnosniku ani nic takiego, slowami "po co mam sprawdzac jak to sworzen" zakonczyl rozmowe, po czym odjechalem i nigdy wiecej moja noga tam nie postanie.

Polecam natomiast FANCAR rozbilem u nich wszystko wymiany rozrządu, oleju, itd.
            Robili mi swapa hebli przod tyl na EK4, dokladali zaciski z Prali, przewody w oplocie, zmienaili serwo z pompami, zmieniali zawias, skrzynie z lekkim zamachem i sprzęgłem, montowali stabilziatory i cala reszte pierdol, przy kazdym modzie wymieniali wszystko (sworznie, tulejki, cukierki, lozyska, tarcze, klocki) na moje wyrazne polecenie mimo iz nie trzeba bylo i zawsze full profi. Zakladali 4-2-1, wymeinaili kompresor od klimy, zakladali rozporki.

Tak wiec opinie, ze ktos zostal zrobiony przez nich w balona. Ile ludzi tyle opinii. Ja nie polecam VTECa, ktos nie poleca FANCARu.
            Last edited by spychu; 01-12-2009, 09:28.
            Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

Spychu podaj adres funcaru. Być może warto sprawdzić. POZDRO.

Comment

Zamieszczone przez tamagucci Zobacz posta
                Spychu podaj adres funcaru. Być może warto sprawdzić. POZDRO.
                FanCar, ul. Lutomierska 50 (teren parkingu strzeżonego) tel. 602-642-540, 692-835-444, Otwarte w godz. pn-pt 9:00-18:00, sob 9:00-13:00

Comment

Witam
                  Spychu ma całkowita racje, bylem z problemem ogrzewania, powiedzialem mu wszystko co bylo wymieniane termostat, uszczelki plyn chlodzacy itp. pan krzysztof powiedzial ze trzeba zobaczyc i zabral auto na dwa dni po czym dzwonie co jest grane a on mowi ze nie jest zrobione (nie grzeje) i wymienil plyn choc wymienialem go 2tyg temu, termostat i jakis zaworek i wyskoczyl 150zl no ch*j mnie strzelil pozatym mowilem o stukaniu przy rozrzadzie i brzeczeniu to nic nie stwierdzil -to jest spec od hondy moze zna pare trikow ale nie rozni sie od pozostalych naciagaczy !!!!!! W koncowym rozliczeniu zaplacilem 120 i poprosilem o rachunek za naprawe to nabral wody w usta i chcial VAT doliczac !!!! Skonczylo sie na paragonie.Takze jak ktos ma troche pojecia co sie z jego samochodem dzieje to nie jechac do Vtec bo niedosyc ze drogo to zly czlowiek chodzi caly tydzien!!! Pozdrawiam właścicieli

Edit Sebulerbin Rozumiem Twoje rozgoryczenie tym zakładem ale nie używamy wulgaryzmów
                  Last edited by Sebulerbin; 03-12-2009, 12:00.

Comment

witam
                    mam do wymiany tuleje wahacza z tyłu gdzie to zrobię szybko i tanio?

Comment

Zamieszczone przez cebik Zobacz posta
                      witam
                      mam do wymiany tuleje wahacza z tyłu gdzie to zrobię szybko i tanio?
                      Masz podane zakłądy na górze w pierwszym poście a niżej są opinie. Podane są też adresy telefony kontaktowe, wiec zadzwoń i dowiedz się w jakiej cenie.

Comment

A co sądzicie na temat warsztatu specjalizującego się w Hondzie w Łodzi, ul. Gliniana?

Comment

Zamieszczone przez jakw Zobacz posta
                          A co sądzicie na temat warsztatu specjalizującego się w Hondzie w Łodzi, ul. Gliniana?
                          Ten na Glinianej to w sumie koło mnie. Byłem u Niego kiedys pytać o zrobienie auta, ale akurat danego dnia wyjeżdżał na tydzień wiec musiałem szukać innego mechanika. Opinii nie dam, bo nie robiłem auta u Niego ale widziałem że ruch tam ma, a sam jeździ chyba niebieską del solką. Jeżeli ktos robił tam auto to niech zda relacje.

Comment

Zamieszczone przez Sebulerbin Zobacz posta
                            Masz podane zakłądy na górze w pierwszym poście a niżej są opinie. Podane są też adresy telefony kontaktowe, wiec zadzwoń i dowiedz się w jakiej cenie.
                            widzę że są podane w pierwszym poście ale tylko trzy a w Łodzi jest chyba troszke więcej więc może jeszcze ktoś się wypowie? szukam w okolicach polesia, retkinii lub śródmieścia

Comment

Zamieszczone przez cebik Zobacz posta
                              widzę że są podane w pierwszym poście ale tylko trzy a w Łodzi jest chyba troszke więcej więc może jeszcze ktoś się wypowie? szukam w okolicach polesia, retkinii lub śródmieścia
                              To masz tego mechanika na Jarzynowej co Samuraj polecał. Jarzynowa jest to uliczka odchodząca bodajże od Aleja Unii na wysokości Drewnowskiej. Tylko że Pan Tomasz ma często sporo roboty wiec trzeba poczekać na robociznę. Ale jak się zadzwoni i umówi to nie ma problemu.
                              Innych mechaników z tych okolic nie znam, może inni coś dopiszą.

Comment

Working...
                              X